Kdo jsou upajdy a jaká dobrodružství s nimi zažijete?

Pohadka o upajdach_uvodni
Pohádka o upajdách spisovatelky a výtvarnice Marcely Šedivé není prvním příběhem o stvořeních žijících na břehu řeky. Vaše děti si jistě oblíbí nejen vyprávění, ale také ilustrace, které kreslí sama autorka.

Že jste ještě neslyšeli o upajdách? Kdo to vlastně jsou ty upajdy? Jsou to takové malé potvůrky, mrštné a rychlé třeba jako veverky a velké jako… třeba jako skřítkové. Ale skřítkové to nejsou, kdepak, a strašidla také ne, i když se někdy dokáží strašidelně tvářit. Ve skutečnosti si rády hrají, vozí se na tobogánu a plavou v řece, v jejímž břehu mají svoje nory. A taky mají moc rády svůj rododendron, na kterém se jim zdají krásné sny. Jsou velmi zvídavé a statečné, a tak, když jednu z nich vyšplouchne z nory velká voda, neváhají a vyrazí ji hledat. A o tom, co všechno na svojí velké výpravě najdou, je náš příběh.

 

Pohádka o upajdách

Autorka: Marcela Šedivá

Počet stran: 144
Vazba: vázaná
Formát: 167×235 mm
ISBN: 978-80-7541-318-5
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Pohádka o upajdách vydalo nakladatelství Jan Vašut.

 

Ukázka z knihy

Pohadka o upajdach_ukazka

Prohlédněte si další ukázky.

 

Marcela Šedivá

První upajdí příběh Marcely Šedivé nese název Tobogan a vypráví o malých upajdách žijících na břehu řeky, které mají kamaráda tolstolobika a pomáhají víle. Příběh vyšel v roce 2000 a je určen dětem mladšího školního věku.


Ikona Vasut

Samostatné rodinné nakladatelství Jan Vašut vzniklo v roce 1997. Nakladatelskou rodinu Vašut tvoří nejen Jan a Lenka Vašutovi, ale také tým spolupracovníků. Každá z knih projde rukama redaktorky paní Dagmar Burešové a korektora pana Miloše Rosůlka. O to, jak bude kniha vypadat, se stará grafik a sazeč pan Michal Neděla. Aby se knihy dostaly do regálů knihkupectví a ke čtenářům, zajišťuje obchodník pan Petr Vrána. Kromě nich spolupracuje nakladatelství také s mnoha překladateli a odbornými lektory.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePohádka o upajdách

Šedivá, Marcela

Jan Vašut, 2021

Napsat komentář