Kouzelné tipy pro malé čtenáře

tipy kouzla
Dnes se společně s knižními tipy necháme přenést do světa kouzel a dobrodružství. Potkáme při tom nejedno strašidlo a hlavně, hlavně se při čtení těchto dvou knížek určitě nudit nebudeme.

Knížku Strašibraši už možná mnozí znáte. Její první vydání vyšlo totiž už v roce 2010. Pro ty, kteří ale tento příběh neznají, máme zcela nové vydání. Vyšlo v březnu letošního roku, doprovází je úžasné ilustrace talentované Markéty Vydrové a vaši malí čtenáři na stránkách téhle knihy zažijí mnohá tajemná dobrodružství.

Baf a Bubu, průšviháři, uprchli ze strašidlácké školy, v níž měli spoustu malérů. Strašení jim nešlo, ani je nebavilo.
„Nemehla!“ zahřímal strašmistr Uí, ředitel strašidlácké školy. „Ani myši nedokážete nahnat strach! To bych ji dřív naučil žonglovat dělovou koulí!“ Strašikluci Baf a Bubu sklopili uši, podívali se jeden po druhém, pak na myš a něco zašeptali. Myš vyskočila na hradní výspu, s rozběhem nakopla jednu dělovou kouli, jako by to byl míč, a trefila strašmistra do hlavy. Uí padl jak zasažený dělem. „Tohle vám nedaruje,“ sykl Fukejřík. „Musíte zmizet!“
Tak Baf a Bubu odletěli z hradu ohniprutem a zastavili se až o věž v Kamsehrabech, kde jejich pokusy roztočí kolotoč bláznivých situací a podivností. Sami by se z nich snad ani nevymotali, kdyby jim nepomohli kamarádi…

Strašibraši aneb Tajemství věže v Kamsehrabech

Autor: Miloš Kratochvíl
Ilustrovala: Markéta Vydrová

Počet stran: 204
Vazba: vázaná
Formát: 185×185 mm
ISBN: 978-80-7553-896-3
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Strašibraši aneb Tajemství věže v Kamsehrabech vydalo nakladatelství Triton.

Ukázka z knihy

strasibrasiukazka(1)

Můžete si prohlédnout celou ukázku.

O autorovi

Miloš Kratochvíl je spisovatel, scenárista a básník laskavého humoru. Po studiích na průmyslové škole a Fakultě žurnalistiky UK se živil psaním textů písniček, poté pracoval jako sportovní redaktor, od r. 1980 je scénáristou a spisovatelem z povolání. Od 17 let publikoval verše, povídky a fejetony, psal písňové texty. Dosud napsal více než 60 televizních scénářů pro děti i dospělé. Publikoval v řadě českých nakladatelství díla pro dospělé i pro děti. Úspěch básniček si spisovatel ověřil na čtenářích dětských časopisů Mateřídouška a Sluníčko, kam si samy děti přály zařazovat vždy speciální stránky plné Kratochvílových veršovaných špásů, žertíků a rošťačin. Stejnou poetikou a humorem ozdobil i dlouhou řadu svých televizních pohádek: A co ten ruksak, králi?, Jaké vlasy má Zlatovláska nebo Taneček přes dvě pekla. Za zmínku jistě stojí jeho kniha Kočkopes Kvido, Mikuláš, Ježíšek, pan Vrána a my, básničková kniha Pes nám spadla nebo oceňovaná série Pachatelé dobrých skutků.

Zdroj informací: oficiální web autora

Ilustrátorka

Markéta Vydrová se narodila v Praze, dnes žije v Brně a má dvě děti. Do roku 2018 ilustrovala 95 knih a učebnic, přibližně 20 pohádkových miniknížeček, řadu knižních sólo obálek a vytvořila stovky ilustrací pro časopisy. Mimo to se také věnuje grafickému zpracování konečné výtvarné podoby nejen u knih, ale i dalším grafickým pracem, jako jsou například loga, plakáty apod. Občas i píše, v roce 2014 jí vyšla první autorská kniha Můj skřítek Šalvěj – Skřítkosnění. Více o ilustrátorce se také můžete dozvědět v našem rozhovoru.

