Román jednoho dobrodruha

dobrodruh_z_panelaku2
Dnes přinášíme tip na knihu (nejen) pro milovníky cestování. Pusťte se do pokračování cestovatelského románu o životě, podnikání a hromadě dobrodružství! Procestujte společně s Lukášem Matějčkem několik států v Asii a Africe.

Dobrodruh Lukáš Matějček se v pokračování úspěšného, částečně autobiografického románu v průběhu tří let vydává znovu a znovu do dalekých krajin. V Asii a Africe stráví několik měsíců a navštíví osmnáct států. Prostopuje rýžová pole Vietnamu, vyhostí ho z Tádžikistánu a vystoupá na třetí nejvyšší horu afrického kontinentu. No a když zrovna necestuje, rozváží v Praze pizzu a do toho vede úspěšnou módní značku Bagind, jejíž výrobky nosí denně tisíce Čechů. Podle něj totiž stačí skočit, létat se naučíte pak.

Dobrodruh z paneláku: kniha druhá

Autor: Lukáš Matějček

Počet stran: 320
Vazba: brožovaná
Formát: 140×200 mm
ISBN: 978-80-7650-717-3
Doporučená cena: 449 Kč

Knihu Dobrodruh z paneláku: kniha druhá vydalo nakladatelství Pointa.

Ukázka z knihy

Vystoupil jsem z pekingského metra s plánem, že se půjdu podívat na Zakázané město. Měl jsem skvělou náladu. Ano, měl.
Rozhlížel jsem se okolo, kterým směrem se vydat. V tom mi kdosi poklepal na rameno. Otočil jsem se a tam stála. Malá Číňanka.

Číňanka: „Ahoj! Dávej pozor, až nezakopneš. Odkud jsi? Jak se jmenuješ? Ty jsi ale hezkej!“
Já: „Ou, ahoj. Děkuji. Lukáš. Jsem z České republiky,“ odpověděl jsem celkem zaraženě. Do té doby se mě tady spíše každý bál a to, co ta malá osoba vychrlila za čtyři vteřiny, mnozí neřekli ani za hodinu.
Číňanka: „Praha? Kámoška tam byla před 2 týdny! Taky chci do Evropy! Mám ráda kluky z ciziny. Tohle je má kamarádka!“
2. Číňanka: „Zakázané město je už dneska zavřené. Musíš tam jít zítra. Co rád piješ? Vino, pivo? Tady má kamarádka vypije v klidu půl litru vodky. Chodila totiž s Rusem,“ skočila mi do řeči a spustila s ještě větší kadencí než Číňanka číslo jedna.
1. Číňanka: „Pojedeme na kolech? Máme rády kola! Pojď,“ a ukázala, ať jdu za ní.
Já: „Tak jo, proč ne,“ dodal jsem a v závěsu s druhou slečnou jsme se vydali ulicí k řadě kol. (str. 2)

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

Lukáš Matějček je šestadvacetiletý muž pocházející z Ostravy. S oblibou o sobě tvrdí, že je milovník příběhů, romantik a snílek. Takže na tom asi něco bude. Procestoval přes 49 zemí světa, založil úspěšnou módní značku Bagind a o svém příběhu píše knihy Dobrodruh z paneláku. První z nich vyšla v roce 2020 a druhá v roce 2022.

Zdroj informací: nakladatelství Pointa


Nakladatelská služba Pointa přináší alternativu k tradičnímu publikování knih. Spojuje autory, redaktorky, korektory, grafičky, sazeče, ilustrátorky i markeťáky se čtenáři a čtenářkami. Spisovatelům a spisovatelkám umožňuje vybrat si tým, který bude na knize pracovat. Profíkům z branže zase příležitost podílet se na knihách, které jsou jejich srdci blízké, a spolupracovat s talentovanými kolegy a kolegyněmi napříč knižním světem. Čtenářům a čtenářkám pak kromě knih samotných Pointa přináší i možnost přispět k jejich vzniku.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDobrodruh z paneláku: kniha druhá

Matějček, Lukáš

Pointa, 2022

Napsat komentář