Romány o vztazích a nových začátcích

tipy uvod
Dnes vám nabídneme hned pět nových knižních titulů. Romány, které jsme pro vás vybrali, spojuje jedno neměnné téma každé doby. Muži a ženy, přátelé nebo rodina, zkrátka a dobře ústřední linkou ve vybraných knihách není nic menšího než lidské vztahy.

Katka, jak se zdá, má prostě všechno. Úspěšného, i když náročného přítele, a život, který by jí mohla závidět každá žena. Nic ovšem není černobílé a Katčin svět utrpí obří ránu, když Pavel přijde s oznámením, že čeká dítě s jinou ženou.

Katka se má skvěle – její dlouholetý přítel Pavel vlastní úspěšnou firmu, ona mu v ní na částečný úvazek pomáhá a jinak se věnuje domácnosti. Má všechno, na co si jen vzpomene… ovšem jen do chvíle, než Pavel oznámí, že čeká dítě s jinou. Katka zjišťuje, že postavit se na vlastní nohy není vůbec jednoduché, zvlášť když ji ze dne na den vystěhoval z domu. Nakonec nachází práci v agentuře, pro niž dělá noční inventury, a postupně se spřátelí s kolegyněmi, které si přezdívají Sovy. Každá z nich skrývá nějaké tajemství a každá má své problémy, ale ne nadarmo se tvrdí, že v jednotě je síla.

Holky se čtečkou

Autor: Vítězslav Jareš

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Formát: 153×210 mm
ISBN: 978-80-271-3475-5
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Holky se čtečkou vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Ukázka z knihy

Otevřela skříňku, aby vyndala designové hrnky, které koupili k novému značkovému presovači. Zapnula ho. Patřil do kategorie profesionálních, ale i když Katka namítala, že je zbytečně drahý, vždyť ani tolik kafe nepije, Pavel si trval na svém. Chtěl jen to nejlepší. Robustní kávovar. Majestátnost. Nepřehlédnutelnost. Ve všem.

Podívejte se na celou ukázku.

O autorovi

Vítězslav Jareš je český spisovatel, který se ve své tvorbě zaměřuje spíše na kriminálně laděné zápletky, zkušenosti má ale i s prostředím filmu. Už v roce 2016 vyšla jeho kniha Hlavní role. Více o jeho tvorbě i životě si můžete přečíst přímo v rozhovoru na našem webu.

————————————————

I v další knize nás dnes čeká netradiční příběh ve trojici. Dvě ženy se náhodně seznamují na předporodním kurzu a stávají se z nich kamarádky. Ještě však netuší, že otcem dítěte obou z nich je pouze jeden muž.

Nadšená budoucí maminka Emílie se na předporodním kurzu seznámí s podnikatelkou Leonií, které těhotenství úplně zničilo plány. Ačkoliv jsou jako voda a oheň, padnou si do noty. Další lekci mají absolvovat s tatínky svých dětí. Emílie přemluví manžela Petra, aby šel s ní, ale Leonie dorazí bez doprovodu. Jak by ne, když otec jejího nenarozeného dítěte je už na místě a sedí vedle Emílie! Kdo z téhle povedené trojice vypadne?

Chlap na roztrhnutí

Dvě ženy, dvě miminka, jeden muž
Autorka: Liane Mars
Přeložila: Ivana Führmann Vízdalová

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7633-743-5
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Chlap na roztrhnutí vydalo nakladatelství Alpress.

Ukázka z knihy

Emílie přemýšlela a zvažovala možnosti. Je moudré jeho nabídku přijmout? Pravděpodobně ne. Na druhou stranu ji velmi trápilo, když den za dnem pořád viděla jen jednotlivé díly postýlky. Přepadal ji panický strach, že nikdy nebude hotová. Dokonce se jí o tom i v noci zdálo. Přenášelo se to na její celkovou náladu. Na její všední den. Nebude tedy lepší něco proti tomu temnému pocitu udělat?

Přečíst si můžete kompletní ukázku.

