Víc z toho nejlepšího

Tipy_Historky z Rozmaru_Stephen King jde do kina
Dnešní tipy přinášejí povídky ze světa vašich oblíbených Řek Londýna, ale také pět zfilmovaných příběhů z pera krále hororů Stephena Kinga.

Historky z Rozmaru obsahují zábavné povídky ze světa Řek Londýna od Bena Aaronovitche. Pokud jste si oblíbili svéráznou fantasy sérii s Peterem Grantem, jistě vás potěší tato sbírka vyplňující nejrůznější bílá místečka.

Historky z Rozmaru

Autor: Ben Aaronovitch
Přeložil: Milan Žáček

Počet stran: 196
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-257-3740-8
Doporučená cena: 288 Kč

Knihu Historky z Rozmaru vydalo nakladatelství Argo.

Další výprava do světa Řek Londýna, tentokrát ve sbírce povídek! Ben Aaronovitch svůj fantastický svět dosud představoval v románech, novelách a komiksových příbězích. Už léta však mimo tento hlavní proud píše kratší i delší povídky, v nichž rozvíjí dílčí nápady, popisuje dosud opomíjené osudy, vypráví anekdoty, které doplňují mozaiku jedné z nejpodmanivějších sérií současnosti. S Peterem Grantem, Abigail, agentkou Reynoldsovou, Nightingalem i Tobiasem Winterem z německé obdoby londýnského Rozmaru se zde vydáme zjistit, co skrývá dálniční čerpací stanice uprostřed noci, kdo stále bloumá mezi regály populárního londýnského knihkupectví, co přesně se stalo s řekou Lugg… Každý tento střípek je doplněný autorovým úvodem a pro snadnější orientaci se u něj udává, ve které fázi série se odehrává. S předmluvou Charlaine Harrisové

 

Ukázka z knihy

Prý napiš něco o olympiádě.
Musím? zeptal jsem se.
Ano, slyšel jsem, na rok 2012 chystáme speciální vydání a chceme těžit z toho, že Londýn bude pořádat olympiádu.
Takhle mi to tedy řekli.
Do té doby jsem se vyhýbal zasazování knih do konkrétního roku kvůli olympiádě. Knihy se píšou léta předtím, než nakonec vyjdou, takže bych buď musel tipovat pravděpodobné výsledky jednotlivých soutěží, nebo napsat příběh, v němž bych na ně po skončení her odkazoval a riskoval, že co se dělo v době, kdy se kniha konečně dostala do regálů, bude každému jedno. Olympiáda 2012 – to je takový retro, dědečku!
Takže když jsem dostal za úkol napsat povídku, která bude specificky olympijská, vyřešil jsem to tak, že jsem ji vystavěl kolem událostí londýnských olympijských her z roku 1948, které už bezpečně skončily. Udělal jsem si tedy nějaké rešerše a narazil na finále mezi basketbalovými týmy Francie a Spojených států, a drobný nápad se rozšvitořil jako ptáček. (str. 11)

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorovi

Ben Aaronovitch (* 1964) jako dospělý rychle zjistil, že má talent pouze pro psaní, a vcelku svižně se prosadil jako televizní scenárista. Pracoval pro proslulý anglický seriál Doctor Who či pro levnou space operu Jupiter Moon a posléze se pustil i do knižních dobrodružství proslulého Pána času. V devadesátých letech tak publikoval romány z řady Doctor Who: Remembrance of the Daleks (1990), Transit (1992), The Also People (1995) a So Vile a Sin (1997, ve spolupráci s Kate Ormanovou). Ve druhé polovině devadesátých let se však jeho literární kariéra dostala do slepé uličky, která ho dovedla k zaměstnání v síti knihkupectví Waterstones, což se ovšem ukázalo jako ideální šance začít psát vlastní příběhy. Vznikla tak úspěšná série městských fantasy s policejním konstáblem Peterem Grantem, započatá románem Rivers of London (2011, česky Řeky Londýna). V Česku s tímto vyšetřovatelem vyšly dále romány: Měsíc nad SohoŠepot podzemí, Prokleté domovyZáludné léto, Strom viselců, Nejodlehlejší stanice, Noční kouzelniceZvony Londýna, Stín nad TrevíremFalešná hodnota.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

 

O nakladatelství

Nakladatelství Argo vzniklo v roce 1992 a vydalo více než dva tisíce titulů. Snaží se také získávat a podporovat talentované autory a kvalitní překladatele. Díky tomu Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.

————————————————

Stephen King jde do kina je název sbírky obsahující pět příběhů Stephena Kinga, které byly zfilmovány. Připomeňte si slavná hollywoodská díla a přečtěte si autorovy zajímavé postřehy, které k filmům připojil.

