Vzhůru za dobrodružstvím!

dobrodruzstvi-o-prazdninach
Dnes si představíme čtyři příběhy, jejichž prostřednictvím se (nejen) děti mohou vydat za dobrodružstvím. Zachrání malou vydřičku, založí fotbalový tým, užijí si oslavu zlaté svatby a budou cestovat časem až na dvůr francouzského krále Ludvíka XIV!

Lucinka je vždy v pravý čas na pravém místě, aby zachránila mláďátko v nesnázích. Tentokrát pomůže zraněné vydřičce. Přečtěte si nový příběh Anne Bootheové nazvaný Lucinka a zachráněná vydřička.

Jednoho dne najdou Lucinka s kamarádkou Stelou u břehu řeky poraněné vydří miminko. Zamotalo se do odpadků a málem se utopilo. Naštěstí má Lucinčina babička záchrannou stanici a dokáže nebohému zvířátku pomoct.
Zachráněná vydřička se však musí co nejdřív vrátit mezi ostatní vydry. Najde jí Lucinka nový domov? Roztomilý magický příběh o lásce ke zvířátkům, Vánocích a kamarádech.

Lucinka a zachráněná vydřička

Autorka: Anne Bootheová
Ilustrátorka: Sophy Williams
Přeložila: Eva Kadlecová

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 105×203 mm
ISBN: 978-80-271-3297-3
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Lucinka a zachráněná vydřička vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

 Lucinka_a_zachranena_vydricka_ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

Doporučujeme

Anne Bootheová vydala několik dalších knih pro děti. Podívejte se třeba na předchozí díly série s Lucinkou.

   

O ilustrátorce

Sophy Williams prožila část dětství v exotických koutech světa, což často ovlivňuje její tvorbu. Studium ukončila v roce 1988 a od té doby se věnuje ilustraci. V oboru se pohybuje už mnoho let a spolupracovala s mnoha prestižními autory. V Česku s jejími ilustracemi vyšla například série Ema a její kouzelná zoo.

Zdroj informací: oficiální web Sophy Williams

————————————————

Pokud vyhledáváte příběhy, které obsahují mnoho obrázků a málo textu, bude se vám líbit kniha Koumákův fotbalový tým. Hlavního hrdinu už navíc  znáte z předešlého dílu Koumákův blog. Tentokrát si Pate založí vlastní fotbalový tým!

Pate už je opět tu. A tentokrát miluje fotbal! Má i svůj nejoblíbenější tým Medvědů a před sebou velký turnaj. K překvapení všech Pate na nominaci středového hráče v týmu nedosáhne, a to i přes to, že je naprosto skvělý a výjimečný! Pate je ale koumák a jen tak se nevzdává. Založí si vlastní tým! Je tedy pravda, že Messi ani Ronaldo jeho skvělou nabídku členství v týmu nepřijmou, ale Pate naštěstí najde nové, o to však zapálenější hráče: co na tom, že jednomu je devadesát, druhý spí a bydlí v parku a třetí je třínohý pes. Možná mají jeho nový spoluhráči skrytý talent! A když se do týmu navíc přidá také strýček Teemu s Karoliinou, o vítězství je jistě rozhodnuto.
Jednotlivé krátké kapitoly jsou bohatě prokládáný obrázky, nákresy, přímou promluvou, poznámkovými a novinovými zápisy.
Kniha byla v roce 2017 nominována v Německu na cenu Lese-Kicker, což je cena za nejlepší dětskou knihu o fotbale a uděluje se každé dva roky.

Koumákův fotbalový tým

Autor: Timo Parvela
Ilustrátor: Pasi Pitkänen
Přeložil: Michal Švec

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-262-1888-3
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Koumákův fotbalový tým vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

Koumakuv_fotbalovy_tym_ukazka

Nezapomeňte si prolistovat celou ukázku.

Doporučujeme

Přečtěte si i předchozí díl, ve kterém si hlavní hrdina Pate začne psát blog a jedna mylná domněnka povede k prázdninovému dobrodružství.

 

O autorovi

Timo Parvela je původní profesí učitel, píše pro děti i pro dospělé a ve Finsku je v oblasti dětské literatury nepopiratelnou hvězdou. Jeho knihy byly přeloženy do více než třiceti jazyků a získal za ně řadu ocenění. V Portále vychází jeho série o Elle (Ella ve škole, Ella a kamarádi a Ella v Laponskua již zmíněná série o jejím spolužákovi jménem Pate.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

O ilustrátorovi

Pasi Pitkänen vystudoval grafický design a zaměřuje se na filmografii a animaci. Věnuje se ilustrování dětských knížek a pracuje jako grafik.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Hlavní hrdinka Lenka, kterou stvořila Alice Pantermüllerová, má za sebou už opravdu mnoho katastrof. Je to dívka, kolem které se neustále něco děje. Přečtěte si i desáté pokračování série a vydejte se společně s Lenkou na starý hrad Močidla u Moulova, kde její prarodiče slaví zlatou svatbu. Co všechno se tam přihodí?

Jůůůbileum! Babička a dědeček slaví tento víkend zlatou svatbu. A to s celým příbuzenstvem, na starém hradě Močidla u Moulova. Táta už zorganizoval strašně moc věcí – hon za pokladem, výlety i plavby na kánoích. Co je však nejhorší, moji blbobráši a já máme na té velké oslavě zpívat písničku! Před všemi lidmi! Náš příšerný bratranec Láďa se nám určitě zase vysměje. Naštěstí tam však budou i zbrusu nové sestřenice: Amélie a Olívie z AUSTRÁLIE! Kdo ví, možná s nimi bude ta oslava docela fajn…

Lenčiny katastrofy – V klokaních botách

Autorka: Alice Pantermüllerová
Ilustrátorka: Daniela Kohlová
Přeložila: Mária Schwingerová

Počet stran: 224
Vazba: vázaná
Formát: 140×208 mm
ISBN: 978-80-7639-078-2
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Lenčiny katastrofy – V klokaních botách vydalo nakladatelství Bookmedia.

