Vzhůru za fantastickým dobrodružstvím!

Jirka_toly_a_kaktusovi_dedci_XXLgianlucovanahled
Dnešní knižní tipy sice představí jen dva tituly, ale o to více si je malí čtenáři mohou vychutnat! Čeští autoři a ilustrátoři jim nabídnou bohatá dobrodružství: s kaktusovými dědky a se zvířátky z půdy slavného Leonarda da Vinci!

Ještě prázdniny neskončily, takže je stále ještě čas na nějaké to dobrodružství! Třeba s kaktusovými dědky! Že nevíte, kdo to je? Nevadí, začtěte se do knihy z edice Laskavé čtení a nechte se unést příběhem malého Jirky.

Jsou prázdniny a školák Jirka se nudí. Když si musí hrát sám, moc ho to nebaví. Naštěstí má slečnu na hlídání, studentku biologie Bertoldu, které se říká Toly. Je chytrá a zná mnoho zajímavého o přírodě, dokáže vymyslet báječné hry, uvařit palačinkovou flotilu či vynalézt past na chytání zlosynů. Když se k hrám přidají i mluvící kaktusy, dva ubrblaní dědci, které Toly sama vypěstovala, má Jirka o zábavu postaráno…

Ukázka z knihy

jirkatolyuk

Dočtěte si celou ukázku.

Jirka, Toly a kaktusoví dědci

Autorka: Lenka Rožnovská
Ilustrátorka: Markéta Vydrová

Počet stran: 108
Vazba: vázaná
Formát: 180×180 mm
ISBN: 978-80-7684-012-6
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Jirka, Toly a kaktusoví dědci vydalo nakladatelství Triton v edici Laskavé čtení.

Lenka Rožnovská

Lenka Rožnovská je pedagožka, autorka pohádek pro děti, které vycházejí na pokračování v časopisu Sluníčko a vydávají se i knižně. Spolupracuje s knihovnami, její projekty (Čtení pro kočku, ale taky pro psa, Šikulíci píší knihu, Indiánské nocování) mají za cíl prohloubit čtenářské kompetence u dětí mladšího školního věku. Přečtěte si ukázky z některých jejích dalších knížek: Kubík Šikulík, Panenka Bára, Veronika zlobidlo nebo třeba Školačka Kristýnka.

Zdroj informací: Grada

Markéta Vydrová

Markéta Vydrová se narodila v Praze. Studovala zahradní a krajinnou architekturu, ale vždy ji lákala knižní ilustrace. Žije v Brně, má dvě dospělé děti. Dříve kreslila pro známé humoristické časopisy a věnovala se mnoha dalším výtvarným aktivitám. V tomto tisíciletí ilustruje knihy a zaměřuje se zejména na dětskou literaturu jak českých, tak zahraničních autorů, její ilustrace doprovázejí i řadu učebnic. S humorem sobě vlastním nejraději ilustruje duchaplné, vtipné texty, svými ilustracemi ráda brouzdá „mezi řádky” a láká ji prostor k zobrazení slovních hříček, metafor a všeho jen zlehka tušeného…
Do roku 2018 ilustrovala 95 knih a učebnic, přibližně 20 pohádkových miniknížeček, řadu knižních sólo obálek a vytvořila stovky ilustrací pro časopisy. Mimo to se také věnuje grafickému zpracování konečné výtvarné podoby nejen u knih, ale i dalším grafickým pracem, jako jsou například loga, plakáty apod. Občas i píše, v roce 2014 jí vyšla první autorská kniha Můj skřítek Šalvěj – Skřítkosnění. Další má v plánu. Více informací o autorce lze najít na webových stránkách www.ilustrace-marketa-vydrova.estranky.cz. Přečtěte si její příspěvek do Čtení ke kávě a náš rozhovor.

O nakladateli

Nakladatelství Triton působí na českém knižním trhu již od roku 1991 a počtem vydaných titulů se každoročně řadí mezi 6–10 největších knižních nakladatelství v republice. Specializuje se především na knihy odborné lékařské, psychologické, filosofické, historické a pedagogické, jakož i na učebnice pro VŠ studenty, beletrii, sci-fi a literaturu faktu.

—————————-

Kdo je Gianluca, s nímž  můžete vyrazit za přímo detektivním dobrodružstvím? Je to mýval, který se shodou okolností ocitne na půdě domu Leonarda da Vinciho! Koho potká a po čem bude pátrat, už se dozvíte v krásné knize Gianlucova dobrodružství vydané v edici Políčko.

Mýval Gianluca, šibal a pohádkář, ale také dobrosrdečný naivka, se jednoho večera ocitne na půdě staré florentské usedlosti. Nepočítá s tím, že už tu žijí starousedlíci – starý ješitný gekon Gerry a želva Týna. A co teprve, když zjistí, že zabloudil na půdu dílny samotného mistra Leonarda da Vinciho?
Záhy se Florencií roznese zpráva, že někdo vyloupil banku Medicejských a ukradl jeden záhadný předmět. Před bankou se našly mývalí stopy a podezření tak padá na Gianlucu! Ten se vydává na dobrodružnou cestu rozkrýt všechny záhady a dopátrat se pravdy.

Fantasy plná napětí, záhad a humoru, odehrávající se v renesanční Itálii.

Ukázka z knihy

gianlucovadobrosruzstvi obr.

 

Podívejte se na další náhledy ukázek z knihy.

Gianlucova dobrodružství

Autor: Adam Folta
Ilustrátorka: Veronika Klener

Počet stran: 296
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-88268-65-9
Doporučená cena: 458 Kč

 

Knihu Gianlucova dobrodružství vydalo nakladatelství 65. pole v edici Políčko.

Adam Folta

Adam Folta (*1991) vystudoval žurnalistiku na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy. Zajímá se o literaturu a film s důrazem na sci‑fi. V současnosti pracuje jako novinář na volné noze.

Zdroj informací: 65. pole

Veronika Klener

Veronika Klener již jako dítě vystavovala své rytiny na mezinárodních bienále, a cesta na výtvarnou školu byla tenkrát tudíž jasná. Po studiích spoustu let trávila hledáním své cesty, částečně v nakladatelství, kde pracovala jako grafik a ilustrátor magazínů a knih, a částečně na cestách po kontinentech. Ale teprve díky své úžasné rodině nachází ten správný směr. Věnuje se ilustraci na volné noze a učí kresbu a malbu v ateliéru. Napsala také knihu Dodo: Cesty do neznáma.

Zdroj informací: Pointa

O nakladateli

Nakladatelství 65.pole bylo založeno v roce 2007. Vydává českou i překladovou beletrii, naučné knihy, životopisy a dětskou literaturu. Název nakladatelství byl inspirován počtem šachovnicových polí (64). Symbolizuje přesahující a nečekané.

 


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Máte rádi knihy plné ilustrací? Který český ilustrátor je vám a vašim dětem blízký? Podělte se s námi v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeGianlucova dobrodružství

Folta, Adam

65. pole, 2022

zobrazit info o knizeJirka, Toly a kaktusoví dědci

Rožnovská, Lenka

Triton, 2022

Napsat komentář