Vyhrajte příběh československých závodníků

soutez-1983-vojtech-enge
Stali se hvězdami, patřili mezi placené sportovce, podepsali smlouvu s BMW a snili o tom, co všechno mají před sebou. Minulý režim měl však trochu jinou představu… Seznamte se s příběhem závodníků Vojtěch-Enge, který je doplněn o dobové fotografie.

Vojtěch a Enge – jak to s nimi bylo?

Strhující příběh automobilových závodníků Zdeňka Vojtěcha a Břetislava Engeho, kteří se v roce 1983 stali hvězdami mistrovství Evropy cestovních automobilů a svým BMW 635 CSi Hartge vyrobeným podomácku v Praze a v Liberci okouzlili fanoušky i zahraniční novináře.
V amatérských podmínkách se díky nadšení a šikovností všech v týmu zrodil zázrak. Oběma třicátníkům se změnil život, sportovní i soukromý. Stali se hvězdami a placenými profesionální sportovci, které si najalo BMW. Zdeněk byl na mnichovské soupisce v roce 1984, Břetislav o dvě sezony později. Ale tak jako rozlet legendární závodnice Elišky Junkové zastavila v roce 1928 smrt jejího muže, tak i kariéra dvojice Vojtěch-Enge nenabrala světové obrátky, tentokrát kvůli politické situaci. Strhující příběh, doplněný o dobové fotografie a svědectví pamětníků zdokumentoval známý český fotograf a komentátor motoristických událostí Martin Straka.

1983 Vojtěch-Enge

Autor: Martin Straka

Vydalo: nakladatelství Slovart
Počet stran: 336
Vazba: brožovaná
Vydáno: 05/2022
ISBN: 978-80-276-0335-0

Přečtěte si více o knize 1983 Vojtěch-Enge, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.
Podívejte se, co o knize říká sám autor:

 

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu 1983 Vojtěch-Enge

Zdeněk Vojtěch a Břetislav Enge se v roce 1983 stali hvězdami na mistrovství Evropy cestovních automobilů s podomácku upraveným BMW. Okouzlili všechny, od fanoušků přes novináře a změnil se jim život po všech stránkách. Najednou se ze dvou nadšenců z Prahy a Liberce stali profesionální sportovci pod značkou BMW. Jak jejich kariéře uškodil minulý režim? Čím vším si museli projít? Seznamte se s jejich osudy zachycenými v dobových fotografiích.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu 1983 Vojtěch-Enge vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu 1983 Vojtěch-Enge
probíhá od 31. července až 6. srpna 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy 1983 Vojtěch-Enge

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knize1983 Vojtěch-Enge

Straka, Martin

Slovart, 2022

Napsat komentář