Den dětí oslavíme s knihou!

Deti v parku
Oslavte Mezinárodní den dětí s knihou! Jakou vybrat? Co třeba takovou, která pomůže zlepšit grafomotorické dovednosti předškoláků? A nebo knihy, díky kterým se děti naučí rozpoznávat houby či zvířata a nebo nahlédnou do podvodního světa?

Chcete vést děti ke zpěvu a kreslení? A hledáte inspiraci, jak na to? Využijte publikaci Mileny Kmentové nazvanou Kreslíme lehce, zpíváme tence. Poradí vám, jak rozvíjet psychomotoriku a grafomotoriku předškoláků s důrazem na hudební činnost.

Publikace přináší metodický materiál pro rozvoj psychomotoriky a grafomotoriky dětí v předškolních zařízeních. Tvoří ji 16 obdobně strukturovaných kapitol s vyváženým obsahem činností rozvíjejících oblast hrubé motoriky, jemné motoriky a grafomotoriky. V každé kapitole hrají klíčovou roli hudební činnosti, motivované známými i novými autorskými písněmi. Klíčovým efektem souběžného zpěvu a pohybu je ovlivnění dechu, neboť se tak předchází jeho zadržování, což přispívá k odbourávání přepětí v těle začínajícího kreslíře/písaře. Publikace reflektuje časté věkově heterogenní složení dětských kolektivů i individuální rozdíly v grafomotorických dovednostech a záměrně nabízí ke každé lekci několik variant pracovních listů s odstupňovanou náročností.
Materiál navazuje na tradici Metody dobrého startu v polském a českém vzdělávání: předkládá náměty k činnostem rozvíjejícím komplexní psychomotoriku, v oblasti grafomotoriky propojuje realizaci uvolňovacích cviků a kresbu jednoduchých grafických vzorů s pečlivě vybranými nebo vytvořenými písněmi. Metodika byla ověřována ve školních letech 2016/19 formou pilotního používání vznikajících materiálů v několika MŠ a v přípravném ročníku ZŠ.
Kniha osloví pedagogy mateřských škol a přípravných ročníků základních škol. Dále pak logopedické asistenty.

Kreslíme lehce, zpíváme tence

Rozvoj grafomotoriky s hudebními činnostmi
Autorka: Milena Kmentová
Ilustrátorky: Markéta Knorová, Alžběta Moravcová

Počet stran: 64
Vazba: brožovaná
Formát: 205×293 mm
ISBN: 978-80-262-1894-4
Doporučená cena: 185 Kč

Knihu Kreslíme lehce, zpíváme tence vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

 kreslime_lehce_zpivame_tence_ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

O autorce

Mgr. Milena Kmentová, Ph.D., vystudovala speciální pedagogiku – učitelství na speciálních školách s prohloubenou HV. Pracuje v CMŠ Laura v Praze. Dále působí na katedře hudební výchovy PedF UK. Vede akreditované semináře v NIDV a lektoruje pravidelně pro Českou obec sokolskou. V Portále vyšly její knihy Slovo, slůvko, slovíčko, honem poběž, písničko! a Třída zpívá ÍÁÍÁ.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

O ilustrátorkách

Alžběta Moravcová se narodila v roce 1995. Studovala magisterský obor Ilustrace na fakultě designu a umění Ladislava Sutnara v Plzni. Strávila dva semestry na Erasmu v Polsku, v Lodzi a ve Wroclavi. V současnosti se věnuje zejména kresbě, ilustraci a stop motion animaci. Navštivte její osobní stránky.

Markéta Knorová se narodila v roce 1996. Studovala magisterský obor Ilustrace na fakultě designu a umění Ladislava Sutnara v Plzni. Strávila dva semestry studia na Erasmu v Budapešti a Poznani. V současnosti se věnuje zejména tradiční grafice, ilustraci a mezní poloze mezi instalací a dvojrozměrným obrazem.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Procházíte se rádi po lese? A sbíráte houby? Pak by se vám mohla hodit kniha Bärbel Oftringové, díky které se naučíte rozpoznávat jednotlivé druhy hub. A nezapomeňte, že na houby můžete narazit i na poli či ve městě. Stačí se jen pořádně dívat kolem sebe.

V této knize najdeš kolem 130 druhů hub, které se vyskytují nejčastěji a které bychom měli znát. Rostou v zahradách, v parcích a v lesích, na loukách i na polích, některé dokonce uprostřed měst. Některé houby objevíš především v blízkosti určitých druhů stromů, které jsou jejich „životními partnery“.
Jiné druhy hub se vyskytují na ztrouchnivělém dřevě, nebo dokonce na kmenech a větvích živých stromů. Další houby tě zaujmou, protože vypadají jako brambory, hvězdy, koráli nebo chobotnice, jiné zaznamenáš kvůli jejich nepříjemnému zápachu. Čím více pozornosti budeš při procházkách věnovat okolní přírodě, tím více hub objevíš.
Kniha je velmi přehledná, nádherné barevné ilustrace a rozdělení kapitol podle tvaru plodnic ti pomohou při určování hub. Navíc získáš i zajímavé informace a tipy na další aktivity.

