Láska, intriky a překvapivá rozhodnutí

ruze_a_tis
Růže a tis je jedním z mála romantických románů, které napsala královna detektivek Agatha Christie. Do světa ho vyslala pod pseudonymem Mary Westmacott a skutečné autorství bylo odhaleno až po letech. Poslechněte si rozhlasové zpracování s Martinem Preissem v hlavní roli.

Romantický příběh s téměř detektivní zápletkou!
Královna detektivek přichází s psychologickým příběhem o lásce, politických intrikách a překvapivých rozhodnutích. Hugh, kterého nehoda upoutala na invalidní vozík, se zotavuje v městečku St. Loo, kde se stává svědkem předvolebního klání a současně i milostných dilemat půvabné Isabelly. Tak jako od některých částí svého života se slavná britská autorka „odstřihla“ i od části svého díla. Nejednalo se ovšem o slavnou „kunderovskou pozici“, ale spíše o zklamání z toho, že se stala autorkou jednoho žánru a s úspěchem ztratila autorský prostor.

Růže a tis (audiokniha)

Pod pseudonymem Mary Westmacott
Autorka: Agatha Christie
Interpret: Martin Preiss
Přeložil: Jan Čermák

Délka: 4 hodiny 32 minut
Vazba: CD
EAN: 8590236114821
Doporučená cena: 349 Kč

Audioknihu Růže a tis vydalo nakladatelství Radioservis.

Poslechněte si ukázku na webu Radiotéky.

O autorce

Agatha Christie (1890–1976) patří k legendám tvůrců detektivek. Napsala téměř tři stovky děl (např. Smrt v oblacích, HodinyHerkulovské úkoly pro Hercula Poirota atd.) a se zhruba dvěma miliardami prodaných výtisků knih (polovinou v angličtině, druhou pak ve více než sto jazycích) je nejvydávanější spisovatelkou na světě. Za své dílo obdržela titul Dáma britského impéria.

Zdroj informací: Radiotéka

O interpretovi

Martin Preiss už během studia herectví na DAMU hostoval v Národním divadle a po absolutoriu nastoupil do angažmá v plzeňském Divadle Josefa Kajetána Tyla. V roce 1998 se vrátil do Národního divadla coby stálý člen jeho činohry. Proslavil se zejména moderováním soutěžního pořadu Chcete být milionářem? (2003–2004), soustavně se věnuje dabingu a pravidelně se objevuje v televizních seriálech (Krejzovi, Doktoři z Počátků, Velmi křehké vztahy, Tři králové, Arrowsmith) či filmech (Případ pro rybáře, Sjezd abiturientů).

Zdroj informací: OneHotBook


Radioservis je největším výrobcem audiozáznamů v České republice. Jeho záměrem je postupně zpřístupnit rozhlasový archiv (mluvené slovo, hudbu a další pořady), tak i fyzické nosiče na jednom místě online. Nabízené záznamy pořadů jsou dodávány ve vysoké kvalitě upravené zvukovými mistry.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRůže a tis (audiokniha)
pod pseudonymem Mary Westmacott

Christie, Agatha

Radioservis, 2022

Napsat komentář