O autorce

Liane Mars je pseudonym autorky milostných románů a fantasy knih s prvky romantiky a okouzlujícími hlavními hrdinkami. Do svých příběhů vkládá překvapivé zvraty a dialogy, které čtenářkám spolehlivě vykouzlí úsměv na tváři. Miluje svou rodinu a psa, s nímž často podniká výlety na nejrůznější místa. Bydlí s rodinou v obci Schwerte u německého Dortmundu.

Zdroj informací: Alpress

————————————————

Naše odlišnost může být problémem pro naše okolí. Přesně to je i případ Basila, který si v rodném městě otevře obchůdek. On sám je poměrně originální, což se ovšem nezamlouvá místní šéfredaktorce. A tak oba proti sobě vytáhnou do boje. Kdo však vyhraje tento nečekaný boj o vlastní svobodu?

Excentrický vynálezce Basil se vrací do rodného města, kde otevírá obchůdek, přinášející svým zákazníkům radost a seberozvoj. Šéfredaktorce místních novin tím ale šlápne na konzervativní kuří oko a ta vyrazí proti jeho krámku do boje. Je na Basilovi, aby spolu se svými přáteli Arthurem a jeho matkou Guilií obchod, a tím i svobodu být jiný uhájili.

Bazar u puntíkaté zebry

Autorka: Raphaëllee Giordano
Přeložila: Eva Bernatová

Počet stran: 304
Vazba: brožovaná
Formát: 125×200 mm
ISBN: 978-80-7625-219-6
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Bazar u puntíkaté zebry vydalo nakladatelství Metafora.

Přečtěte si naši recenzi knihy!

Ediční řada 7lásky

Kniha vychází v ediční řadě 7lásky (Sedmilásky) nakladatelství Grada. V této edici vyšly už další tituly: Jak být šik v Paříži, Knihkupectví na Bylinkovém náměstí, Knihkupectví pana Livingstona, Moje neuvěřitelné sestry, Cesta za tebou za 80 dní, Rendez-vous s múzou, Ticho mezi námi, Láska ve světě lichých ponožek, Román z pokoje 128 a další.

————————————————

Rodinné vztahy mohou být značně složité. Své o tom ví i Vítek, hrdina dalšího příběhu. Jeho nestandardní vztah s otcem a zvláštní dohoda mezi nimi způsobí, že se jeho pohled na systém začne pomalu proměňovat. Změní se ale tím správným směrem?

Vítek nemá úplně dobré vztahy se svým otcem. Dobře ale ví, jak by zareagovaly úřady, kdyby se o něj alespoň trochu nestaral. Vztah plný nudy a prázdna prolomí nezvyklý rodinný výměnný obchod – syn si může půjčovat otcovy staré vůdcovské uniformy pro své večerní hudební show, ale za každou zápůjčku si musí poslechnout či přečíst kus pohnuté historie první půle 21. století, která rozhodně neodpovídá oficiálnímu dějepisu. Známé revoluční letopočty se míhají před očima, ale v úplně jiných souvislostech, než jaké se memorují ve školách. Vítek začíná pochybovat o dosud bezrozporné státní ideologii pomoci potřebným. Naivně si myslí, že se střetu se systémem dokáže vyhýbat a cíleně volí životní sešup. Pro koho a čím by mohl být vůbec ještě podstatný? Jak moc se plete…

Vir

Autor: David Klimeš

Počet stran: 196
Vazba: brožovaná
Formát: 130×170 mm
ISBN: 978-80-7470-424-6
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Vir vydalo nakladatelství Akropolis.

Ukázka z knihy

Takový hlupák on není. Navíc musel uznat, že to státu funguje. Jeho příběh je vlastně typický: rozvedená rodina, absolutní odstřižení od otce, rodinné embargo na jakoukoliv debatu o něm. A najednou tlak státu donutí rozpadlé rodiny dát své vztahy zase alespoň trochu dohromady, aby nikdo neměl problémy s úřady. Vítek byl typický případ asi i tím, že za ta léta zavážení otce zásobami si vlastně nic důležitého neřekli, byla to pro něj vynucená formalita, stejně jako pro mnoho dalších vrstevníků v podobné situaci. Minulost nikdo nechtěl otevírat, místo dialogu se vždy jen úspěšně minuly dva krátké monology a zase vše pohltilo mlčení.

Prolistujte si celou ukázku.

