Vyhrajte příběh o hledání vlastní cesty

soutez-astra
Astra odjede do Calgary, aby hledala vlastní cestu. Potkává se se spoustou lidí, kteří jí chtějí spasit, ovládnout, změnit… Jaký dopad může mít jedinec na lidi kolem sebe? Co jsme ochotní druhým dát a co si od nich bereme? A jak moc známe své milované?

Setkání, jež ovlivňují naše životy

Román Astra, kráčející ve stopách knih Olive Kitteridgeová a Thirteen Ways of Looking at a Fat Girl, je vynikajícím debutem, který odhaluje různé tváře jedné tajemné ženy, viděné očima deseti lidí, s nimiž se setkává v průběhu šesti desetiletí.
Po dětství, stráveném s nemilujícím otcem ve venkovské komuně v odlehlé části Britské Kolumbie, odjíždí Astra Brineová do Calgary, kde musí bojovat o nalezení vlastní cesty. Její život se stává studií tenké linie mezi závislostí a láskou, potřebou a touhou. Její kroky se kříží s dalšími lidmi – jsou to setkání mnohdy krátká, ale vždy intenzivní – kteří ji chtějí střídavě spasit, ovládnout, změnit, vtělit se do její kůže nebo před ní uniknout. Je tu kamarádka z dětství, jíž nahání strach Astřino nepředvídatelné chování; cizinec, který ji zachrání před bezdomovectvím, jenže se musí potýkat s vlastními démony; matka, jež si Astru najme jako děvče na hlídání v době, kdy se jí hroutí manželství; muž, který se s ní navzdory svým pochybnostem ožení. Všechna tato setkání odhalují nepříjemné, avšak důležité pravdy o tom, kým jsme a po čem prahneme. Zatímco sama Astra zůstává prchavou, nicméně podmanivou osobou, kolem níž se jednotlivá vyprávění točí, její příběh nám připomíná hluboký dopad, jaký může mít jedinec na lidi kolem sebe, a mocenské boje, jež se odehrávají ve všech našich vztazích, i těch nejintimnějších. Tento skvostně vystavěný a odhalující román zkoumá, co jsme ochotni druhým dát a co si od nich bereme a jak dobře vůbec známe lidi, které nejvíc milujeme.

Astra

Autorka: Cedar Bowersová
Přeložila: Naďa Funioková

Vydalo: nakladatelství Jota
Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Vydáno: 06/2022
ISBN: 978-80-7565-961-3

Přečtěte si více o knize Astra, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Jota. A nezapomeňte si také prolistovat ukázku.

 

Jota_logo

Nakladatelství Jota vzniklo téměř před 24 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikujeme tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

 

O autorce

Cedar Bowersová je kanadská spisovatelka, jejíž předchozí povídky byly publikovány v literárních časopisech Joyland, Taddle Creek a The Malahat Review. Astra je jejím prvním románem. Se svým manželem, romanopiscem Michaelem Christiem, a jejich dvěma dětmi žije střídavě na ostrově Galiano Island, kde vyrůstala, a ve Victorii v Britské Kolumbii.

Zdroj informací: nakladatelství Jota

 

Vyhrajte knihu Astra

Astra Brineová strávila dětství s nemilujícím otcem v odlehlé části Britské Kolumbie, odkud odjela do Calgary, aby nalezla vlastní cestu. Setkává se s dalšími lidmi, kteří jí nějakým způsobem obohacují a ovlivňují život – kamarádka z dětství, cizinec, muž, za něhož se provdá… Ačkoliv se vyprávění točí kolem samotné Astry, její příběh nám ukazuje, jaký dopad může mít jedinec na lidi kolem sebe. Co jsme ochotni druhým dát a co si od nich bereme? A jak dobře známe své milované?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Jota vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Astra vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Astra
probíhá od 19. srpna do 1. září 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Astra

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAstra

Bowersová, Cedar

Jota, 2022

Napsat komentář