Knižní chvilka ke snění

romany-pro-zeny
Jste unavené z každodenních starostí a potřebujete po náročném dni svou knižní chvilku ke snění? Vyberte si některý ze tří následujících románů, ve kterých není nouze o romantiku. Potěší tedy především milovnice románů pro ženy.

Všechny fanynky spisovatelky Simony Ahrnstedtové se jistě nemohou dočkat třetího dílu série Protiklady se přitahují. Nese název Všechno a tebe. O čem autorka vypráví tentokrát?

Když Dessie a Sam byli mladí, milovali se k zbláznění. Ale jeden večírek jejich lásku zničil a byli od sebe surově odtrženi. Ani jeden z nich se nedokázal přenést přes tehdejší zradu a následné lži.
O patnáct let později je Dessie zaměstnankyní bezpečnostní agentury a má za sebou zkušenosti z válečných zón po celém světě. Je úspěšná v oboru plném násilí, v němž jsou ženy vzácným jevem, zároveň však bojuje s traumatem, které by ji mohlo zahubit.
Sam byl kluk z ghetta, kterého všichni odepisovali. Po Dessiině zradě ho dlouho hnala touha po pomstě a zadostiučinění. Vlastnoručně vybudoval prosperující hotelový řetězec. Když začne dostávat výhrůžky smrtí, usoudí, že potřebuje osobního strážce. Osud mu přivede do cesty Dessie…
Stačí jediný pohled a oba vědí, oč se bude hrát. Tentokrát jsou v sázce jejich srdce.

Všechno a tebe

Autorka: Simona Ahrnstedtová
Přeložila: Helena Matocha

Počet stran: 360
Vazba: vázaná
Formát: 132×205 mm
ISBN: 978-80-7625-146-5
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Všechno a tebe vydalo nakladatelství Metafora.

Ukázka z knihy

„No, já nevím…“
Sam se podíval na mohutného šéfa bezpečnostní agentury, rychle ho odhadl a velmi snadno s ním začal manipulovat. „Ona není dobrá?“
V Tomově obličeji škublo, jako by dostal facku. „Všichni moji zaměstnanci jsou dobří,“ odsekl.
„Ale?“
„Ona je hodně dobrá.“
Jak jinak. Sam se znovu podíval směrem k blond hlavě. Dessie vždycky zářila ve všem, do čeho se pustila. Ve studiu. Ve sportu. V lámání srdcí. „V tom případě ji chci.“ Teď už si byl jistý. Chtěl, aby Dessie proklepla jeho firmu, aby pro něj pracovala a viděla, kam to dotáhl. Tak se možná dočká svého… svého… čeho? Nevěděl přesně. Zadostiučinění? Pomsty?
„Jste si jistý?“ zeptal se Tom.
To si piš, že jsem, pomyslel si Sam. Ale místo odpovědi jen přikývl. Věděl, že hlas by ho mohl zradit.
Dessie. A on ji potká zrovna tady. Taková ironie.
„Ano, chci ji,“ pronesl odměřeně klidným hlasem. „Rád bych dostal ji.“
Ano, myslel si znovu a znovu. Navenek zůstával pevný jako skála, ale uvnitř dusil spoustu emocí.
Ano! (závěr 1. kapitoly)

O autorce

Simona Ahrnstedtová je švédská spisovatelka s českými kořeny. Narodila se roku 1967 v Praze a je nejen úspěšnou autorkou romantických příběhů, ale také licencovanou psychologickou poradkyni a kognitivní behaviorální terapeutkou. To jí dává vynikající průpravu a ty nejlepší předpoklady k tvorbě živých propracovaných postav a poutavých lidských osudů. Na začátku spisovatelské kariéry studovala několik různých oborů – filmové umění, jazyky, práva a zároveň se věnovala psaní úspěšných historických románů. Nepřátelé a milenci, její první román ze současnosti, ve Švédsku okamžitě zaznamenali ohromný úspěch – jenom tam se ho prodalo přes 60 000 výtisků, a brzy přišly nabídky na překlad do angličtiny, němčiny a dalších jazyků.

