Alternativy životních rolí na prahu života

pulnocniknihovnaaudio
Nora dostává zcela nečekanou nabídku: prožít nekonečně mnoho alternativ toho, jak by mohl její život vypadat v rozličných životních rolích. Jakým směrem by se pak její cesty ubíraly? Dokáže najít takovou, která by ji přivedla až ke štěstí?

Který život je pro nás ten pravý?

Každý z nás už někdy přemýšlel nad tím, jestli ve svém životě nemohl udělat něco jinak a kam by ho takové rozhodnutí posléze nasměrovalo. Nora Seedová takovou možnost dostane, když se ocitne v tajemné Půlnoční knihovně – ale ruku na srdce, měnit by s ní chtěl asi jen málokdo. Aby se tam totiž dostala, musela se ocitnout na prahu života a smrti, a to v jejím případě vlastním přičiněním. Nořin dosavadní život byl plný zoufalství a výčitek a jednoho dne ji pocit, že všechny zklamala a nikdo ji nepotřebuje, dovedl až k pokusu o sebevraždu. Nyní to však vypadá, že dostala druhou šanci, respektive takřka nekonečné množství druhých šancí. Půlnoční knihovna tápající ženě umožní odčinit hříchy její minulosti a vyzkoušet si nejrůznější alternativní životní role – stát se starostlivou manželkou, slavnou zpěvačkou, uznávanou filozofkou, úspěšnou sportovkyní nebo milující matkou. Záleží už jen na ní, jestli mezi tolika životními cestami dokáže najít takovou, která by ji dovedla ke štěstí…

Půlnoční knihovna

Autor: Matt Haig
Přeložila: Tereza Rotterová
Interpretka: Petra Špalková

Délka: 10 hodin 43 minut
Vazba: CD
Formát: Mp3
ISBN: 8594169484716
Doporučená cena: 389 Kč

Knihu Půlnoční knihovna vydalo nakladatelství OneHotBook.

Na stránkách nakladatele si můžete si poslechnout ukázku.

O autorovi

Matt Haig  je bývalý novinář a autor knih non-fiction, který se narodil v britském Sheffieldu v roce 1975 a vystudoval angličtinu a historii na univerzitě v Hullu. Debutoval coby prozaik roku 2004 psychologickým románem Poslední rodina v Anglii. Ačkoliv se jeho knihy pravidelně řadí mezi bestsellery, autor se ve své tvorbě pro dospělé i dětské čtenáře nevyhýbá ani temným motivům a nelehkým tématům. Nejednou se při tom opíral o vlastní životní zkušenosti, které ho zavedly až k úvahám nad sebevraždou – tomuto období později věnoval knihu Důvody, proč zůstat naživu. Česky dále vyšly například jeho romány Klub mrtvých otců, Lidé či Vězeň času. Nebo fantastická próza Radleyovi – Upíři odvedle. Autorova kniha pro děti Chlapec, kterému říkají Vánoce se v roce 2021 dočkala filmové adaptace. Jeho román Půlnoční knihovna získal ocenění Goodreads Choice Award v kategorii fikce a dostal se mezi užší nominace na Britskou knižní cenu.

Zdroj informací: OneHotBook

Interpret

Petra Špalková od malička účinkovala spolu se svým bratrem v inscenacích Dětského studia brněnského Divadla Na provázku. Po maturitě studovala čtyři semestry divadelní vědy na Univerzitě Karlově, nakonec však dala přednost divadelní praxi. V letech 1991–96 byla členkou divadelního spolku Kašpar, pak přestoupila do pražského Činoherního klubu. Roku 1997 hostovala v Divadle v Dlouhé a v téže době se stala držitelkou ceny Thálie jako talent roku. Na podzim 1999 přestoupila do Divadla Na zábradlí, kde ostatně už rok předtím hostovala a od roku 2005 je členkou souboru činohry Národního divadla v Praze. Filmoví a televizní diváci ji znají např. ze seriálů Zdivočelá země, Letiště, Terapie II, nebo ze snímků Šakalí léta, Šeptej, Kolja, Smradi, Marta, Václav a dalších. Za hlavní ženskou roli ve filmu Jako nikdy získala ocenění Český lev.

Zdroj informací: OneHotBook


OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti s kompletní profesionální produkcí zahrnující dramaturgii, režii, hudbu, postprodukci a design. Audiokniha v jejich podání není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePůlnoční knihovna (audiokniha)

Haig, Matt

OneHotBook, 2022

Napsat komentář