Získejte bestsellerový román z postapunkového světa

underground-2-revoluce-perex
Přestože okolní svět se topí v temnotě, ulice Praha City jsou plné neonů, pod jejichž září se prochází šťastní lidé. Alespoň tak to tvrdí ve zprávách City News. Realita je však poněkud jinde a své o tom ví detektiv Petr Vachten. Odhalí vraha vlivných obyvatel města?

Vraždy mezi elitou

Svět se ponořil do temnoty, ale Praha City je šťastné město plné neonů a milionů spokojených lidí. Alespoň to tvrdí zprávy City News. Jenže i redaktoři všudypřítomného televizního kanálu vědí, že pod povrchem bublá revolta. Korporace se rozpadají a po mnoha letech se chystají volby, které přinášejí nejen slovní přestřelky, ale i krev v ulicích. V těch ulicích, po nichž prý kráčí Digitální Mesiáš, jenž přišel spasit svět poté, co čarodějky selhaly.

Detektiv Petr Vachten má ale jiné starosti. Umírají vlivní lidé a do City News přicházejí informace od jejich vraha, který si říká Zodiak. A co je nejhorší – digitální mládež propadla kouzlu retrorapových verzí písní Hany Zagorové!

Vítejte v postapunkovém světě Františka Kotlety, který očaroval tisíce českých čtenářů a stal se bestsellerem lockdownů v roce 2020, 2044, 2056, 2077 a v doplněné verzi i v roce 2103.

 

Underground: Revoluce

Autor: František Kotleta

Vydalo: nakladatelství Epocha
Počet stran: 408
Vazba: brožovaná
Vydáno: 7/2021
ISBN: 978-80-278-0030-8

Přečtěte si více o knize Underground: Revoluce, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

„Kanálník,“ špitl Belch.
Říkalo se jim všelijak, ale „kanálník“ asi vystihovalo jejich podstatu nejlépe. Lidé, kteří žili mimo systém, většinou přebývali ve stanicích metra U, tedy nejspodnější ze tří tras. Na rozdíl od nadpovrchové S a luxusní N spojující magnetickou rychlodráhou nové centrum Prahy s luxusními okrajovými čtvrtěmi, byl vstup do prostor U-metra zdarma. Jenže jím také jezdili obyčejní obyvatelé města do práce. A když už byl někdo příliš velká troska i na U, prostě ho pár nařachaných týpků, co v životě nedokázali nic lepšího než bouchat dvanáctky ve výrobně umělého masa a mlátit slintající lidské trosky, poslalo ještě mnohem hlouběji. A stal se z něj kanálník. Někteří kanálníci žili pod povrchem už po několik generací. Vyskytovaly se mezi nimi zvláštní existence. (str. 12)

 

O autorovi

František Kotleta – spisovatel, trestanec, podnikatel, jesenický Mauglí a řezník. Pochází z umělecké rodiny, jeho matka byla tanečnice, gymnastka a špionka, o otci se nic neví. Podle některých indicií je jím Michail Gorbačov, kterého Kotletova matka svedla během tajné návštěvy Bruntálu. Dva roky strávil ve věznici Heřmanice, za což mohlo nedorozumění. Vzhledem k datu jeho narození si policie spletla nevinnou párty s ilegální oslavou narozenin Adolfa Hitlera. K literatuře se dostal až ve výkonu trestu, kde se seznámil s dílem velikána české akční sci-fi, Jiřího Kulhánka. Po několika neúspěšných pokusech rozvíjet Mistrovo dílo (kterýžto nápad mu posléze ukradl Martin Moudrý) se rozhodl vstoupit na trnitou cestu originální tvorby a hned jeho prvotina byl jednoznačný zásah do černého.
(Zdroj informací: společnost Knihcentrum)

 

Vyhrajte knihu Underground: Revoluce

Zprávy City News přenáší idylické záběry z města neonů a tváře šťastných lidí žijících v Praha City, které jako by zapomněly, že okolní svět se ponořil do temnoty. Idyla je však jen zdánlivá a všichni si začínají pomalu všímat množících se nepokojů a rozbrojů mezi obyvateli. A když udeří vrah, který si říká Zodiak, strach zachvátí i ty, kteří si dosud mysleli, že díky svému postavení jsou nedotknutelní. Odhalí detektiv Petr Vachten, kdo má spadeno na vlivné obyvatele Praha City? To si přečtěte v postapunkovém románu Františka Kotlety.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Underground: Revoluce vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Underground: Revoluce
probíhá od 3. do 9. dubna 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Underground: Revoluce

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeUnderground: Revoluce

Kotleta, František

Epocha, 2021

Napsat komentář