V hlavní roli žena

zeny uvodni
Dnešní knižní pondělí věnujeme ženám. Ženský svět je totiž velmi bohatý a o zajímavé příběhy a události v něm nebývá nouze. Abychom potěšili všechny milovnice knih, do dnešního výběru jsme zahrnuli knihy různých žánrů včetně jednoho moderního cestopisu.

Doba dovolených se blíží; kdo by se na ni netěšil? Čím jiným tedy odstartovat dnešní přehlídku knih než právě cestopisem. Společně s Radkou se vydáme na cestu rovnou přes několik kontinentů.

Kniha příhod a zážitků mladé cestovatelky z celého světa. Vydejte se spolu s Radkou napříč pěti kontinenty a poznejte nespočet zajímavých míst.

S Radkou na cestách

Autorka: Radka Darebná

Počet stran: 152
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7650-529-2
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu S Radkou na cestách vydalo nakladatelství Pointa.

Ukázka z knihy

S Radkou(1)(1)(1)(1)

Můžete se podívat na celou ukázku.

O autorce

Radka Darebná je cestovatelka s duší opravdového dobrodruha. Většinu cest podnikla sama a právě to jí dalo mnoho životních vzpomínek a zkušeností. Ve své knize S Radkou na cestách popisuje své zážitky z cestování po světě, které opravdu stojí za to. Cestujte společně s Radkou a ponořte se do této knihy. Autorku můžete sledovat na jejím blogu.

Zdroj informací: nakladatelství Pointa

————————————————

Markéta Harasimová patří mezi české stálice na poli detektivek a erotických krimithrillerů. Její novinka, která vyšla letos v dubnu, ovšem nabízí spíše o odpočinkový příběh.

Beáta nikdy neměla zvíře a ani o žádné nestojí. Jednoho nevlídného listopadového rána jí ale cestu zkříží opuštěné černé kotě a ona se rozhodne mu poskytnout dočasný azyl. Jenže z několika hodin se stanou dny, a než se mladá žena naděje, zakotví malý tulák v její domácnosti natrvalo. Dokonce se zdá, že nad ní kočka drží ochrannou packu, protože od své paničky zvláštním způsobem odhání neperspektivní partnery. Přátelství těch dvou je den ode dne pevnější, nic však netrvá věčně. Jedno odpoledne se totiž Beátina čtyřnohá společnice zatoulá a zmizí. Vyplní se přísloví, že „kdo hledá, najde“?

Na kočičí svědomí

Autorka: Markéta Harasimová

Počet stran: 260
Vazba: vázaná
Formát: 150×215 mm
ISBN: 978-80-7639-130-7
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Na kočičí svědomí vydalo nakladatelství Bookmedia.

O autorce

Markéta Harasimová pochází ze severomoravského Krnova. Psaní se začala věnovat už na střední škole a po maturitě pracovala jako manažerka. Až později se dala na profesionální dráhu spisovatelky. Píše především romantické detektivky, erotické krimithrillery nebo romány s nádechem tajemna. V roce 2017 si založila vlastní nakladatelství MaHa. Je scenáristkou a publicistkou a spolupracuje s celou řadou známých osobností. Od romantických thrillerů si v roce 2018 poprvé odskočila k dětské literatuře a vytvořila milý příběh s názvem Z deníku kočičky Ťapičky. Z její tvorby pro dospělé pak můžeme zmínit knihy Vražda v ráji, Černá vdova, Tři vánoční přání, Hedvábná past, Pohár touhy,  Mrazivé hry nebo Sametová kůže. Více se dozvíte přímo autorčině webu www.marketaharasimova.cz. Můžete se také přečíst rozhovor s Markétou Harasimovou a její příspěvek do Čtení ke kávě.

Zdroj informací: nakladatelství Bookmedia

————————————————

Milovníkům napětí, detektivek a thrillerů bude dnes představíme ještě jednu knihu. Případ komisařky Battagliové jistě nadchne nejenom čtenáře předchozích příběhů v této sérii, ale získá si určitě i mnoho nových fanoušků.

Komisařka Battagliová cítí, že se její důvěrně známý svět nezadržitelně hroutí. Z hromádky popela ale také může povstat život v nové podobě. Jde opravdu o její poslední případ? Se svým týmem se pouští do nebezpečného pátrání, další srážky se syrovou realitou, která je ještě komplikovanější, protože se tentokrát dotýká jí samotné. Příběh se odvíjí ve dvou časových rovinách: přítomnosti a Teresině temné minulosti. Konečně se dozvídáme, co utvářelo její svéráznou a neopakovatelnou osobnost.
Vydání knihy podpořil Italský kulturní institut v Praze.

