Získejte příběh tramvajákovy poslední cesty

soutez-winterbergova-posledni-cesta
Kolik dobrodružství mohou společně zažít téměř stoletý tramvaják a jeho pečovatel na cestě podle starého baedekru? Jak do toho všeho zapadá dávno ztracená Lenka? Vydejte se na cestu plnou historie.

Po stopách dávné lásky

Jan Kraus je pečovatel a v Berlíně se stará o umírající. Pochází z Vimperku, od roku 1986 žije v Německu. S umírajícími tráví poslední chvíle jejich života. Někdy to jsou jen dny, jindy týdny, málokdy měsíce. Jedním z těch, které převáží na druhý břeh, je Wenzel Winterberg, rodák z Liberce, který je stejně starý jako tamní krematorium i Československá republika. Téměř stoletý muž trpí záchvaty historie, celý život pracoval jako tramvaják a nikdy nestudoval, ale přesto toho ví o historii hodně. Jednoho dne Krause požádá, aby s ním vyrazil na poslední cestu střední Evropou. Společně se vydají vlakem z Berlína do Sarajeva podle starého baedekru pro Rakousko-Uhersko z roku 1913. Putují po stopách Winterbergovy dávné lásky Lenky, která se ztratila na začátku poslední války. Venku je zima a za okny vlaku ožívají staré, dávno zapomenuté příběhy…

 

Winterbergova poslední cesta

Autor: Jaroslav Rudiš
Přeložila: Michaela Škultéty

Vydalo: vydavatelství OneHotBook
Interpret: Pavel Batěk
Délka: 15 hodin 45 minut
Vydáno: 12/2021
ISBN: 8594169484549

Přečtěte si více o audioknize Winterbergova poslední cesta, kterou do soutěže věnovalo vydavatelství OneHotBook. Poslechněte si také krátkou ukázku.

 

OneHotBook

Vydavatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti s kompletní profesionální produkcí zahrnující dramaturgii, režii, hudbu, postprodukci a design. Audiokniha v jejich podání není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

 

O autorovi

Jaroslav Rudiš (* 1972) je spisovatel, scenárista, autor filmových scénářů, divadelních a rozhlasových her vyrostl v Lomnici nad Popelkou. Navštěvoval gymnázium v Turnově, po něm vystudoval Pedagogickou fakultu Technické univerzity v Liberci (obor němčina – dějepis), studoval také v Praze a Curychu. Napsal pět románů (Nebe pod Berlínem, Grandhotel, Potichu, Konec punku v Helsinkách a Winterbergova poslední cesta) a dvě novely (Národní třída a Český ráj). Jeho knihy vyšly v mnoha překladech v zahraničí a za svou tvorbu obdržel několik ocenění včetně prestižní německé Ceny literárních domů. Německý prezident Frank-Walter Steinmeier ho 1. října 2021 vyznamenal Záslužným řádem Spolkové republiky Německo za přínos ke sbližování Čechů a Němců. S výtvarníkem Jaromírem 99 vytvořil kultovní komiks Alois Nebel, podle něhož vznikl také animovaný film, a založil hudební skupinu Kafka Band. Žije v Česku a Německu a píše česky i německy.

Zdroj informací: OneHotBook

 

Vyhrajte knihu Winterbergova poslední cesta

Jan Kraus, rodák z Vimperku, žije v Německu a pracuje jako pečovatel, který tráví s umírajícími jejich poslední chvíle. Vše se změní, když se seznámí s jistým Wenzelem Winterbergem, téměř stoletým staříkem, který pracoval jako tramvaják a jeho přáním je zažít poslední velké dobrodružství. Požádá tedy Jana Krause, zda by se s ním vydal na cestu po Evropě na základě historických podkladů z dob Rakouska-Uherska.

Ve spolupráci s vydavatelstvím OneHotBook vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou vyhrát audioknihu Winterbergova poslední cesta, kterou si stáhnete z portálu Audiolibrix. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o audioknihu Winterbergova poslední cesta
probíhá od 21. ledna do 3. února 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 stažení audioknihy Winterbergova poslední cesta

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeWinterbergova poslední cesta (audiokniha)

Rudiš, Jaroslav

OneHotBook, 2021

Napsat komentář