Předstíraná láska

rytir (3)
Co může být příčinou, že se dva lidé, kteří se vůbec neznají, rozhodnou uzavřít manželství? A dokáží lásku předstírat tak, aby je neodhalili ani jejich nejbližší?


Na předstírané lásce je založen druhý díl temné romantické série Clifton Forge od autorky Devney Perry. Nedávno jsme vám v recenzi představili první díl – knihu Král. A nyní se můžete pustit do dalšího pokračování s názvem Rytíř, které opět vydalo nakladatelství Beta Dobrovský. Devney Perry zanechala své čtenáře v docela prekérní situaci, protože první kniha série přinesla mnoho otázek a téměř žádné odpovědi. Skončí i druhý díl stejně, nebo autorka nabídne rozuzlení hlavní zápletky?
Devney Perry ve svém vyprávění navázala tam, kde v prvním díle skončila. To by měla být dobrá zpráva. Rozhodně byste ale měli jednotlivé díly číst postupně. Jinak vstoupíte doprostřed příběhu a mnoho důležitých věcí vám nebude dávat smysl. Pokud se do pokračování pustíte s větším časovým rozestupem od přečtení prvního dílu, jistě oceníte, že se vás autorka snaží uvést zpět do děje a připomíná alespoň některé ze zásadních dějových momentů z předešlé knihy.
První román série byl zaměřen na reportérku Bryce Ryanovou a na vůdce bývalého motorkářského klubu Kingstona Dashe Slatera. Tato dvojice nyní ustupuje do pozadí a přebírá pouze vedlejší roli. Pozornost je zaměřena na dvě z postav, se kterými jste se již také setkali: Genevieve a Isaiah. Jde o hrdiny, jejichž život byl zatím z velké části zahalen tajemstvím. I když v některých událostech sehráli zásadní roli, autorka o nich prozradila jen několik drobných informací. Isaiah je novým zaměstnancem autoservisu, který vede Dash. Nepatří k bývalým členům motorkářského klubu Tin Gypsy. A protože má záznam v trestním rejstříku, je vděčný za druhou šanci, kterou díky Dashovi dostal. Genevieve je nevlastní sestrou Dashe. Dříve žila v Denveru, ale nyní sdílí byt nad autoservisem společně s Isaiahem – jako jeho manželka. V předchozím díle došlo k zásadnímu momentu, během kterého se jejich cesty protly: Genevieve a Bryce byly uneseny. Zatímco Bryce zachránil její současný přítel Dash, Genevieve pomohl právě Isaiah. Ovšem nikdo neví, co přesně se tehdy stalo…

Jednoho dne jsem přišel do práce, odjel na motorce zachránit přítelkyni svého šéfa a najednou jsem měl manželku. Máma vždycky říkala, že maléry si mě najdou, ať jsem, kde jsem. (str. 25)

Co bylo důvodem, že se Genevieve a Isaiah rozhodli spojit své životy a vstoupit do manželství? Genevieve opouští Denver a stěhuje se do Clifton Forge. Lásku budou muset předstírat i před svými přáteli. A protože se téměř neznají, bude to pěkně těžké!

Třeba si časem zvyknu na město i na jeho obyvatele a přestanu se tu cítit jako ve vězení. (str. 14)

K prvotní detektivní zápletce z prvního dílu vystavěné na vraždě a pátrání po vrahovi přibyla další související s již zmíněným únosem Genevieve a Bryce. Jsou tyto události nějak propojeny? A pokusí se pachatel někomu znovu ublížit? Komu? Jak do všeho zapadají tamní motorkářské kluby? Nastal čas na prověrku kriminální minulosti bývalých členů klubu Tin Gypsy a také členů ostatních klubů. Mohu vám prozradit, že to bude právě Genevieve, kdo se nelehkého úkolu zhostí. Ani ona se (stejně jako Bryce v předešlém dílu) jen tak něčeho nezalekne!

Čím míň toho víš, tím líp pro tebe. (str. 52)

Oproti prvnímu dílu romantika ustupuje do pozadí a převládá spíše napětí. Přece jen vztah mezi hlavními hrdiny je od počátku předstíraný, takže mezi nimi chybí jiskření. Vy jen sledujete, jak se spolu sžívají a postupně se poznávají. A kdo ví, jak se mezi nimi vše nakonec vyvine…
Pokud máte rádi vyprávění plné lží, tajností, odhalování starých křivd a nebezpečí, jistě si v této série přijdete na své. Autorka totiž sestavila román velmi originálním způsobem: neustále něco zamlčuje, téměř nikdy se nedozvíte všechny okolnosti, které vedly k zásadním situacím. Pro někoho to může být otravné, jiní to naopak ocení. Mě bavilo, jak díky tomu Devney Perry dokázala vystupňovat napětí celého příběhu. I tentokrát pro mě bylo těžké se od čtení odtrhnout – stále jsem čekala na moment, kdy se konečně vše podstatné dozvím. A měla jsem dojem, že to musí být každou chvilku. Samozřejmě se jednalo o mylnou domněnku, ale mohu vám slíbit, že na rozdíl od prvního dílu se nyní všechny odpovědi na své otázky nakonec skutečně dozvíte.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRytíř

Perry, Devney

Pavel Dobrovský – BETA, 2022

Napsat komentář