Ukázka z knihy

lenciny_katastrofy_v_klokanich_botach_ukazka

Podívejte se i na další ukázky.

Doporučujeme

Nenechte si ujít ani další díly série Lenčiných katastrof.

      

O autorce

Alice Pantermüllerová se narodila v německém Flensburgu a již od základní školy se chtěla stát spisovatelkou nebo učitelkou. Vystudovala učitelství a pobývala ve Skotsku jako pomocná učitelka pro němčinu, poté se dala také na studium oboru knihkupec. Žije se svou rodinou v Lüneburském vřesovišti. Známou se stala především svými knihami o Bendixu Brodersenovi.

Zdroj informací: nakladatelství Bookmedia

O ilustrátorce

Danielu Kohlovou provázelo kreslení už od dětství, kdy své malůvky prodávala spolužákům nebo tetičkám a strýčkům a vydělávala si tak na svačinu. Vystudovala komunikační design na vysoké škole v Mnichově a od roku 2001 pracuje na volné noze jako ilustrátorka a grafička. Žije se svým mužem, psem a želvou nad střechami v Mnichově.

Zdroj informací: nakladatelství Bookmedia

————————————————

Historička Veronika Válková vás ve svých knihách přenese do skutečné, reálné historie, kde spolu s hlavní hrdinkou Bárou zažijete napínavé chvilky, zároveň se toho ale také hodně dozvíte. Pusťte se do dalšího dobrodružství, ve kterém se ocitnete až na dvoře francouzského krále Ludvíka XIV.

Tak tuhou zimu, jaká byla roku 1692, nikdo nepamatoval. Vánice stíhala vánici a sněhu bylo spíš po pás než po kolena. Když do malebného údolí Glencoe přišli vymrzlí královští vojáci vybírat daně, MacIainové je vzali pod své střechy, protože tak velí zákon skotské pohostinnosti.
Nikdo v tu chvíli netušil, že přijde rozkaz, který poklidné soužití promění v krvavou lázeň. A Bára už vůbec nemohla tušit, že ji pátrání po tom, kdo rozkaz vydal, dovede až na dvůr francouzského krále Ludvíka XIV.

Skotsko

Masakr v Glencoe
Autorka: Veronika Válková
Ilustrátor: Petr Kopl

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 133×200 mm
ISBN: 978-80-271-3395-6
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Skotsko vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

 Skotsko_Valkova_ukazka

Přečtěte si celou ukázku.

Doporučujeme

Bára už navštívila řadu zemí a různé historické éry:

   

O autorce

PhDr. Veronika Válková vystudovala latinu a historii na FFUK a oba tyto předměty vyučuje na šestiletém Gymnáziu Na Pražačce v Praze 3. Sama je absolventkou výtvarné větve tohoto gymnázia. Pod pseudonymem Adam Andres publikuje fantasy – dnes již kultovní sérii Wetemaa. Pro SPN napsala řadu učebnic dějepisu pro ZŠ a gymnázia a metodických příruček k těmto učebnicím. Má pravidelný sloupek v časopise Rodina a škola. Kromě psaní ráda cestuje po Evropě i mimo ni (nejraději na Island), hraje na klavír, fotografuje (zvlášť broučky), vyšívá, studuje cizí jazyky, učí se kreslit ve Photoshopu, zabývá se etymologií, antroponomastikou, vulkanologií a vůbec vším, co se kde šustne.

Zdroj informací: nakladatelství bambook

O ilustrátorovi

Petr Kopl (1976) se narodil v Třebíči. Tam vystudoval obchodní školu. Velmi záhy si začal budovat kariéru ilustrátora a předního českého komiksového kreslíře. V současné době žije v Jihlavě. Je autorem téměř dvou desítek komiksových knih, píše scénáře, ilustruje knihy, věnuje se grafice v prestižní reklamní agentuře a s hereckou společností De Facto Mimo procestoval mnoho zemí. Petr je také držitelem cen Fabula Rasa v kategorii nejlepší český scenárista a nejlepší český kreslíř za rok 2012, 2013, 2014 a 2016. Jeho už proslulé Štěky Broka Špindíry se staly bezmála kultovním komiksem současných čtenářů. Je spoluautorem prvního českého superhrdiny jménem Dechberoucí Zázrak. Vytvořil slavné postavy Morgavsy a Morgany, jejichž dobrodružství už získalo i cenu Muriel za nejlepší dětský komiks. Jeho komiksy si našly cestu i na Slovensko, Anglie a Španělska. Své práce vystavoval například v Londýně, Bruselu i na Islandu, opakovaně je zván na přednášky do Káhiry, Bruselu i Paříže.

Zdroj informací: nakladatelství bambook


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLucinka a zachráněná vydřička

Bootheová, Anne

bambook, 2022

zobrazit info o knizeKoumákův fotbalový tým

Parvela, Timo

Portál, 2022

zobrazit info o knizeLenčiny katastrofy – V klokaních botách

Pantermüllerová, Alice

Bookmedia, 2022

zobrazit info o knizeSkotsko
Masakr v Glencoe

Válková, Veronika

bambook, 2022

Napsat komentář