Získejte průvodce světem kaligrafie pro začátečníky

krasopsani-perex
Jste nesví vždy, když se máte podepsat třeba jen na přáníčko? A co teprve napsat celou gratulaci! Proměňte svůj „škrabopis“ v umělecké dílo a z drobných nedokonalostí udělejte přednost. Máme pro vás tip na knihu, která vám ukáže, jak na to.

Písmo jako umění

krasopsani-ukazka-1Krasopsát může každý! Moderní kaligrafie nemusí být dokonalá, naopak drobné nedokonalosti a chybičky mohou být sympatické.

Chcete někomu vlastnoručně nadepsat přání, ale škrábete jako kočka? Tato kniha vám pomůže proměnit obyčejná písmena v umění a nabídne vám mnoho možností, jak kaligrafii a krasopis využít v běžném životě. Například k tvorbě originálních dárků nebo stylových bytových dekorací.

Krasopsaní od české autorky je především určeno začátečníkům, kteří se v teoretických částech dozvědí to, co si hned můžou v praktických cvičeních vyzkoušet. Je zde vysvětleno vše – od papíru a brush penů přes psaní abecedy různými technikami až po psaní celých vět různými barvami. V posledních kapitolách se autorka zaměřuje na klasické hlášky z filmů, (ne)povzbudivá a trochu peprnější motta a věnování.

V této přetechnizované době, kdy všichni píšou hlavně na počítačích, tabletech a telefonech, je skvělé a úžasně odpočinkové napsat krasopisem někomu věnování, popsat si kořenky nebo někomu na dveře od záchodu zvěčnit svou oblíbenou hlášku z filmu v úpravě moderní kaligrafie. Navíc správná technika uvolňuje ruku a zápěstí zmožené neustálou manipulací počítačovou myší a ťukáním do mobilního telefonu.

Buďte odvážní a se vší energií se pusťte do základů moderní kaligrafie. Krasopsaní je především o osobním stylu!

 

Krasopsaní

Moderní kaligrafie pro odvážné začátečníky

Autorka: Tereza Floriánová

Vydalo: nakladatelství Zoner Press
Počet stran: 180
Vazba: brožovaná
Vydáno: 5/2022
ISBN: 978-80-7413-498-2

Přečtěte si více o knize Krasopsaní, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Zoner Press. A nezapomeňte si také prolistovat krátkou ukázku.

Nakladatelství Zoner Press se zaměřuje na překladové a původní české publikace. V roce 2007 byla nabídka vydavatelství rozšířena o řadu oblíbených knih Naučte se kreslit… a v roce 2008 o fantasy žánr v edici Zoner Fantazie a populární publikace s japonskou mangou a komiksy, které vychází pod logem Zoner Manga. Pro vydavatelství jsou velmi inspirativní webové diskuse, názory, tipy a přání čtenářů, které probíhají na Facebooku Manga Zoner, kde jsou stále nové aktuální informace.

 

Ukázka z knihy

krasopsani-ukazka-2

 

O autorce

Tereza Floriánová je grafik a kaligraf. Známá je zejména díky své kaligrafické tvorbě pod značkou Psaní je hraní. Kaligrafii se intenzivně věnuje od roku 2016 a vede kurzy moderní a klasické kaligrafie pro začátečníky i pokročilé.
(Zdroj informací: nakladatelství Zoner Press)

 

Vyhrajte knihu Krasopsaní

Máte pocit, že škrábete jako kočka, a kupujete zásadně přání s předtištěným textem? Od teď už nemusíte, protože grafička a kaligrafka Tereza Floriánová vám ukáže, že „krasopsát“ dokáže každý. A věřte, že vlastnoručně napsaná gratulace nebo věnování obdarovaného zahřeje u srdce a vůbec nevadí, když písmenka nebudou zcela dokonalá. Buďte odvážní a pusťte se do objevování tajů moderní kaligrafie.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Zoner Press vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou vyhrát knihu Krasopsaní. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Krasopsaní
probíhá od 2. do 15. června 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 publikace Krasopsaní

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKrasopsaní
Moderní kaligrafie pro odvážné začátečníky

Floriánová, Tereza

Zoner Press, 2022

Získejte průvodce světem kaligrafie pro začátečníky - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. starýchřestýš napsal:

    Tak to byl tedy kalup, kniha už je doma. Děkuji

Napsat komentář