Recepty pro vegany

soutez-veganska-kucharka
Patříte mezi příznivce veganského životního stylu? A dochází vám nápady na další pokrmy, které byste si mohli doma připravit? Využijte tuto kuchařku. Najdete v ní nejen skvělé recepty na veganské dobroty, ale také užitečné rady a tipy.

Ovesné vločky k snídani si už zaléváte mandlovým mlékem a pochutnáváte si na vaječné pomazánce bez vajec, ale veganskému jídlu jste ještě úplně nepropadli. Anebo se už mezi vegany počítáte, ale stále vás odrazuje cena a vadí vám i všechen ten marketing, který kolem veganského životního stylu propukl. Veganské dobroty si nicméně můžete jednoduše připravit i doma – vyjdou levněji a obejdete se bez obalů. Přitom to není vůbec složité, navíc budou chutnější a zdravější než z obchodu a ještě je budete mít kdykoli po ruce.

Zde uvádíme jen některé z důvodů, proč se vyplatí si veganské alternativy sýra, majonézy, burgerových housek a mnoha dalších dobrot připravovat doma:

  • Vzdáváte se živočišných surovin, ale ne chuti: Chcete-li častěji jíst vegansky, není třeba rezignovat na výraznou chuť a vůni mléčných výrobků, burgerů, uzenin apod.
  • Vaříte vegansky bez použití hotových výrobků: Zapomeňte na výrobky ze supermarketu zatavené v plastových fóliích – téměř všechny rostlinné alternativy typických potravin živočišného původu si můžete připravit jednoduše sami.
  • Veganská kuchyně není jen o sóji a tofu: Rozmanité, výživné a zdravé jídlo si připravíte i z cizrny, fazolí, různých semínek nebo ořechů.
  • Ušetříte a bude vás to bavit: Připravovat si podobné výrobky doma je zpravidla cenově mnohem výhodnější než si kupovat průmyslově zpracované produkty, a navíc si je můžete ochutit podle libosti.

Rostlinná kuchyně založená převážně na regionálních surovinách nemusí být vůbec nudně jednotvárná. Právě naopak – může být dokonce velmi pestrá, a navíc skvěle chutná! Nezáleží na tom, zda jíte vegansky, nebo byste chtěli čas od času tělu ulevit od živočišných surovin z jiných důvodů, každopádně se vyplatí zkusit si připravit čistě rostlinné pokrmy.
Nechte se inspirovat a dovolte, aby i váš život byl o něco „zelenější“!

Zkuste to doma sami – veganská kuchařka

123 veganských alternativ: zdravěji a udržitelněji bez průmyslově zpracovaných výrobků
Autor: smarticular.net
Přeložila: Lenka Pučalíková

Počet stran: 190
Vazba: brožovaná
Formát: 168×240 mm
ISBN: 978-80-7670-059-8
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Zkuste to doma sami – veganská kuchařka vydalo nakladatelství Kazda.

Ukázka

zkuste_to_doma_sami_veganska_kucharka_ukazka

 

Prohlédněte si celou ukázku.

O autorovi

Od roku 2014 zveřejňuje portál smarticular.net návody a tipy na jednoduchý a udržitelný život. Namísto pouhého poukazování na problémy představuje denně nová řešení, recepty a alternativy, díky nimž může být život o něco jednodušší a ekologičtější. Návody a různá řešení se neustále vyvíjejí i díky nesčetným věrným příznivcům, kteří sami experimentují a přinášejí vlastní zkušenosti. Nenechte si ujít ani další knihy ze série Zkuste to doma sami: Zahrada a balkon, Kuchyně a Péče o tělo a vlasy. Z další tvorby pak např. Pět domácích prostředků nahradí celou drogeriiUpcyklace – Nový život starých věcí, Konec plýtvání jídlem, Jedlé město – Vyjděte do ulic!Ocet: univerzální domácí prostředekLepší život bez plastů Jedlá soda.

Zdroj informací: Knihcentrum.cz


Nakladatelství KAZDA přináší čtenářům výjimečné knihy o přírodě, udržitelnosti, netradičním cestování a umění. Filozofií nakladatelství je přinášet kvalitní české a zahraniční tituly, které zajímavým obsahem čtenáře vnitřně obohatí, podpoří jejich vztah k přírodě a přispějí k formování udržitelnější budoucnosti. V nabídce najdete populárně-naučné knihy pro všechny generace – od leporel přes příběhy inspirované přírodou, osudy zvířat i lidí, cestopisy, inspiromaty či atlasy, až po náročnější čtení od předních světových biologů, jakými jsou britský ornitolog Tim Birkhead nebo mykolog Merlin Sheldrake. Nejoblíbenějším autorem nakladatelství je známý německý lesník a ochránce přírody Peter Wohlleben. Knihy, které mají smysl v Nakladatelství KAZDA vychází od roku 2014.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZkuste to doma sami – veganská kuchařka
123 veganských alternativ: zdravěji a udržitelněji bez průmyslově zpracovaných výrobků

smarticular.net

Kazda, 2021

Napsat komentář