Stephen King jde do kina

5 příběhů, 5 filmů, 5 postřehů Stephena Kinga
Autor: Stephen King
Přeložil: Ivan Němeček

Počet stran: 408
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7593-409-3
Doporučená cena: 400 Kč

Knihu Stephen King jde do kina vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Kniha obsahuje pět literárních děl Stephena Kinga, která se stala (vedle dalších) předlohou k filmovému zpracování. Každou povídku, novelu či román doplňuje vždy několik autorových postřehů, dojmů či připomínek k danému filmu. Téměř ve všech filmech zazářily známé hollywoodské hvězdy – v Pokoji 1408 (1408) John Cusack a Samuel L. Jackson, v Děsu v prádelně (Šroťák) Ted Levine a Robert Englund, v Srdcích v Atlantidě Anthony Hopkins, ve Vykoupení z věznice Shawshank (Rita Hayworthová a vykoupení z věznice Shawshank) Tim Robbins a Morgan Freeman a v Kukuřičných dětech (Děti kukuřice) Peter Horton a Linda Hamiltonová.

 

Ukázka z knihy

Mike Enslin byl ještě v otáčecích dveřích, když na čalouněné židli v hale uviděl sedět ředitele hotelu Dolphin Olina. Mikeovi se propadlo srdce. Možná jsem s sebou měl nakonec přece jen znovu vzít právníka, napadlo ho. Jenže teď už bylo pozdě. Ale i když se Olin rozhodl postavit mezi Mikea a pokoj číslo 1408 bariéru, všechno tak špatné nebylo; však on si to vynahradí. Když Mike vycházel z otáčecích dveří, Olin přecházel halu s vytrčenou buclatou rukou. Malý elegantní hotel Dolphin stál na Šedesáté první ulici, hned za rohem od Páté Avenue. Mike minul muže a ženu ve večerních šatech a přehodil si malou tašku s věcmi na přespání do levé ruky, aby mohl Olinovi potřást pravicí. Žena byla světlovlasá a šaty měla samozřejmě černé. Její lehký květinový parfém jako by charakterizoval New York. V baru v mezipatře hrál někdo „Noc a den“, a tím jen podtrhoval newyorskou atmosféru.
„Pane Ensline, dobrý večer.“
„Pane Oline, je nějaký problém?“
Olin vypadal ztrápeně. Krátce se rozhlédl po malé elegantní hale, jako by hledal pomoc. Opodál postával dveřník, který s trpělivým úsměvem sledoval nějaký manželský pár, jak se dohaduje o lístcích do divadla.

 

O autorovi

Stephen King (*21. září 1947 Portland) je současný americký spisovatel, publikující také pod pseudonymem Richard Bachman. Vystudoval anglickou literaturu, krátce pracoval v prádelně, rozvážel noviny nebo učil. Spisovatelskou dráhu odstartoval v roce 1974 a úspěšně v ní pokračuje dodnes. Proslavil se zejména jako autor hororů, ale píše také thrillery nebo sci-fi a fantasy. Lákají ho i nejrůznější experimenty; tvoří teoretická díla popisující žánr hororu. Mnohé z jeho knih byly úspěšně zfilmovány. Na motivy Kingových děl byly natočeny snímky Vykoupení z věznice Shawshank nebo Zelená míle, které se dnes řadí mezi desítku nejlepších filmů všech dob. Přečtěte si také knihy Když teče krevTalisman nebo Pátá čtvrtina aj. Více najdete v našem medailonu autora.

Zdroj informací: Pavel Dobrovský – BETA

 

O nakladatelství

Firma Pavel Dobrovský BETA s.r.o. byla založena v roce 1990. Věnuje se nakladatelské činnosti, distribuuje knižní produkci od více než 300 nakladatelů a obchodních partnerů po celé České republice. Zajišťuje distribuci zboží i na Slovensko. Provozuje maloobchodní síť prodejen, spolupracuje s knihovnami, školami, nemocničními zařízeními, kterým poskytuje zajímavé slevy. Počet knih, které nabízíme jak obchodním partnerům tak i v maloobchodní síti, se neustále zvyšuje. Každý měsíc uvádí firma na trh mnoho nových titulů. Široký výběr knih a serióznost podniku stále zvyšuje zájem obchodních partnerů o spolupráci s námi. Strategií firmy je nadále rozšiřovat všechny svoje aktivity.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Zaujaly vás příběhy doplňující oblíbené série? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHistorky z Rozmaru

Aaronovitch, Ben

Argo, 2022

zobrazit info o knizeStephen King jde do kina

King, Stephen

Pavel Dobrovský – BETA, 2021

Napsat komentář