Pro ženy k vodě

Zeny-o-zenach-pro-zeny
Léto je v plném proudu a během úmorných veder bývá nejlepší vyrazit k vodě a ve stínu slunečníku se ponořit do romantických příběhů. Máme pro vás tipy hned na tři zamilované knížky, plné radostí i strastí lásky.

Macy se s Elliotem bez vysvětlení rozešla v den, kdy ji požádal o ruku. Pak se navzájem odcizili a znovu se setkali po desetiletém odloučení. Může plamen jejich někdejší lásky znovu vzplát? To zjistíte v nové romanci Láska a jiná slova od autorského dua píšícího pod jménem Christina Laurenová.

Láska a jiná slova

Autorka: Christina Laurenová
Přeložil: Jan Sládek

Počet stran: 432
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7565-931-6
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Láska a jiná slova vydalo nakladatelství Jota.

Macy Sorensenová vede klidný, byť citově trochu plochý život, který jí poskytuje pocit jistoty a bezpečí: profesně se jí daří jako ambiciózní rezidentce na pediatrickém oddělení místní nemocnice a stěžovat si nemůže ani na svého partnera, o něco staršího, finančně zajištěného známého umělce, s kterým plánují svatbu, takže se zdá, že jí v její pečlivě budované a strážené bublině vůbec nic nechybí. Ale jen do chvíle, než po letech znovu narazí na Elliota Petropoulose — svou první a jedinou skutečnou lásku z mládí, vytáhlého kluka a vášnivého čtenáře, který ji přijal do svého světa a pomohl jí překonat těžké období po ztrátě milované matky… a s kterým se večer, poté co jí vyznal lásku, bez vysvětlení rozešla. Ve svižném střídavém rytmu kapitol z mládí a současnosti se dozvídáme, jak se Macy a Elliot seznámili – jak se z nich během společných víkendů a letních pobytů ve víkendovém domě Macyina otce stali nejlepší přátelé a později milenci se společnou láskou ke slovům – a jak složitě k sobě hledají cestu po dlouhých letech odcizení. Vzpomínky na šťastná léta dospívání kazí stín nevyjasněného rozchodu a také bolestné tajemství, na které by Macy chtěla nejraději zapomenout. Oba bývalí milenci se postupně sbližují, ale ani jeden z nich netuší, zda dokážou překonat propast desetiletého mlčení a oživit pohaslý plamen dřívější lásky.

 

Ukázka z knihy

Pokud byste mezi mým bytem v San Franciscu a Berkeley narýsovali rovnou čáru, zjistili byste, že obě místa dělí jen skoro sedmnáct kilometrů, ale cesta bez auta trvá dokonce i v nejklidnějších částech dne minimálně hodinu.
„V šest ráno jsem chytla autobus, pak dva rychlovlaky a ještě další spoj,“ ohlásím s pohledem na hodinky. „A koukám, že je půl osmé, což není špatné.“
Sabrina si rukou otře trochu napěněného mléka z horního rtu. Vím, že mému odporu k autům dobře rozumí, ale i tak si určitě myslí, že bych se měla konečně překonat a pořídit si Prius nebo Subaru, stejně jako všichni správní obyvatelé Bay Area. „Jsi dokonalá světice a neposlouchej nikoho, kdo by tvrdil opak.“
„To vážně jsem. A tys mě vytáhla z mojí bubliny,“ usměju se s pohledem na její malou dcerku, kterou držím v náručí. Princeznu Vivienne vidím teprve podruhé a mám pocit, jako by se od posledně aspoň dvakrát zvětšila. „Ještě štěstí, že za to vážně stojíš.“(str. 13–14)

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorkách

Christina Laurenová je pseudonymem dvou nejlepších kamarádek (spřízněných duší / skoro-dvojčat) a spolupracovnic Christiny Hobbsové a Lauren Billingsové. Autorky píší jak fikci pro mladistvé, tak pro dospělé, už spolu vytvořily čtrnáct The New York Times bestsellerů. Jejich knihy jsou přeloženy do více než 31 jazyků. Jejich prvním dílem vydaným pod tímto uměleckým jménem byl Božský bastard a šlo o přepracování mimořádně úspěšné fankfikce Christiny Hobbsové The Office (přes dva miliony stažení na internetu). Postupně vznikla celá „Božská“ série, zahrnující tituly Božský cizinecBožský hráčBožský milenec a Božský. Úspěchy slaví také s „Vášnivou“ sérií knih – Vášnivý lhářVášnivý svůdníkVášnivý sprosťák a Vášnivý hříšník. Přestože od sebe autorky odděluje celá Nevada, povídají si spolu i několikrát denně a shodnou se na tom, že Ruby Pumps je nejlepší barva laku na nehty všech dob, a kdyby mohly, proseděly by celý den na molu v San Clementu a pozorovaly oceán. Přečtěte si také jejich knihy Nelíbánky, Na Vánoce o den více nebo Každá ráda kamaráda.

