Vlastní pohled na křesťanství

slovo v nasem nitru
Na křesťanských základech stojí celá evropská kultura. Kniha rozhovorů s Annick de Souzenelle je toho důkazem. Nejen její bohaté životní zkušenosti jí umožňují předložit nám vlastní pohled na křesťanství a tím do značné míry ovlivnit ten náš.

Kniha rozhovorů s výraznou náboženskou osobností dnešní Francie Annick de Souzenelle, s jejíž knihou Symbolika těla se čeští čtenáři už měli možnost seznámit, se v reakci na strnulé formy náboženského života Západu vrací ke kořenům křesťanství, k pravoslaví, jež je v jejím pojetí těsně spjato s judaismem. Bohaté životní zkušenosti, zahrnující studium matematiky i hebrejštiny a společenských věd, práci ošetřovatelky i psychoterapeutky a učitelky, umožnily A. de Souzenelle vytvořit si vlastní pohled na křesťanství, v němž mnohý čtenář najde odpověď na nejednu palčivou otázku.

Slovo v našem nitru

Autor: Annick Souzenelle, Jean Mouttapa
Přeložil: Miroslav Šebela

Počet stran: 234
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7530-357-8
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Slovo v našem nitru vydalo nakladatelství Malvern.

Autoři

Annick Souzenelle je francouzská spisovatelka. Za svůj život vystřídala mnohé profese a zaměstnání. Jako první katolička konvertovala v roce 1958 k pravoslavnému náboženství a studovala teologii a hebřejštinu. Je autorkou mnoha děl s duchovním obsahem. V češtině již vyšly její knihy Vnitřní Egypt, Jsme rozdvojeni, Putovat s Andělem nebo Symbolismus lidského těla.

Jean Mouttapa vystudoval filozofii a zabývá se především náboženskými záležitosmit křesťanství, judaismus, islámu i východních tradic. Publikuje také eseje a dokumenty o humanitární činnosti, mezikulturních vztazích i o vztazích vědy a náboženství.

 


Nakladatelství Malvern vzniklo na konci 90. let minulého století. Těžiště vydavatelské činnosti tvoří spirituální tradice, mystika, religionistika, literární věda, kulturní antropologie, beletrie i poezie, přírodní vědy, dějiny vědy, hlubinná psychologie, hermetismus, alchymie, ekologie a knihy pro děti i rodiče. Nakladatelství Malvern vydává také souborné dílo spisovatelky Daniely Hodrové i filosofa a biologa Zdeňka Neubauera.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSlovo v našem nitru

Souzenelle, Annick de – Mouttapa, Jean

Malvern, 2022

Napsat komentář