Netradiční kuchařky na čtvrtek

netradicni_kucharky
Myslíte si, že kuchařek už máte doma dost a další určitě nepotřebujete? Tak nastal ten správný čas tuto domněnku přehodnotit. V dnešních knižních tipech totiž najdete dvě kuchařky plné netradičních receptů, které stojí za vyzkoušení!

Cook anime – zajímavé slovní spojení, co myslíte? Jde o knihu receptů, kterou ocení především fanoušci anime světa. Ti si totiž nyní mohou ve své vlastní kuchyni udělat různé dobroty, jež znají například ze svých oblíbených seriálů.

Máte rádi anime a japonskou kuchyni? Co takhle to propojit?

Stává se vám při sledování vašeho oblíbeného anime filmu či seriálu, že se vám sbíhají sliny nad večeří vašeho milovaného hrdiny? Jestli ano, tato kniha je pro vás perfektní. Uvařte si Narutův oblíbený miso chashu ramen (Naruto), ochutnejte nikujaga od přátelské tokijské ghoulky (Tokyo Ghoul) nebo si dejte jen obyčejné okayu s princem Ašitakou (Princezna Mononoke).

Diana Aultová má dvě velké vášně: vaření a sledování anime. Všimla si, že v těchto japonských filmech a seriálech hraje jídlo důležitou roli. A nápad byl na světě! Zkombinovala oba své koníčky a vznikla z toho kuchařka plná receptů, zajímavostí z anime světa a kulturních či jazykových perliček Japonska.

75 receptů na úžasná jídla z více než 500 vašich oblíbených anime filmů a seriálů!

Např.:

  • Onigiri z Fruits Basket
  • Taiyaki z My Hero Academia
  • Hanami dango z Clannad
  • Yaki tomorokoshi ze Silver Spoon
  • Takoyaki z Mob Psycho 100
  • Rýže z Haikyuu!!

Cook anime

Jezte jako vaše oblíbená postava – od bentó po yakisoba
Autorka: Diana Aultová
Přeložila: Radmila Klásková

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 187×231 mm
ISBN: 978-80-7413-480-7
Doporučená cena: 485 Kč

Knihu Cook anime vydalo nakladatelství Zoner Press.

Ukázka z knihy

 anime_cook_ukazka

Nezapomeňte si prolistovat celou ukázku.

O autorce

Diana Aultová vytvářela příběhy, prováděla kuchyňské experimenty a soustředila se na anime už od útlého dětství. Začátkem roku 2013 založila svůj blog Fiction–Food Café se zaměřením na jídlo v knihách, filmech, televizních pořadech a videohrách. Její recepty byly zahrnuty do mnoha food projektů. V současnosti žije se svým manželem a dcerou v Německu.

Zdroj informací: Simon & Schuster

O nakladateli

Vydavatelství Zoner Press se zaměřuje na překladové a původní české publikace. Stěžejní produkcí jsou praktické návody pro fotografy všech úrovní a široká řada knih v edici Naučte se kreslit a malovat. V nabídce vydavatelství nechybí ani populární témata z oblastí oblíbených výtvarných technik. To vše je doplněno aktivitami na sociální síti FB.

————————————————

Každý zahradník velmi dobře ví, jak velkým nepřítelem může být plevel. Objevuje se všude, kde ho nechceme, a je obtížné se ho zbavit. V následující knize najdete pár tipů, jak s ním zatočit. A také pár nápadů na to, jak ho využít v kuchyni!

Bez varování se objeví v zahradě, nestydatě se tam roztahuje a stojí nás čas a nervy – to je plevel. Tato kniha zábavnou formou radí, jak nezvané návštěvníky vykázat do patřičných mezí nebo jak si na nich pochutnat.

Elke Schwarzerová představuje 28 těchto tvrdošíjných rostlin jednu po druhé a ukazuje, jak se jich zbavit pletím, jaké triky na ně platí nebo jak je vypudit ze zahrady. A pokud už se vám na zahradě plevel rozrostl, můžete ho rovnou prakticky zužitkovat v kuchyni.

Susanne Hanschová sestavila více než 50 receptů z divokých rostlin, od postupu na přípravu kopřivových karbanátků až po tabouleh s hulevníkem a brusinkami, a dokazuje, že divoké rostliny mají na talíři své místo. A kdoví, až je sami ochutnáte, možná už je ani nebudete považovat za plevel.

Plevel na talíři

28 druhů plevelu a jak se ho zbavit anebo si na něm báječně pochutnat
Autorky: Elke Schwarzerová, Susanne Hanschová
Přeložila: Monika Řezníčková

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 170×235 mm
ISBN: 978-80-7670-072-7
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Plevel na talíři vydalo nakladatelství Kazda.

Ukázka z knihy

  Plevel_na_taliri_ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

O autorkách

Elke Schwarzerová vystudovala biologii a působí jako bloggerka a autorka knih o zahradě, která tráví co nejvíce času na cestách přírodou. Jako kompenzaci ke své práci vývojářky softwaru fotografuje rostliny a hmyz a od roku 2003 zahradničí na zahradě řadového domu v Bielefeldu, kde i na malém prostoru našlo útočiště mnoho divokých rostlin, které často nacházejí využití i v kuchyni.

Susanne Hanschová se už jako dítě zajímala o to, co roste v lese a na louce. Studium kulturních věd vneslo do popředí jejího zájmu kulturní aspekty jídla a rakovina přítele ji nasměrovala k výživové hodnotě divokých rostlin. Jako certifikovaná „odborná konzultantka pro jedlé divoké rostliny“ organizuje v německém Řezně a okolí procházky za divokými rostlinami a vede kurzy vaření.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda

O nakladateli

Nakladatelství KAZDA přináší čtenářům výjimečné knihy o přírodě, udržitelnosti, netradičním cestování a umění. Filozofií nakladatelství je přinášet kvalitní české a zahraniční tituly, které zajímavým obsahem čtenáře vnitřně obohatí, podpoří jejich vztah k přírodě a přispějí k formování udržitelnější budoucnosti. V nabídce najdete populárně-naučné knihy pro všechny generace – od leporel přes příběhy inspirované přírodou, osudy zvířat i lidí, cestopisy, inspiromaty či atlasy, až po náročnější čtení od předních světových biologů, jakými jsou britský ornitolog Tim Birkhead nebo mykolog Merlin Sheldrake. Nejoblíbenějším autorem nakladatelství je známý německý lesník a ochránce přírody Peter Wohlleben. Knihy, které mají smysl v Nakladatelství KAZDA vychází od roku 2014.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCook anime
Jezte jako vaše oblíbená postava – od bentó po yakisoba

Aultová, Diana

Zoner Press, 2021

zobrazit info o knizePlevel na talíři
28 druhů plevelu a jak se ho zbavit anebo si na něm báječně pochutnat

Schwarzerová, Elke - Hanschová, Susanne

Kazda, 2022

Napsat komentář