Zahrajte si o knihovnu druhých šancí

Pulnocni-Knihovna - nahled
Nora neměla nejlepší život – zoufalství, výčitky, opakované zklamání, žádné pevné vztahy. Není tedy žádným překvapením, když se jednou rozhodne celé trápení ukončit… Vesmír si však pro ni připravil jedno malé překvapení. Dostane druhou šanci. Ale pro co se rozhodne?

Nekonečné množství druhých šancí

Který život je pro nás ten pravý?
Každý z nás už někdy přemýšlel nad tím, jestli ve svém životě nemohl udělat něco jinak a kam by ho takové rozhodnutí posléze nasměrovalo. Nora Seedová takovou možnost dostane, když se ocitne v tajemné Půlnoční knihovně – ale ruku na srdce, měnit by s ní chtěl asi jen málokdo. Aby se tam totiž dostala, musela se ocitnout na prahu života a smrti, a to v jejím případě vlastním přičiněním. Nořin dosavadní život byl plný zoufalství a výčitek a jednoho dne ji pocit, že všechny zklamala a nikdo ji nepotřebuje, dovedl až k pokusu o sebevraždu. Nyní to však vypadá, že dostala druhou šanci, respektive takřka nekonečné množství druhých šancí. Půlnoční knihovna tápající ženě umožní odčinit hříchy její minulosti a vyzkoušet si nejrůznější alternativní životní role – stát se starostlivou manželkou, slavnou zpěvačkou, uznávanou filozofkou, úspěšnou sportovkyní nebo milující matkou. Záleží už jen na ní, jestli mezi tolika životními cestami dokáže najít takovou, která by ji dovedla ke štěstí…

 

Půlnoční knihovna

Autor: Matt Haig
Přeložila: Tereza Rotterová

Vydalo: vydavatelství OneHotBook
Interpret: Petra Špalková
Délka: 10 hodin 43 minut
Vydáno: 03/2022
ISBN: 8594169484716

Přečtěte si více o audioknize Půlnoční knihovna, kterou do soutěže věnovalo vydavatelství OneHotBook. Poslechněte si také krátkou ukázku.

 

OneHotBook

Vydavatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti s kompletní profesionální produkcí zahrnující dramaturgii, režii, hudbu, postprodukci a design. Audiokniha v jejich podání není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

 

O autorovi

Matt Haig (* 1975), někdejší novinář a autor knih non-fiction, který se narodil v britském Sheffieldu a vystudoval angličtinu a historii na univerzitě v Hullu, debutoval coby prozaik roku 2004 psychologickým románem Poslední rodina v Anglii (č. 2006). Ačkoliv se jeho knihy pravidelně řadí mezi bestsellery, autor se ve své tvorbě pro dospělé i dětské čtenáře nevyhýbá ani temným motivům a nelehkým tématům. Nejednou se při tom opíral o vlastní životní zkušenosti, které ho zavedly až k úvahám nad sebevraždou – tomuto období později věnoval knihu Důvody, proč zůstat naživu (2015, č. 2016). Česky dále vyšly například jeho romány Klub mrtvých otců (2006, č. 2009), Lidé (2013, č. 2020) či Vězeň času (2017, č. 2018) nebo fantastická próza Radleyovi – Upíři odvedle (2010, č. 2011). Autorova kniha pro děti Chlapec, kterému říkají Vánoce (2015) se v roce 2021 dočkala filmové adaptace. Jeho román Půlnoční knihovna (2020, č. 2022) získal ocenění Goodreads Choice Award v kategorii fikce a dostal se mezi užší nominace na Britskou knižní cenu.

Zdroj informací: OneHotBook

 

Vyhrajte knihu Půlnoční knihovna

Nora Seedová žije život plný zoufalství, výčitek, zklamání a pocitu, že ji nikdo nepotřebuje. Před sebou nemá žádnou vidinu lepších zítřků, není tedy žádným překvapením, když se jednoho dne pokusí o sebevraždu. Na prahu života a smrti dostane možnost druhé šanci, a to takové, kterou si může vybrat podle sebe. Vrátit se ke kterémukoliv svému životnímu rozhodnutí a zkusit to jinak. Jenže pro co by se měla rozhodnout? Stát se starostlivou manželkou? Milující matkou? Uznávanou filozofkou?

Ve spolupráci s vydavatelstvím OneHotBook vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou vyhrát audioknihu Půlnoční knihovna, kterou si stáhnete z portálu Audiolibrix. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o audioknihu Půlnoční knihovna
probíhá od 25. března do 7. dubna 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 stažení audioknihy Půlnoční knihovna

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePůlnoční knihovna (audiokniha)

Haig, Matt

OneHotBook, 2022

Napsat komentář