Zdroj informací: Klub Knihomolů

Nakladatelství

triton_logo120x60

Nakladatelství Triton se věnuje především odborné lékařské, psychologické a historické literatuře, ovšem vydává i křesťanskou literaturu, biografie, sci-fi & fantasy a knihy pro děti. Autory odborných knih a učebnic jsou nejen univerzitní profesoři a špičkoví vědci, ale i studenti a jejich týmy – Memorix, s.r.o., a Medici Boni (Memorix anatomie, Memorix histologie, Lékařská mikrobiologie – repetitorium). Od roku 1991 vydali více než 2500 knih; na společných projektech rádi spolupracují i s dalšími nakladatelstvími (Argo, Labyrint, Epocha, Hogrefe, Schattauer, Thieme aj.)

————————————————

Série Kouzelná třída je u malých čtenářů opravdu populární. Spisovatelka Zuzana Pospíšilová nám tentokrát nabízí opět tematický díl. V pořadí již deváté pokračování v sobě totiž nese velikonoční příběh a samozřejmě také mnoho zážitků.

Oblíbená série pro začínající čtenáře pokračuje novým dobrodružstvím!
Děti z kouzelné třídy se na Velikonoce opravdu těší. Jaká překvapení si pro ně přichystala jejich hodná paní učitelka?
Budou se malovat kraslice, plést pomlázky a péct velikonoční dobroty. Samozřejmě nebudou chybět kouzla nebo dobrodružná výprava za pokladem ukrytým ve skalách. Podaří se dětem nalézt ho včas?

Kouzelná třída o Velikonocích

Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustroval: Drahomír Trsťan

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 170×222 mm
ISBN: 978-80-271-3604-9
Doporučená cena: 219 Kč

Knihu Kouzelná třída o Velikonocích vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

kouzelnatrida

Prolistujte si celou ukázku.

O autorce

Zuzana Pospíšilová je oblíbená autorka věnující se téměř výhradně původní tvorbě pro děti. S jejími texty se dětští čtenáři mohou setkávat od roku 2004, kdy jí vyšly první pohádkové příběhy v časopise Sluníčko. V roce 2005 začala publikovat knižně a dodnes je jednou z nejaktivnějších autorek píšících pro děti. Jen v nakladatelství Grada vydala téměř 120 titulů, z nichž nejúspěšnější jsou série Kouzelná třída a edice dětských detektivek DeTeKTiVoVé. Některé pohádkové příběhy se dočkaly rozhlasového zpracování a její texty se objevují i v čítankách a učebnicích českého jazyka. Je také maminkou dvou dnes již dospělých dcer a původní profesí je dětská psycholožka. Odtud pramení porozumění dětské fantazii a humoru, které se v jejím bohatém díle odráží. V její tvorbě mají převahu pohádky a příběhy, ale věnuje se také poezii a výukovým textům. Od roku 2016 se věnuje literární tvorbě jako spisovatelka na volné noze.

Zdroj: bambook

V sérii Kouzelná třída již vyšlo:

Nakladatel

BambookNakladatelství BAMBOOK je součástí nakladatelského domu Grada. Nabídka Grady pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Vydává např. tituly s právní tematikou, ekonomické, z oblasti financí a účetnictví, psychologické, zdravotnické, s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví atd. Značka BAMBOOK je určena všem dětským čtenářům. Nabídkou dětských knížek provází její maskot, pandí kluk Bambook, který seznamuje děti se světem čtení a příběhů.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

A po které knize byste dnes sáhli vy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStrašibraši aneb Tajemství věže v Kamsehrabech

Kratochvíl, Miloš

Triton, 2022

zobrazit info o knizeKouzelná třída o Velikonocích

Pospíšilová, Zuzana

bambook, 2022

Napsat komentář