Vyhrajte pátrání po vzorci podezřelých úmrtí

soutez-chlorid-sodny
Proslulý vyšetřovatel Mørck stojí před dalším případem, který tentokrát zahrnuje údajné sebevraždy a tragické nehody významných osobností. Jedná se o vzorec? A kdo za tím může stát? Jak se oddělení Q popere s proticovidovými opatřeními?

Vzorec nebo jen náhoda?

Kdepak náhodná úmrtí, jde o krvavý řetězec chladnokrevných vražd!
Oddělení Q odhalí v případech údajných sebevražd a tragických nehod významných osobností skrytý vzorec, na jehož rozluštění bude potřeba celého týmu. Času ovšem není nazbyt, protože další oběť je podle všeho na spadnutí. A tak se Carl, Asad, Rose a Gordon pouští navzdory proticovidovým opatřením do zběsilého pátrání po vrahovi. Jenže proslulého vyšetřovatele Mørcka trápí ještě něco jiného – starý případ, který se nečekaně vynořil z jeho minulosti…

Chlorid sodný

Autor: Jussi Adler-Olsen
Přeložila: Kristina Václavů
Interpret: Igor Bareš

Vydalo: nakladatelství OneHotBook
Délka: 15 hodin 59 minut
Vydáno: 06/2022
EAN: 8594169484792

Přečtěte si více o audioknize Chlorid sodný, kterou do soutěže věnovalo vydavatelství OneHotBook. A nezapomeňte si také poslechnout krátkou ukázku.

 

OneHotBook

Vydavatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti s kompletní profesionální produkcí zahrnující dramaturgii, režii, hudbu, postprodukci a design. Audiokniha v jejich podání není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

 

O autorovi

Jussi Adler-Olsen (* 1950), dánský spisovatel mnoha talentů, vystudoval politologii a filmovou vědu. Hrál v několika skupinách, skládal filmovou hudbu, živil se jako redaktor a vydavatel (např. Haškova Švejka) a sestavil mj. první dánský lexikon komiksů. Vlastní tvorbu zahájil prózou Alfabethuset (Abecední dům, 1997), poté následovaly romány Og hun takkede guderne (A děkovala bohům, 2003) a Washingtonský dekret (2006, č. 2014). Autorova krimi série o policejním oddělení Q z jeho rodné Kodaně dosud zahrnuje devět z deseti plánovaných knih: Žena v kleci (2011), Zabijáci (2012), Vzkaz v láhvi (2012), Složka 64 (2013), Marco (2014), Nesmírný (2015), Selfies (2017), Oběť 2117 (2019) a Chlorid sodný (2021). O jejich česká vydání pečuje nakladatelství Host a všechny si můžete poslechnout také jako audioknihy v podání Igora Bareše. Z oblíbené série, která vyniká osobitým smyslem pro humor a vypravěčským odstupem, se již pět dílů dočkalo filmové adaptace.

Zdroj informací: vydavatelství OneHotBook

O interpretovi

Igor Bareš (* 1966) studoval JAMU v Brně, tři sezony působil v angažmá v Divadle bratří Mrštíků, pak strávil 11 sezon v Národním divadle Brno a následovalo období na volné noze. V letech 2005–2016 byl členem souboru Národního divadla v Praze, od roku 2015 je členem souboru Divadla na Vinohradech, ale hostuje i na mnoha dalších scénách. Jednou byl nominován na Cenu Thálie, dvakrát na Cenu Alfréda Radoka a třikrát na Českého lva. Filmoví diváci ho znají ze snímků Výlet, Sluneční stát, Hezké chvilky bez záruky, Muži v říji, Největší z Čechů, Hořící keř, Fair Play a dalších. Zahrál si též v řadě televizních inscenací i seriálů: Četnické humoresky, Zdivočelá země, Krev zmizelého, Hraběnky, Pojišťovna štěstí, Horákovi, Případy 1. oddělení, Život a doba soudce A. K., První republika… Vedle herectví se věnuje i dabingu.

Zdroj informací: vydavatelství OneHotBook

 

Vyhrajte audioknihu Chlorid sodný

Oddělení Q se vrací, aby vyřešilo další případ! Tentokrát stojí před řadou údajných sebevražd a tragických nehod významných osob. Jedná se o náhodné případy nebo se díváme na skrytý vzorec, který je třeba rozluštit? Zvládne tým skládající se z Carla, Asada, Rose a Gordona čelit překážkám v podobě proticovidových opatření a zachránit další oběť, než jí vyprší čas? A co trápí vyšetřovatele Mørcka?

Ve spolupráci s vydavatelstvím OneHotBook vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou vyhrát audioknihu Chlorid sodný, kterou si stáhne z portálu Audiolibrix. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o audioknihu Chlorid sodný
probíhá od 22. července do 4. srpna 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 stažení audioknihy Chlorid sodný

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeChlorid sodný (audiokniha)

Adler-Olsen, Jussi

OneHotBook, 2022

Napsat komentář