O autorovi

David Klimeš je novinář a pedagog. Vystudoval historii a žurnalistiku. Publikoval odborné knihy Doporučeno nezveřejňovat. Fungování propagandy, cenzury a médií v pozdně normalizačním Československu, i popularizační knížky, např. Česko versus budoucnost: naše dnešní krize a jak z ní ven. Nyní to zkouší s beletrií.

Zdroj informací: Akropolis

————————————————

S předčasným koncem života se dokáže smířit málokdo. Émil, hlavní představitel pro dnešek posledního příběhu, se na tuto alternativu snaží připravit, jak nejlépe dokáže. Díky tomu narazí na Joanne, která má ve svém životě mnoho otazníků. A tak se jejich příběh stane jedním a oba nachází to, co jim v životě chybělo. Společně pak hledají životní rovnováhu.

Dvacetišestiletému Émilovi zbývají jen dva roky života a ví to. Lékaři nad ním vyřkli ortel předčasné Alzheimerovy nemoci a on si přeje jediné: uniknout před nemocnicí a lítostí své rodiny a přátel, vydat se na cestu a setrvat na ní až do posledního dechu. Na inzerát hledá někoho, kdo by ho při tom doprovázel. K jeho vlastnímu překvapení dostane odpověď a setkává se s tajemnou Joanne, mladou ženou, která nijak nespěchá s vysvětlením, před čím utíká ona sama. A tak začíná jejich putování, které čtenáře ohromí svou krásou. Každý kousek cesty, každé setkání s novým člověkem je příležitostí k objevování sebe sama. Nejrůznější emoce pronikají skořápkou Émilových bolestí a jemu (a nejen jemu) nezbývá, než hledat novou vnitřní rovnováhu i způsob, jak čelit nevyhnutelnému.

Všechno modré z nebe

Autorka: Mélissa Da Costa
Přeložila: Kateřina Štáblová

Počet stran: 648
Vazba: vázaná
Formát: 137×210 mm
ISBN: 978-80-7565-495-3
Doporučená cena: 498 Kč

Knihu Všechno modré z nebe vydalo nakladatelství Jota.

Ukázka z knihy

Objímá ho. Émile není zvyklý na láskyplná gesta z její strany. Vždy spolu dobře vycházeli, drželi si sice určitý odstup, ale chovali se k sobě slušně a s respektem. Zato Laura si s Laëtitií nikdy nesedla. Byla její pravý opak. Právě tak tmavovlasá, jako je Laëtitia blonďatá, právě tak bezstarostná a lehkomyslná, jako je Laëtitia zodpovědná a vážná. Jedna z nich v něm vždy vyvolávala obdiv smíšený se strachem, druhou nekonečně zbožňoval. Vždy dával přednost bezstarostnosti a spontaneitě, dětinskému rysu Lauřiny povahy. Byla volná jako pták. A unikla mu.

Prolistujte si celou ukázku.

O autorce

Mélissa Da Costa vystudovala ekonomii a management, pracuje ve státní správě jako manažerka komunikace v oblasti energie a klimatu. Věnuje se aromaterapii, přírodním léčebným postupům a technikám harmonizace mysli. Jejím oblíbeným slovem je resilience, psychologický termín označující schopnost zvládat nepříznivé situace a překonávat krize ‒ a právě tohle perfektně vystihuje, jakou proměnou si musí projít postavy všech jejích románů. Ve Francii zaujala čtenáře i kritiku svou prvotinou Všechno modré z nebe. V češtině vyšel i její v pořadí druhý román Adresa Naděje a francouzští čtenáři mají od jara 2021 na pultech knihkupectví také její třetí knihu Je revenais des autres.

Zdroj informací: Jota


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Zaujala vás některé z vybraných knih? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHolky se čtečkou

Jareš, Vítězslav

Cosmopolis, 2022

zobrazit info o knizeChlap na roztrhnutí

Mars, Liane

Alpress, 2022

zobrazit info o knizeBazar u puntíkaté zebry

Giordano, Raphaëllee

Metafora, 2022

zobrazit info o knizeVir

Klimeš, David

Akropolis, 2022

zobrazit info o knizeVšechno modré z nebe

Da Costa, Mélissa

Jota, 2022

Napsat komentář