Zdroj informací: nakladatelství Jota

————————————————

Kristen musí podstoupit zákrok, po němž nebude moct mít děti. A najednou se seznámí s Joshem, jenž touží po velké rodině. Jejich budoucnost tak nemá šanci. Ale vzájemná přitažlivost je až příliš silná, aby se jí dalo odolat. Jak jejich příběh dopadne? To se dozvíte v románu Jenom kamarádi od Abby Jimenez.

Jenom kamarádi

Autorka: Abby Jimenez

Počet stran: 368
Vazba: brožovaná
Formát: 146×205 mm
ISBN: 978-80-7588-359-9
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Jenom kamarádi vydalo nakladatelství Mystery Press.

Kristen Petersenová stojí nohama pevně na zemi, pro přátele by se rozkrájela a neztrácí čas s muži, kteří nejsou na stejné vlně jako ona. Vedle toho ale skrývá jedno obrovské tajemství: musí podstoupit zákrok, po němž už nikdy nebude moct mít děti. Blížící se svatba nejlepší kamarádky je proto pro Kristen hořkosladkým zážitkem – obzvlášť poté, co se seznámí s ženichovým svědkem. Josh Copeland je vtipný, atraktivní, Kristenin bezedný sarkasmus snáší s ledovým klidem a nenechá se odradit ani jejími mrzutými náladami. Dokonce i její pes ho zbožňuje. Jenže to má háček: Josh touží po velké rodině. Kristen ví, že pro něj není ta pravá, ale čím víc jejich vzájemná přitažlivost sílí, tím obtížnější je udržet si Joshe od těla…

 

Ukázka z knihy

Na semaforu svítila červená, tak jsem si tu zprávu přečetl.
Celeste: Nedám ti ani pěťák, Joshi. Polib si.
„Krucinál,“ zamumlal jsem a hodil telefon na sedadlo spolujezdce. Věděl jsem, že to udělá. Že mě nechá na holičkách. Do prdele.
Dal jsem jí úplně všechno, celý dům, a nechtěl jsem nic, než aby zaplatila polovinu účtu u Lowea. Polovinu z částky za spotřebiče v hodnotě tří tisíc dolarů, které jsem jí štědře přenechal, místo abych je prodal, ačkoli všechny platby proběhly mým jménem. A samozřejmě jsem v celé té situaci byl trochu za kreténa, protože jsem právě opouštěl stát kvůli nové práci, jen tři měsíce po našem rozchodu.
Z nejspolehlivějších zdrojů se mi doneslo, že si něco začala s chlápkem jménem Brad.
Doufám, že se Bradovi líbí můj nerezový sporák Samsung s dvojitou pečicí troubou.
Otevřeným okénkem mi do nosu pronikal zápach horkého asfaltu. Dřepěl jsem v pomalu se sunoucí zácpě na Burbanku. Strašný provoz, přestože byla neděle. Jestli mám v Kalifornii přežít, musím si nechat spravit klimatizaci – což je další výdaj, který si nemůžu dovolit. Měl jsem do toho obchodu jít pěšky. Nejspíš bych se tam dostal dřív, a ještě bych ušetřil benzín – který tu taky stojí dvakrát víc než v Jižní Dakotě.
Možná to stěhování nebyl dobrý nápad.

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorce

Americká spisovatelka Abby Jimenez je nejen autorkou bestsellerů podle deníku New York Times, ale také držitelkou několika prestižních ocenění „Food Network“, které získala její společnost Nadiiny koláčky jakožto nejlepší cukrářství a pekařství roku. Debutovala romancí Jenom kamarádi, na kterou tematicky velmi volně navázala ještě dvěma tituly Šťastně až na věky a Život je příliš krátký. Abby Jimenez v nich s vtipem, nadhledem a špetkou erotiky zkoumá komplikované vztahy mezi ženami a muži, přičemž se nebojí ani témat, o nichž se obvykle nežertuje. Zatím poslední autorčinou knihou je samostatný román Součást tvého světa. Abby Jimenez žije v Minnesotě, zbožňuje dojemné a vtipné romance, kvalitní kávu, malé pejsky a pokud je to jen trochu možné, tak nevychází z domu.