V posledních letech se proslavila v nové vlně švédské romantické literatury i svými dalšími díly (např. sérií Protiklady se přitahují: Všechno, co chci a Jen o trochu víc) a stala se konkurencí tak známých jmen, jako je třeba Nora Roberts. Jsou to knihy o ženách a pro ženy psané ženami. Simona je mistrnou vypravěčkou, nehty si budete kousat napětím a knihu neodložíte, dokud se nedozvíte, jak to bylo dál. Zapomeňte na všechny předsudky a klišé, které jste kdy o „červené knihovně“ slyšeli. Tohle je inteligentní zábava, plná lásky a vášně. Simona, zapálená feministka a milovnice sýrů, žije se svými dvěma dospívajícími dětmi nedaleko Stockholmu.

Zdroj informací: Metafora

————————————————

Susie Tate je další autorkou, která se vás bude snažit přesvědčit o tom, že protiklady se přitahují. Co všechno je schopný udělat zamilovaný muž? To se dozvíte v románu Zákon přitažlivosti.

Svérázná Kira vtrhne do spořádaného života ministra Barclayho Lucase jako malé růžové tornádo. Barclayho serióznost stejně jako snaha mít věci pod kontrolou berou za své. Ale poté, co se s ním Kira rozejde, Barclay pochopí, jak šedivý je svět bez ní, a rozhodne se využít všech politických dovedností, aby ji získal zpět.

Zákon přitažlivosti

Protiklady se přitahují, ale pak jiskří
Autorka: Susie Tate
Přeložila: Blažena Kukulišová

Počet stran: 296
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7633-541-7
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Zákon přitažlivosti vydalo nakladatelství Alpress.

Ukázka z knihy

„Proti mocným můžeme bojovat všichni, Marku.“ Drapla jsem dálkové ovládání a znovu pustila zprávy. „A začíná to tím, že budeme dobře informovaní.“
Stručný přehled zpráv skončil. Pohodlně jsem se usadila a zasněně vzdychla, protože se na obrazovce objevil On. Mark obrátil oči v sloup.
„Dobře informovaní, houby. Jsi posedlá… tím pitomým toryem.“
Okřikla jsem ho, ať je zticha, a sledovala tu skvostnou podívanou v mohutném předklonu, abych lépe viděla.
„Jo,“ hlesla jsem. „Jo, ty nemravo, ty jeden politiku. Nos si ten svůj oblek, zlobivý chlapíku. Měj ho. Pracuj v něm.“
Bude vám odpuštěno, pokud si myslíte, že jsem se dívala na nějaký tanec z Bez kalhot a ne na současného ministra pro obchod, energetiku a ekologii, který právě vyšel z čísla 10 v Downing Street a nastoupil do čekajícího auta. Byl vysoký, ještě vyšší než členové ochranky po obou stranách kolem něj, a moc hezky vyplňoval ten oblek jako ze škatulky. Měl tmavé vlasy a světle modré oči s pronikavým pohledem. Pokaždé, když se při proslovu podíval do kamery, mi po zádech přejel mráz.
„Hrozně se mi líbí, jak ignoruje lidi od novin. Pořád působí tak přísně a seriózně.“ Hlasitě jsem zasténala a plácla sebou dozadu, protože Barclay Lucas z obrazovky zmizel a místo něj se ukázala Fiona Bruceová. Asi tak minutu jsem se ovívala. „Prokrindapána. Jsem z toho vzrůša úplně vedle. Nejsem si jistá, jestli dnes odpoledne zvládnu svou práci.“
„Tahle obsese začíná být divná, Kiki,“ řekl Mark. „Jo, je sexy, ale vážně. Politik?“
„Líbí se mi to jeho dominantní vystupování. Jak se s ničím nepáře. Prostě vezme globální oteplování a dá mu pořádný výprask. Na těch věcech mu záleží. A myslím, že má pěkný zadek, jo. Pod těmi obleky. Aspoň si představuju, že je pěkný.“ (str. 2)

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Susie Tate je spisovatelka a praktická lékařka žijící v Dorsetu s manželem a třemi syny. Okouzluje ji medicína a okamžiky plné romantiky, což se snaží ve svých knihách skloubit. Je autorkou několika úspěšných románů, které se dostaly do první padesátky prodejních žebříčků Amazonu v USA i Velké Británii. V současnosti se zaujetím pracuje na dalších knihách.

