Dobrodružství v kulisách stalinismu

opona-ohb
Luisa je v pubertě a má svou hlavu. Svého otce považuje za symbol kapitalismu, kterým opovrhuje – sama se totiž našla v krajně levicové ideologii. Co s tím? Rozhodne se tedy, že své dceři zařídí dobrodružství, na které jen tak nezapomene…

Pražský podnikatel Josef Kraal má úspěšnou firmu, milující manželku a peněz na rozdávání. Jen ta jeho dospívající dcera mu dělá starosti – Luisa se totiž zhlédla v krajně levicové ideologii a ve svém otci spatřuje symbol nenáviděného kapitalismu. Josef se proto rozhodne pro léčbu šokem a využije nabídky nevšední cestovní agentury, která příslušníkům nejbohatší třídy nabízí zájezdy do tajemstvím opředeného komunistického skanzenu, v němž na vlastní kůži zakusí atmosféru 50. let v totalitním Československu. A tak udělá největší a dost možná i poslední chybu ve svém životě…
Dystopický thriller, jehož hrdinové opustí své pohodlné životy kvůli nebezpečnému dobrodružství v kulisách stalinismu.

Opona (audiokniha)

Autor: Ondřej Hübl
Interpret: Lukáš Hlavica

Délka: 12 hodin 2 minuty
Vazba: CD
EAN: 8594169484822
Doporučená cena: 379 Kč

Audionihu Opona vydalo nakladatelství OneHotBook.

Poslechněte si ukázku.

 

O autorovi

Ondřej Hübl (* 1976) je český textař, scenárista a reklamní kreativec, zakladatel agentury Jinej Gang. Debutoval sbírkou nekorektních povídek Hod mrtvou labutí (2018). Podle jedné z nich – Divotvorné hrnce – napsal s režisérem Miroslavem Krobotem televizní seriál Zkáza Dejvického divadla. Román Opona měl být původně dramatickou minisérií pro režiséra Jiřího Stracha.

Zdroj informací: nakladatelství OneHotBook

O interpretovi

Lukáš Hlavica (* 1965) v duchu rodinné tradice vystudoval herectví na pražské DAMU, kde posledních dvacet let působí také jako pedagog, a krom toho se úspěšně věnuje divadelní a rozhlasové režii. Působil v Národním divadle a v Divadle na Vinohradech, poté na čtyři roky zakotvil jako režisér v Dejvickém divadle (jeho inscenace Bratři Karamazovi se hrála bezmála patnáct sezon) a dlouhodobě spolupracuje s Českým rozhlasem. Televizní diváci ho zaznamenali např. ve snímcích Specialita šéfkuchaře, Vrah jsi ty!, Jasnovidec, Osmy či v seriálu Zdivočelá země. Nadaboval úctyhodné množství filmových i seriálových postav: jeho hlasem v češtině promlouvají mj. protagonista seriálu Pan Selfridge nebo černošský mstitel z filmu Nespoutaný Django.

Zdroj informací: nakladatelství OneHotBook


Nakladatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti. Audiokniha v podání OneHotBook není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOpona (audiokniha)

Hübl, Ondřej

OneHotBook, 2022

Napsat komentář