Houby

Poznej 85 zajímavých druhů
Autorka: Bärbel Oftringová
Přeložila: Jitka Koubková

Počet stran: 112
Vazba: brožovaná
Formát: 134×192 mm
ISBN: 978-80-271-3415-1
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Houby vydalo nakladatelství Grada.

Obsah knihy

A jde se na to!
Rourkaté houby
Lupenaté houby
Další houby s kloboukem a třeněm
Kulovité, kyjovité a jazykovité houby
Ostatní houby
Výpravy do přírody
Rejstřík, slovníček pojmů

Doporučujeme

Bärbel Oftringová má na svém kontě mnoho knih, jejichž prostřednictvím se můžete seznámit s přírodou.

   

————————————————

Vydejte se společně s kapitánem Záhadou na tajemnou plavbu světovými moři a oceány na palubě jeho ponorky. Poznáte krásu podvodního světa i úskalí při jeho objevování. Láká vás taková cesta? Tak si rychle nastupte!

Vydejte se na tajemnou plavbu ponorkou pod vedením kapitána Záhady. Budete při ní brázdit a objevovat světová moře, oceány i sladkovodní hlubiny a seznámíte se s jejich obyvateli. Společnicí vám bude chytrá chobotnička, která vám položí spoustu otázek k zamyšlení. Díky kapitánovu vyprávění se ale dozvíte třeba i zajímavosti o historii ponorek. Prozkoumejte svět pod hladinou a nechte se fascinovat jeho krásou!

Do hlubin

Tajemný svět pod vodou s kapitánem Záhadou
Autor: Radek Chajda
Ilustrátorka: Victoria Chajdová

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 173.2×250 mm
ISBN: 978-80-7650-544-5
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Do hlubin vydalo nakladatelství Pointa.

Ukázka z knihy

 do_hlubin_ukazka

Nezapomeňte si přečíst celou ukázku.

O autorovi

Radek Chajda vystudoval odbornou fyziku a poté také učitelství M-F. Má osmiletou pedagogickou praxi, díky níž ví, jak děti zaujmout. Nyní je „pedagogem v terénu“, neboť navštěvuje školy s programem Hravá věda. Technika ho baví a je také nadšeným experimentátorem. Své znalosti a zkušenosti zúročuje ve svých knihách, v nichž děti seznamuje se zajímavostmi ze světa matematiky, fyziky a techniky. Napsal např. Hravá matematika, Velká kniha mladého technikaMladý technikVelká kniha automobilů, Fyzika na dvoře, Věda hrou, Zábavné experimenty a další.

Zdroj informací: nakladatelství Pointa

————————————————

A na závěr tu máme tip na encyklopedii, která vás provede říší zvířat. Dozvíte se spoustu zajímavých informací a bonusem jsou i naučné kvízy, které zabaví celou rodinu.

Víte, jaký je rozdíl mezi velkým bílým žralokem a mantou obrovskou? Poznáte rozdíl mezi hovniválem a goliášem? V této vzrušující encyklopedii mimo jiné naleznete i zábavné kvízy, díky nimž si ověříte úroveň svých znalostí.
Naše encyklopedie je plná stovek zajímavých a mnohdy i fantastických faktů o zvířatech z celého světa. Je to interaktivní dětská kniha, která vás donutí se znovu a znovu nořit do nekonečných hlubin zvířecí říše.

Génius v říši zvířat

Encyklopedie plná zábavně naučných kvízů
Autorky: Stevie Derrick, Lizzie Munsey

Počet stran: 176
Vazba: vázaná
Formát: 220×280 mm
ISBN: 978-80-276-0444-9
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Génius v říši zvířat vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

genius_v_risi_zvirat (2)

Podívejte se i na další ukázky.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKreslíme lehce, zpíváme tence
Rozvoj grafomotoriky s hudebními činnostmi

Kmentová, Milena

Portál, 2022

zobrazit info o knizeHouby
Poznej 85 zajímavých druhů

Oftringová, Bärbel

Grada, 2022

zobrazit info o knizeDo hlubin
Tajemný svět pod vodou s kapitánem Záhadou

Chajda, Radek

Pointa, 2022

zobrazit info o knizeGénius v říši zvířat
Encyklopedie plná zábavně naučných kvízů

Derrick, Stevie – Munsey, Lizzie

Slovart, 2022

Napsat komentář