Zdroj informací: Mystery Press

————————————————

Po úspěšné historické romanci Jak svrhnout vévodu přichází Evie Dunmore s druhým dílem Rebelek z Oxfordu, jehož název zní Jak zkrotit svůdníka. Lady Lucie touží převzít vládu nad jedním z londýnských nakladatelství, ale v cestě jí stojí Tristan Ballentine, který jí přenechá většinový podíl pouze výměnou za to, že se s ním vyspí.

Rebelky z Oxfordu – Jak zkrotit svůdníka

Autorka: Evie Dunmore
Přeložila: Michaela Martinová

Počet stran: 464
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-271-3381-9
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Rebelky z Oxfordu – Jak zkrotit svůdníka vydalo nakladatelství Cosmopolis.

V srdci Londýna se schyluje k bitvě mezi rozumem a citem. Lady Lucie zuří. S pomocí skupinky oxfordských sufražetek se jí konečně podařilo nashromáždit dostatek jmění, aby mohla ovládnout jedno z hlavních londýnských nakladatelství, a to s jediným cílem: využít ho ke vzpouře proti parlamentu. Kdo by však mohl tušit, že jedinou osobou, která stojí v cestě úspěchu, je její dávný nepřítel lord Ballentine? Tristan je ochoten předat jí většinový podíl v nakladatelství, ale jen za nehoráznou cenu – za noc v jeho posteli. Lucie přitahuje Tristana jako žádná jiná žena. Spaluje ho svou prudkostí a odhodláním pokaždé, když se střetnou. Jejich souboj rozdmýchává plameny náklonnosti a výřečný svůdník riskuje, že se chytí do vlastní pasti. Zatímco se Lucie snaží Tristana přelstít na všech frontách, v nakladatelství i v ložnici, brzy zjistí, že platí známé tvrzení: ve válce a v lásce je dovoleno všechno…

 

Ukázka z knihy

Pan Barnes si ji také ostražitě prohlížel. „Jde o správní radu,“ prohlásil. „Správní rada se momentálně snaží pochopit, proč byste měla zájem o převzetí časopisů, jako je týdeník Naše hrabství nebo Magazín pro náročné dámy.“
„Nejedná se o převzetí, ale spoluvlastnictví,“ opravila ho Lucie, „a moje důvody jsou stejné jako vždycky. Tyhle časopisy mají působivě široký dosah, velký okruh čtenářů a zřetelný růstový potenciál. Kromě toho vaše odkoupení práv na řadu básní Kapsa plná rýmů ukázalo, že nakladatelství London Print je schopné úspěšně vstoupit na knižní trh, takže zajímá každého, kdo se zabývá vydáváním knih, pane Barnesi.“
Ještě důležitější však bylo, že existovali pouze dva další podílníci, z nichž každý vlastnil pětadvacet procent nakladatelství, oba byli tichými společníky a jeden z nich dlouhodobě pobýval v zahraničí, takže by jejím redakčním rozhodnutím nestálo nic v cestě. (str. 15–16)

Prolistujte si celou ukázku.

 

O autorce

Evie Dunmore, bestsellerová autorka USA Today, spojila při psaní série Rebelky z Oxfordu kouzelné scenerie města Oxford se svou vášní pro historické romance, ženské průkopnice a vše viktoriánské. Vystudovala diplomacii, a to právě na Oxfordské univerzitě. Živí se jako konzultantka a je členkou Asociace romantických spisovatelů RNA. V současné době žije v Berlíně a lásku k Velké Británii 19. století soustřeďuje do svého psaní a sbírky tartanových plédů. Přečtěte si ukázku z knihy Rebelky z Oxfordu – Jak svrhnout vévodu.

Zdroj informací: nakladatelství Cosmopolis


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Líbily se vám romantické tipy k vodě? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLáska a jiná slova

Laurenová, Christina

Jota, 2022

zobrazit info o knizeJenom kamarádi

Jimenez, Abby

Mystery Press, 2022

zobrazit info o knizeRebelky z Oxfordu – Jak zkrotit svůdníka

Dunmore, Evie

Cosmopolis, 2022

Napsat komentář