Inspirace pro všední den

Napady_pro_volne_chvile_nahledovy
V dnešních knižních tipech naleznete čtyři inspirativní knihy. Podle nich si vyrobíte dekorace ze sušených květin, přeměníte svůj škrabopis v umění, upečete výtečné nízkosacharidové pečivo a nakreslíte svůj vlastní obrázkový příběh.

Máte rádi květiny? Zkuste si z nich vytvořit třeba dekoraci do domácnosti. Floristka Carolyn Dunsterová vám ve své knize Nasucho. poradí, jak vykouzlit krásné sezónní aranžmá.

Bylo prokázáno, že pro naši každodenní pohodu je zcela zásadní kontakt s přírodou – ten ale může být obtížný, jestliže žijeme i pracujeme ve městě. Dát dohromady pár suchých květů a bobulí, nějaké ty posbírané větvičky a plody a vytvořit si tak sezonní aranžmá představuje laciný způsob, jak do svého domova vnést kousek přírody, aniž bychom si museli lámat hlavu s jeho udržováním.

Líbí se vám mít doma květiny? Někdy ale zvadnou a opadají dříve, než si je užijete. To se dá změnit! Vyzkoušejte současný trend a naučte se jak vypěstovat a usušit vhodné rostliny a uvázat z nich báječné kytice, které vám dlouho vydrží a dodají vašemu domovu romantickou atmosféru.

Floristka Carolyn Dunster vdechla tomuto umění nový život a naučí vás, jak si vyrobit větší i menší kytice a aranžmá z přírodnin, které dodají vašemu prostředí trochu bohémský pocit a hodí se do každého interiéru a ke každé příležitosti.

Nasucho

Pěstujeme a sušíme květiny pro moderní aranžmá
Autorka: Carolyn Dunsterová
Přeložili: Jan Podzimek, Dina Podzimková

Počet stran: 176
Vazba: vázaná
Formát: 170×237 mm
ISBN: 978-80-271-3317-8
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Nasucho vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

nasucho_ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

O autorce

Carolyn Dunsterová je botanická stylistka, návrhářka výsadeb a spisovatelka. Vyučila se na Inchbald School of Garden Design a vytváří schémata výsadeb pro malé městské pozemky. Ve své vlastní malé zahradě v severním Londýně pěstuje mnoho květin, které využívá pro svou práci.

Zdroj informací: floralkin.com

————————————————

Patříte k lidem, kteří raději kupují předtištěná přání z obavy, že váš „škrabopis“ obdarovaný nepřečte? Pak pro vás máme skvělý tip na knihu o moderní kaligrafii. Autorka Tereza Floriánová vás přesvědčí, že i vy můžete proměnit své písmo v umění.

Krasopsát může každý! Moderní kaligrafie nemusí být dokonalá, naopak drobné nedokonalosti a chybičky mohou být sympatické.
Chcete někomu vlastnoručně nadepsat přání, ale škrábete jako kočka? Tato kniha vám pomůže proměnit obyčejná písmena v umění a nabídne vám mnoho možností, jak kaligrafii a krasopis využít v běžném životě. Například k tvorbě originálních dárků nebo stylových bytových dekorací.
Krasopsaní od české autorky je především určeno začátečníkům, kteří se v teoretických částech dozvědí to, co si hned můžou v praktických cvičeních vyzkoušet. Je zde vysvětleno vše – od papíru a brush penů přes psaní abecedy různými technikami až po psaní celých vět různými barvami. V posledních kapitolách se autorka zaměřuje na klasické hlášky z filmů, (ne)povzbudivá a trochu peprnější motta a věnování.
V této přetechnizované době, kdy všichni píšou hlavně na počítačích, tabletech a telefonech, je skvělé a úžasně odpočinkové napsat krasopisem někomu věnování, popsat si kořenky nebo někomu na dveře od záchodu zvěčnit svou oblíbenou hlášku z filmu v úpravě moderní kaligrafie. Navíc správná technika uvolňuje ruku a zápěstí zmožené neustálou manipulací počítačovou myší a ťukáním do mobilního telefonu.
Buďte odvážní a se vší energií se pusťte do základů moderní kaligrafie. Krasopsaní je především o osobním stylu!

Krasopsaní

Moderní kaligrafie pro odvážné začátečníky
Autorka: Tereza Floriánová

Počet stran: 180
Vazba: brožovaná
Formát: 216×286 mm
ISBN: 978-80-7413-498-2
Doporučená cena: 390 Kč

Knihu Krasopsaní vydalo nakladatelství Zoner Press.

Ukázka z knihy

krasopsani-ukazka-2

Nezapomeňte se podívat na celou ukázku.

O autorce

Tereza Floriánová je grafik a kaligraf. Známá je zejména díky své kaligrafické tvorbě pod značkou Psaní je hraní. Kaligrafii se intenzivně věnuje od roku 2016 a vede kurzy moderní a klasické kaligrafie pro začátečníky i pokročilé.

