Pohádkové čtení

mumin-nahled
Čím si zpříjemnit blížící se léto? Jak zaujmout děti, když venku prší? Nabídněte jim pohádkové čtení. Třeba novinku od Jiřího Žáčka, nebo příběh o čarodějnicích Bordelíně a Řachatici či komiksovou knihu plnou oblíbených muminků.

Knihy Jiřího Žáčka nabízí léty prověřené kvalitní čtení. V nové knize, která vaše děti zavede do pravěku za Pepanem a Madlou, se dočkáte nejen vytříbeného humoru či krásných ilustrací, ale i nějakého poučení.

Je to kniha veskrze humorná hlavně pro toho, kdo už něco ví o našem světě. Například že jsme žili už v pravěku a naši prapředkové Pepan s Madlou měli tolik rozumu, že uměli zařídit, aby člověku bylo blaze a užíval si radostí života. Přesně tuto atmosféru navozují i důvtipné barevné ilustrace Veroniky Balcarové a ukazují, že na počátku vypadal lidský svět jako ráj.

V pravěku bylo blaze člověku

Autor: Jiří Žáček
Ilustrace: Veronika Balcarová

Počet stran: 88
Vazba: vázaná
Formát: 150×150 mm
ISBN: 978-80-7244-480-9
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu V pravěku bylo blaze člověku vydalo nakladatelství Šulc-Švarc.

Ukázka z knihy

zacinaseukazka

 

O autorovi

Básník, spisovatel, dramatik, autor četných knih pro děti Jiří Žáček dokázal ve své tvorbě zkřížit lyriku a humor a díky tomu patří k nejčtenějším českým autorům. Proslavil se svými knihami pro děti a je nejuznávanější a nejznámější současný český básník. Na svém kontě má rovněž úspěšný slabikář pro prvňáčky a dětskou Encyklopedii pro žáčky. Získal řadu nakladatelských cen, mezi nimi tři Zlaté stuhy za nejlepší dětskou knížku. Své veselé hádanky, hlavolamy, vtipné rébusy, hříčky se slovy a nejzajímavější luštěniny s ilustracemi Olgy Ptáčkové vložil do jedné knihy Hádanky a luštěniny, s níž se děti nejen pobaví, ale i mnoho naučí. Více informací o autorovi a jeho knihách najdete na www.jirizacek.cz.

Zdroj informací

————————————————

Čarodějky mohou být i dobré duše, léčitelky, pomocnice. Taková je právě Bordelína, se kterou jste se mohli seznámit v prvním díle této série. Co když ale přijede na návštěvu její zákeřná sestřenice Řachatice, která nemá jediný dobrý úmysl? Les Bambručák čekají těžké časy…

V lese Bambručáku se všem daří výborně. Aby také ne, mít dobrou kouzelnici na své straně je výhra. Kouzelnice zvířátkům ráda pomůže, poradí, kdejakou bolístku vyléčí. To však ještě nikdo netuší, co se stane, když Bordelínu navštíví její sestřenice…

Řachatice je obávaná, zlá čarodějnice. Ráda ostatním škodí, ubližuje, škádlí je a trápí zákeřnými lumpárnami. Zvířátka bijí na poplach – les Bambručák je v ohrožení! Povede se čarodějnici Řachatici stáhnout Bordelínu zpět k záškodničení, nebo se jí střapatá kouzelnice postaví a všechny zachrání?

Bordelína a Řachatice

aneb Les Bambručák v ohrožení
Autorka: Sandra Dražilová-Zlámalová
Ilutrátorka: Marie Koželuhová

Počet stran: 104
Vazba: vázaná
Formát: 166×243 mm
ISBN: 978-80-271-3310-9
Doporučená cena: 279 Kč

 

Knihu Bordelína a Řachatice vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

bordelina-ukazka

K dispozici je zbytek ukázky.