Zdroj informací: nakladatelství Alpress

————————————————

Eleanor Ray vypráví ve své knize Všechno je krásné o osamělé čtyřicátnici, jejíž domov připomíná vetešnictví. Nechává si totiž vše, co ji připomíná šťastnější období jejího života. Jak se tohoto zlozvyku zbavit? Pravděpodobně jedině tak, že se konečně vypořádá se svou minulostí…

Krásu lze najít i v těch nejneočekávanějších věcech! Když se Amy před jedenácti lety zhroutil život, začala svou první sbírku. Bylo to jen pár vzpomínek na šťastnější časy: květináč, který jí připomínal muže, jehož milovala, oprýskaný porcelánový ptáček, stříbrný zapalovač… Věci, které by jiní možná vyhodili, pro ni představují celý její svět.

Amy je sice osamělá, ale její dům je zaplněn předměty, které miluje. Když se do sousedství nastěhuje rodina se dvěma malými chlapci, začne se její pečlivě střežené soukromí rozpadat. A to ji přivede k otázce, proč se vlastně začala uzavírat do sebe. Amy se vydává na cestu do své minulosti a musí se přitom vypořádat se zvědavými sousedy, otravným kocourem, neschopnou policií a malým chlapcem, který jí pomůže znovu otevřít srdce – a svůj domov.

Všechno je krásné

Autorka: Eleanor Ray
Přeložila: Ivana Čejková

Počet stran: 328
Vazba: brožovaná
Formát: 147×205 mm
ISBN: 978-80-271-3264-5
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Všechno je krásné vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Ukázka z knihy

Na Amy toho bylo už opravdu ažaž. Její kolegové byli svým způsobem milí, ale trávila s nimi celý pracovní týden. V pátek večer měla nárok na to jít domů, skopnout boty a padnout na pohovku. Sama.
Ale ne, místo toho byla tady. V oblaku cigaretového kouře před narvanou hospodou, s otlačenýma nohama z lodiček a kolem ní se tlačili lidi, kteří se snažili unést tři půllitry piv ve dvou rukou.
Něco bylo ve vzduchu. Amy cítila, jak se jí tělem rozlévá napjaté očekávání, a přitiskla si sklenici teď už teplého prosecca blíž k hrudi.
„Je fajn, že sis s námi vyrazila, Amy,“ prohlásil pan Trapper, jeden ze tří partnerů firmy Trapper, Lemon a Hughes, středně velké, ne příliš expandující společnosti finančních poradců, kde Amy vedla administrativní oddělení. „Kolegové by se měli scházet i mimo práci. Uvolnit se, povolit kravatu, trochu pocuchat navoskované účesy…“ Zasmál se a poklepal si na holou hlavu, jako by ji chtěl upozornit, že to byl jen vtip. „Kolektivu to prospěje.“ V ruce držel lahev prosecca a dolil Amy sklenku.
„Nemohla jsem si přece nechat ujít Emmin rozlučkový mejdan,“ usmála se Amy. I když se o to snažila. V pět hodin se zvedla od stolu, podala kolegyni ruku a popřála jí do budoucna všechno nejlepší. Tím svou povinnost splnila. Ale Emma ji nechtěla pustit a naléhala, aby zašla alespoň na skleničku. Amy nenapadal jediný důvod, proč si Emma myslí, že jsou kamarádky. Vždycky ji brala jen jako svou podřízenou. (str. 7)

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Eleanor Ray má magisterský titul z anglické literatury na Edinburgh University a pracuje v marketingu. S manželem a dvěma malými dětmi žije v Londýně. Eleanor k psaní románu Všechno je krásné inspirovaly předměty, které její batole sbírá, a poklady – větvičky, prázdné láhve na vodu a vadnoucí sedmikrásky. V současné době pracuje na svém dalším románu.

Zdroj informací: přeloženo z EleanorRayBooks.com


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVšechno a tebe

Ahrnstedtová, Simona

Metafora, 2021

zobrazit info o knizeZákon přitažlivosti
Protiklady se přitahují, ale pak jiskří

Tate, Susie

Alpress, 2021

zobrazit info o knizeVšechno je krásné

Ray, Eleanor

Cosmopolis, 2021

Napsat komentář