Zdroj informací: nakladatelství Zoner Press

————————————————

Oblíbili jste si nízkosacharidové stravování, ale přece jen byste rádi do svého jídelníčku zařadili i pečivo? Pak vás potěší nová kuchařka Diany Ruchser, která vám dokáže, že ani u tohoto způsobu stravování se nemusíte chleba, housek ani jiného pečiva zcela vzdát.

Je úplně jedno, z jakého důvodu jste se rozhodli stravovat podle zásad low carb nebo bez lepku – jestli kvůli zhubnutí, ze zdravotních důvodů nebo prostě jen proto, že vám to chutná – chleba a housek se určitě vzdáváte jen velmi neradi.
Obložené chlebíčky, chleba s máslem nebo čokoládové houstičky jsou příliš lákavé. Odneste si proto tuhle sbírku receptů domů! Žádná přání nezůstanou nesplněná: klasika, vylepšené varianty, pestrý výběr drobného občerstvení a pokrmy z chleba. Zkrátka nepřijde ani sladké pečivo.
V naší knize najdete 55 jednoduchých low carb receptů, včetně praktických tipů a jednoduchých receptů na pečivo s různými alternativami obilné mouky.

Low Carb pečení – Chléb, housky, bagety

55 kreativních receptů s nízkým obsahem sacharidů
Autorka: Diana Ruchser
Přeložila: Eva Hermanová

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 165×233 mm
ISBN: 978-80-271-3561-5
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Low Carb pečení – Chléb, housky, bagety vydalo nakladatelství Grada.

O autorce

Diana Ruchser je vystudovaná grafička, která na svém blogu Schwarzgrünes Zebra pravidelně představuje nízkosacharidové recepty, které sama vymýšlí. Jde o úpravy klasických receptů, ale i zcela nové pokrmy. Najdete u ní inspiraci na svačinky, dorty, dezerty i sušenky, které si sami můžete doma upéct. Nezapomíná ani na pečivo či různé nápoje. Svým sledujícím navíc neustále poskytuje základní informace o nízkosacharidové výživě a testuje produkty, které nízkosacharidový život usnadňují.

Zdroj informací: kaisergranat.com

————————————————

Na závěr tu máme něco pro milovníky komiksů, kteří by si rádi zkusili vytvořit svůj vlastní obrázkový příběh! Petr Kopl pro vás připravil už druhý Komiksový náčrtníkve kterém vám poradí, jak na to!

Konečně jsme se všichni dočkali! Petr Kopl přichází s dalším dílem úspěšného a žádaného Komiksového náčrtníku.
Čeká vás doslova záplava dalších rad a tipů, jak na kreslení komiksových postav i celého komiksu. Vše formou názorných ukázek a postupů, které si budete moct hned vyzkoušet na volných listech speciálně určených pro skicování a procvičování. Můžete se těšit i na oblíbený komiks, který je součástí knihy a bude vám sloužit jako inspirace.
Petr Kopl je nezaměnitelný svým stylem, díky kterému si získal zástupy fanoušků komiksu i kreslení.

Komiksový náčrtník 2

Kurz pro tvůrce komiksů
Autor: Petr Kopl

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 175×230 mm
ISBN: 978-80-7413-482-1
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Komiksový náčrtník 2 vydalo nakladatelství Zoner Press.

Ukázka z knihy

komiksovy_nacrtnik_ukazka

Prolistujte si celou ukázku.

O autorovi

Petr Kopl je jeden z nejplodnějších a nejzkušenějších komerčních komiksových výtvarníků v Česku. O jeho oblíbenosti svědčí i to, že byl už mnohokrát čtenáři zvolen za nejlepšího kreslíře i scenáristu v soutěži Fabula Rasa. Pořádá také výukové programy, workshopy a přednášky u nás i v zahraničí. V Česku vydal více než 50 komiksů a ilustroval přes 60 knih. Komiksy Petra Kopla si našly svou cestu i do zahraničí, a tak se s jeho prací můžeme setkat nejenom na Slovensku, ale i v Anglii a Španělsku. Mezi jeho knihy patří např. Morgavsa a Morgana: Dračí chůvy, Morgavsa a Morgana: Živelné měňavice, Morgavsa a Morgana: Princezna čarodějka, Komiksový náčrtník či Tajemný hrad v Karpatech.

Zdroj informací: nakladatelství Zoner Press


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNasucho
Pěstujeme a sušíme květiny pro moderní aranžmá

Dunsterová, Carolyn

Grada, 2022

zobrazit info o knizeKrasopsaní
Moderní kaligrafie pro odvážné začátečníky

Floriánová, Tereza

Zoner Press, 2022

zobrazit info o knizeLow Carb pečení – Chléb, housky, bagety
55 kreativních receptů s nízkým obsahem sacharidů

Ruchser, Diana

Grada, 2022

zobrazit info o knizeKomiksový náčrtník 2
Kurz pro tvůrce komiksů

Kopl, Petr

Zoner Press, 2022

Napsat komentář