O autorkách

Sandra Dražilová Zlámalová je začínající autorka, která se dětským čtenářům představila v roce 2017, kdy vyšla její pohádková prvotina Kulíškovy neposedné příhody.
Vystudovala učitelství jak pro střední, tak pro základní školy, z čehož čerpá i ve své tvorbě. Dříve se věnovala také překládání a tlumočení z německého jazyka. Nyní je především maminkou tří uličníků, takže jsou všechny její příběhy „testované na dětech“. Má ráda, když její vyprávění obsahuje více textových rovin. Miluje knížky, sportování a cestování se svými dětmi a manželem. Se svou rodinou bydlí v Jizerských horách, kde se odehrává i děj Čarodějnice Bordelíny.

Marie Koželuhová je grafička a ilustrátorka. Vystudovala Výtvarnou školu Václava Hollara. Užité grafice se věnuje víc jak dvacet pět let.
Vytvořila již desítky publikací nejen pro děti, ale i pro dospělé. Je autorkou mnoha zajímavých projektů. Navrhuje design všeho, co si jen dokážete představit. Poskytuje konzultace ohledně kreslení, grafiky či modelování žákům i studentům.
Ráda poznává nová místa, kde čerpá inspiraci. Je pravidelným účastníkem kurzů rychlořezby motorovou pilou. Ve volném čase vytváří sochy a maluje obrazy.

Zdroj informací

————————————————

Kdo by neznal muminky! Jako děti jsme je milovali, možná se jich někteří z nás i báli, ale každopádně jsme s těmito podivnými bílými tvorečky ze světa Tove Janssonové vyrůstali. Nyní je můžete mít doma v prvním díle vyčerpávajícího souboru muminích komiksů, se kterými se vrátíte do dětství!

Sebrané muminí spisy patří k povinné zimní i letní výbavě každého komiksového fanouška (o obdivovatelích Tove Janssonové se asi nemusíme vůbec zmiňovat). Vzhledem k tomu, že první vydání je z větší části dávno vyprodané, přinášíme muminí omnibus, který obsahuje všech pět knih, které doposud česky vyšly. Čeká vás opravdická nálož muminích stripů, které vycházely v britských novinách (původně Evening News) mezi lety 1954–1975. Autorka je na zakázku kreslila přímo pro britský trh, ale na samém vrcholu muminí kariéry stripy vycházely ve více než 40 zemích a přebíralo je 120 periodik s celkovým nákladem 20 milionů výtisků denně. České noviny mezi nimi bohužel nebyly ani jedny.
Tato kniha obsahuje první polovinu celkového objemu existujících muminích stripů. Druhou, česky doposud nevydanou polovinu, připravujeme v další, stejně objemné knize.

Muminek omnibus I

Autorka: Tove Janssonová
Přeložili: Luboš Trávníček a Libuše Trávníčková

Počet stran: 468
Vazba: vázaná
Formát: 228×315 mm
ISBN: 978-80-257-3747-7
Doporučená cena: 988 Kč

 

Knihu Muminek omnibus I vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

muminci-ukazka

Zbytek ukázky si můžete prolistovat.

O autorce

Tove Janssonová (1914–2001) byla finská, švédsky píšící spisovatelka, malířka, ilustrátorka a autorka komiksů. Narodila se do umělecké rodiny sochaře Viktora Janssona a grafičky a ilustrátorky Signe Hammarstenové-Janssonové. Světové proslulosti dosáhla svými dětskými příběhy o šťastné rodině muminků, které začala psát už ve 40. letech a široké oblibě dětí i dospělých se těší dodnes. Neměli bychom však pomíjet ani její tvorbu pro dospělé, jež čítá tucet svazků, ale čeští čtenáři zatím měli možnost přečíst si pouhé tři. Rozsahem spíše kratší, intimní a často autobiografická díla nezapřou Janssonové poetickou duši, víru v důležitost umění ani lásku k přírodě.

Zdroj informací


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Jaké pohádky mají rády vaše děti? Dejte nám vědět do komentářů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeV pravěku bylo blaze člověku

Žáček, Jiří

Šulc-Švarc, 2022

zobrazit info o knizeBordelína a Řachatice
aneb Les Bambručák v ohrožení

Dražilová-Zlámalová, Sandra

bambook, 2022

zobrazit info o knizeMuminek omnibus I

Janssonová, Tove

Argo, 2022

Napsat komentář