Dcera popela

Temný příběh z Italských Alp. Jde opravdu o poslední případ oblíbené hrdinky Teresy Battagliové?
Autor: Ilaria Tuti
Přeložila: Helena Lergetporer

Počet stran: 372
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-257-3777-4
Doporučená cena: 488 Kč

Knihu Dcera popela vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

Záchvaty paniky ji přepadaly vždycky potmě, v tichu, ruce a nohy měla zafixované pod pokrývkou, vydaná na pospas vlastní zkáze. Přijížděly na temných koních, jejichž stádo se tryskem rozbíhalo po oblinách její zmučené kůže. Nohama bušilo do zašitých stehů, kopyta zarývalo do kolen, loketních jamek, netrpělivě hrabalo na klíčních kostech a kotnících. Drolilo to, co se Teresa s námahou pokoušela udržet pohromadě, rozbíjelo tu kostlivou, odřenou ženu, která se z ní stala. Drtilo ji na miniaturní úlomky a jeden kousek se pokaždé někam vytratil.

Podívejte se na kompletní ukázku.

O autorce

Ilaria Tuti žije na italském hornatém severu, ve Furlánsku. Jako malá chtěla být fotografka, ale vystudovala ekonomii. Miluje moře, ale žije v horách. Jejím velkým vzorem je italský mistr hororů a thrillerů Donato Carrisi, který se o ní vyjádřil jako o zářivém a nevídaném talentu. Trilogii s policejní komisařkou Teresou Battagliovou zahájila psychologickým thrillerem Květy nad peklem (2018, Fiori sopra l’inferno, č. 2019), jenž získal Cenu Edoardo Kihlgren za nejlepší italský debut. Temný příběh z italských Alp rozvedla v následující Spící nymfě (2019, Ninfa dormiente, č. 2021) a završila v Dceři popela (2021, Figlia della cenere, č. 2022). Detektivní trilogie se v Itálii drží na žebříčcích bestsellerů a těší se velkému úspěchu v zahraničí i u nás. V roce 2021 se autorka stala finalistkou mezinárodního literárního ocenění Edgar Allan Poe Awards.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

————————————————

Dnešní poslední knižní kousek obsahuje hned dva příběhy, a to  příběh mladé zdravotní sestřičky Beatrice z první poloviny 19. století a Annie ze současnosti z roku 2019. Co asi spojuje tyto dvě ženy?

Píše se rok 1917, Evropou zmítá první světová válka a mladá zdravotní sestra Beatrice Crawfordová opouští bezpečí svého domova ve Velké Británii, aby se mohla na francouzských bojištích starat o zraněné vojáky. Ani o desítky let později, když Francie podlehne nacistické okupaci a Paříž přikryje temný stín, Beatrice nedokáže jen nečinně čekat na záchranu. Komu však v tomhle novém, nebezpečném světě může věřit?
V roce 2019 do Paříže přijíždí Annie Lovellová, jež bez rozmýšlení skočila po možnosti navštívit byt, který ve městě zdědila její londýnská sousedka. Vedle příjemného vytržení z každodenního života tam na ni čeká i překvapení, které možná změní celý její život – podaří se jí totiž objevit Beatriciny skryté deníky.
Uchvácena strhujícím vyprávěním i nádherou Města světel skládá dohromady mozaiku dávných událostí, jež Beatrice uvedla do chodu… a které ještě stále čekají na své završení.

Pohlednice z Paříže

Jediné rozhodnutí dokáže změnit celý život
Autorka: Alex Brownová
Přeložila: Jitka Jiterská

Počet stran: 352
Vazba: vázaná
Formát: 130×204 mm
ISBN: 978-80-7625-226-4
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Pohlednice z Paříže vydalo nakladatelství Metafora.

Ukázka z knihy

Beatrice si přitáhla kolena k hrudi a nohy v trepkách položila na okraj sametově polstrované židle. Pevně si objala nohy a v nitru si hýčkala ten pocit příležitosti. Teď už viděla cestu vpřed. Jako by někdo hluboko v ní rozsvítil světlo a zažehl mrazivý pocit naděje, který byla sotva schopná vstřebat. Ne že by pochmurná bitevní pole ve Francii představovala důvod k jásotu. To jistě ne. Bylo v tom mnohem víc. A Beatrice s tím musela něco udělat. Noviny byly plné seznamů. Jmenných seznamů vojáků, kteří padli v zákopech.

Můžete se podívat na celou ukázku.

Ohlasy na knihu

Mistrovské dílo

– Melanie Blake, autorka románu Mrchy

Podmanivý román, který vám ukradne srdce.

– Cathy Bramley, spisovatelka

Strhující příběh, který si zamilujete.

– Jill Mansell, autorka knih Ty a já, navždy a Tohle může všechno změnit

 


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeS Radkou na cestách

Darebná, Radka

Pointa, 2022

zobrazit info o knizeNa kočičí svědomí

Harasimová, Markéta

Bookmedia, 2022

zobrazit info o knizeDcera popela

Tuti, Ilaria

Argo, 2022

zobrazit info o knizePohlednice z Paříže

Brownová, Alex

Metafora, 2022

Napsat komentář