Zasoutěžte si o filozofickou prózu českého autora

soutez-lenost
Muž přijde o manželku, a tak se vrací na místo společné dovolené – do Řecka. Co se mu odehrává v hlavě, když je ve známém prostředí? Jaký vliv na jeho myšlenky mají vůně, které v sobě nesou různé vzpomínky? Mohl něco udělat jinak? Může něco teď dělat jinak? Vrátí se ještě někdy zpátky domů?

Po stopách vzpomínek

Filozofická próza průzračná jako horký středozemní den
Muž, který přišel o manželku, se vrací na místo, kde spolu trávili dovolenou. A kde také před lety ztratil iluze o vlastní bezúhonnosti. Řecko a jeho vůně, hotel, podivná netečnost a nejistota hrdiny uvnitř. V jiném podnebí ho přepadají nové myšlenky a vlivem zdánlivých náhod, křivd a zrad se jeho život přetváří do zcela jiné podoby. Vypadá to, že domů už není návratu.

Pro českou prózu netypický filozofický román, který se prostřednictvím milostného příběhu propadá k otázkám sebeuvědomění, úvahám o podobě světa nebo principům fungování lidské mysli.

 

Lenost

Autor: Jiří Maršálek

Vydalo: nakladatelství Host
Počet stran: 183
Vazba: vázaná
Vydáno: 02/2022
ISBN: 978-80-275-1046-7

Přečtěte si více o knize Lenost, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

 

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

O autorovi

Jiří Maršálek (nar. 1991) se zabývá filozofickou a psychologickou prózou. Kromě literární činnosti se věnuje především hudbě a filmu. Jeho první kniha s názvem Večerní sláva Wiederhausera vyšla v roce 2019.

Zdroj informací: Host

 

Vyhrajte knihu Lenost

Český autor Jiří Maršálek vydává filozofický román, pro českou literaturu poměrně netypický. Vypráví v něm příběh muže, jenž přišel o svou manželku. Vydává se na místo, kde trávili společnou dovolenou a kde ztratil iluze o vlastní bezúhonnosti. Jaké myšlenky jej ve známém prostředí přepadávají? Co způsobí kombinace Řecka, jeho vůní a hotelu v mužově hlavě? Vrátí se ještě domů?

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Lenost vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Lenost
probíhá od 27. března do 2. dubna 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 filozofické knihy Lenost

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLenost

Maršálek, Jiří

Host, 2022

Napsat komentář