Zahrajte si o vědecký rozbor humoru

soutez-humor-seriozne
Říká se, že smích léčí. Autorky následující knihy rozebírají, za pomoci vědců, komiků i lídrů, jak je možné humor aplikovat v osobním i profesním životě, a zvýšit tak psychickou odolnost, výkonnost a rozptýlit napětí, kterému čelí každý z nás.

Humorem k psychické odolnosti

V posledních letech zažíváme období nebývalé nejistoty a otřesů. Nikoho tedy asi nepřekvapí, že důvěra, lidský kontakt a duševní pohoda jsou na ústupu. Není to žádná legrace. Výzkumy ale ukazují, že humor a smích patří k nejcennějším nástrojům, které máme k dispozici pro upevnění vzájemných vztahů, rozptýlení napětí a zvýšení psychické odolnosti a výkonnosti… zejména ve chvílích, kdy jde o hodně. V této knize najdete poznatky behaviorálních vědců, světových bavičů a inspirativních lídrů, které vám pomohou odhalit, jak humor vlastně funguje a – což je nejdůležitější – jak ho můžete lépe a častěji aplikovat ve svém osobním i profesním životě.

Prezident Dwight David Eisenhower kdysi řekl: „Smysl pro humor je součástí umění vést lidi, vycházet s nimi, a dotahovat věci do konce.“ A pokud si Eisenhower, druhý nejméně přirozeně vtipný prezident – hned po Franklinu Piercovi – myslel, že humor je nezbytný k vyhrávání válek, stavění dálnic a k varování před vojensko-průmyslovým komplexem, pak byste se ho měli naučit používat i vy.

 

Humor seriózně

Proč je humor tajnou zbraní v profesním a osobním životě
Autorky: Jennifer Aakerová, Naomi Bagdonasová
Přeložila: Linda Hroníková

Vydalo: nakladatelství Zoner Press
Počet stran: 240
Vazba: brožovaná
Vydáno: 03/2022
ISBN: 978-80-7413-484-5

Přečtěte si více o knize Humor seriózně, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Zoner Press.

 

zonerpress

Nakladatelství Zoner Press se zaměřuje na překladové a původní české publikace. V roce 2007 byla nabídka vydavatelství rozšířena o řadu oblíbených knih Naučte se kreslit… a v roce 2008 o fantasy žánr v edici Zoner Fantazie a populární publikace s japonskou mangou a komiksy, které vychází pod logem Zoner Manga. Pro vydavatelství jsou velmi inspirativní webové diskuse, názory, tipy a přání čtenářů, které probíhají na Facebooku Manga Zoner, kde jsou stále nové aktuální informace.

 

O autorkách

Jennifer Aakerová je profesorkou na postgraduální obchodní škole Stanfordovy univerzity. Coby behaviorální vědkyně je přední odbornicí na to, jak účel a smysl ovlivňují rozhodnutí jednotlivců, jak lze čas a peníze využívat způsobem, který vede k dlouhodobému štěstí, a jak mohou technologie pozitivně ovlivnit lidskou pohodu. Často publikuje v předních odborných časopisech.

Naomi Bagdonasová je lektorkou na postgraduální obchodní škole Stanfordovy univerzity a koučkou vedoucích pracovníků. Vede strategickou poradenskou firmu, která plánuje interaktivní sezení pro vedoucí týmy, správní rady a partnery společností z žebříčku Fortune 100. Vedoucí pracovníci se na ni obracejí ve chvíli, kdy potřebují provést personální a organizační změny, aby jim pomohla uvolnit kreativitu, podpořit inovace, odstranit překážky bránící v pokroku a docílit trvalého efektu na jejich kulturu a podnikání. Je zběhlá v humoru, behaviorální vědě a lidském vnímání, koučuje lídry a populární osobnosti pro vystoupení v médiích. Vyučuje improvizovanou komedii v okresní věznici v San Franciscu.

Zdroj informací: z knihy Humor seriózně

 

Vyhrajte knihu Humor seriózně

Důvěra, lidský kontakt i duševní pohoda jsou v posledních letech na ústupu. Z velké části za to může skutečnost, jak nejisté období plné otřesů zažíváme. Jak proti tomu můžeme bojovat? Řada výzkumů ukazuje, že humor a smích patří k nejcennějším nástrojům, s nimiž můžeme pracovat k upevnění vzájemných vztahů a zvýšení psychické odolnosti. Kniha Jennifer Aakerové a Naomi Bagdonasové obsahuje poznámky behaviorálních vědců, světových bavičů a nejrůznějších lídrů, s jejichž pomocí odhalíte, jak humor vlastně funguje a jak jej lze aplikovat v každodenním životě.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Zoner Press vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Humor seriózně. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Humor seriózně
probíhá od 26. dubna do 9. května 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Humor seriózně

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHumor seriózně
Proč je humor tajnou zbraní v profesním a osobním životě

Aakerová, Jennifer – Bagdonasová, Naomi

Zoner Press, 2022

Napsat komentář