Známý Kingův příběh, tentokrát v podobě audioknihy

Carrie audio
Audiokniha Carrie přinese jistě požitek i těm, kteří dílo Stephena Kinga velmi dobře znají. A není pochyb o tom, že ve vás zanechá stejně hluboký dojem jako její tradiční knižní podoba.

Když se rozhodnete šikanovat telekinetičku, počítejte s děsivou odplatou…

Carrie Whiteová to měla v životě těžké. Vyrůstala bez otce pod ubíjejícím dohledem své matky, náboženské fanatičky, a spolužáci na střední se s ní zrovna nemazlili. Nešťastné děvče se stalo vysmívanou obětí ostatních dětí, která často nenacházela zastání ani u dospělých. Ovšem pravda o tom, jak moc „jiná“ ve skutečnosti byla, vyšla najevo až v průběhu maturitního plesu, kdy se krutý žert na její účet zvrhl v krvavou lázeň. Tragická událost, která navždy poznamenala život obyvatel města Chamberlain ve státě Maine, se záhy stala předmětem vyšetřování, jehož závěry autor svým čtenářům předkládá zároveň se samotným příběhem Carrie – dívky obdařené telekinetickými schopnostmi, která se vinou nešťastných okolností proměnila v anděla smrti…

První vydaný román amerického mistra hororu se dočkal již několika filmových adaptací, z nichž tou nejznámější zůstává snímek Briana De Palmy se Sissy Spacekovou v titulní roli.

Carrie (audiokniha)

Autor: Stephen King
Přeložil: Ivan Němeček
Interpreti: Veronika Lazorčáková, Pavel Soukup

Délka: 7h 20m
ISBN: 8594169484389
Doporučená cena: 369 Kč

Audioknihu Carrie vydalo nakladatelství OneHotBook.
Můžete si poslechnout ukázku.

O autorovi

Stephen King se narodil 21. září 1947 . Část svého dětsví prožil ve Fort Wayne v Indianě a také ve Stratfordu v Connecticutu. Studoval na základní škole v Durnhamu, a pak pokračoval na střední škole ve státě Maine. V roce 1973 vznikl první velmi úspěšný hororový román Carrie, který si žádal i dotisk. Vzpomenout můžeme také proslulá díla jako Zelená míle nebo Vykoupení z věznice Shawshank. Stephen King se dostal svými hororovými romány do podvědomí mnoha lidí na celém světě a je mezinárodně uznávaným spisovatelem. Několikrát byl nominován na literární ceny a nemálo jich také získal.

Zdroj informací: Klub knihomolů

Interpreti

Veronika Lazorčáková je česká herečka pocházející z Olomouce. Po dokončení JAMU působila v Divadle v Dlouhé a od sezony 2017/2018 je členkou činoherního ansámblu pražského Národního divadla. V roce 2012 byla nominována na Cenu Alfréda Radoka v kategorii Talent roku a v roce 2017 získala Cenu Thálie za nejlepší herečku do 33 let.

Zdroj infromací: nakladatelství OneHotBook

Pavel Soukup vystudoval žurnalistiku a poté úspěšně absolvoval DAMU. Dobře známý je z televizních obrazovek – od roku 1980 se objevuje v televizních pohádkách, komediích a také seriálech. Daleko známější je ovšem jeho hlas, který propůjčil jako dabér například Robinu Williamsovi, Harrisonu Fordovi či Robertu Redfordovi. Svůj hlas propůjčil také mnoha kresleným postavičkám a za mistrovství v dabingu byl rovněž několikrát oceněn.

Zdroj infromací: nakladatelství OneHotBook


OneHotBook vydává audioknihy současných světových a a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti s kompletní profesionální produkcí zahrnující dramaturgii, režii, hudbu, postprodukci a design. Audiokniha v podání OneHotBook tedy není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci. Zároveň i zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosferické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCarrie (audiokniha)

King, Stephen

OneHotBook

Napsat komentář