Zahrajte si o pokračování leteckých katastrof

soutez-letecke-katastrofy-3
Co stálo za zřícením letu Continental Air Lines 11 v roce 1962? Za kolika leteckými katastrofami stojí různé teroristické organizace? A jaké události předcházely nejznámějším nehodám? Seznamte se blíže nejen s již známými katastrofami, ale také s těmi méně medializovanými. 

Letadla, která nikdy nepřistála

Do již třetího pokračování úspěšné knihy LETECKÉ KATASTROFY A JEJICH VYŠETŘOVÁNÍ vybral letecký publicista Lukáš Musil další havárie, které se černým písmem zapsaly do historie letecké dopravy. Naleznete zde známé, v poslední době medializované katastrofy, ale rovněž nehody, o kterých vědí jen opravdoví znalci.

Od poloviny padesátých let minulého století se v USA začaly množit případy pojistných podvodů, souvisejících se sabotážemi letadel. Takový byl případ letu Continental Air Lines 11, který roku 1962 poslala k zemi nálož dynamitu. S terorismem je spojena i katastrofa obřího Boeingu 747 letecké společnosti Air India z roku 1985.

Připomenete si, že před pouhými sedmi lety byl nad východní Ukrajinou sestřelen proruskými separatisty Boeing 777 asijského dopravce Malaysia Airlines. Jiná z kapitol se věnuje haváriím moderních letounů Boeing 737 MAX, které způsobily jejich téměř dva roky trvající uzemnění.

Stejně jako v předchozích dvou dílech vás autor přehledně seznámí s událostmi, jež leteckým katastrofám předcházely. V řadě kapitol naleznete přepisy hovorů v pilotní kabině, případně komunikace posádek s letovými dispečery, které popisu dodávají na autentičnosti. A budete při tom, až se na místo dostaví vyšetřovatelé. Přestože jejich práce není vůbec jednoduchá, ve většině případů se jim podaří letecké havárie objasnit.

 

Letecké katastrofy a jejich vyšetřování 3

Autor: Lukáš Musil

Vydalo: nakladatelství Regia
Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Vydáno: 29.9.2021
ISBN: 978-80-87866-56-6

Přečtěte si více o knize Letecké katastrofy a jejich vyšetřování 3, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

 

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

O autorovi

Lukáš Musil (1981) je publicistou, pro nějž je letecká doprava nejen koníčkem, ale i povoláním. Pracuje v odvětví letecké nákladní dopravy tzv. carga. Vystřídal různé pozice ve společnostech Menzies Aviation a Air France-KLM Cargo, dnes pracuje pro společnost R-BAG. Od roku 1999 provozuje internetové stránky zabývající se dopravními letadly www.czechairliners.net. Můžete znát jeho knihy Encyklopedie dopravních letadel či první díl Letecké katastrofy a jejich vyšetřování.

Zdroj informací: Regia

 

Vyhrajte knihu Letecké katastrofy a jejich vyšetřování 3

Ve třetím pokračování nás Lukáš Musil seznamuje s dalšími leteckými nehodami. Kolik případů pojistných podvodů se sabotáží letadel se v Americe od padesátých let objevilo? Byla nehoda Boeingu 747 společnosti Air India spojena s terorismem? Jak to bylo s ukrajinským Boeingem 777, který sestřelili proruští separatisté? V několika kapitolách si projdeme známé i neznámé nehody a události, které katastrofám předcházely. Nalezneme zde přepisy hovorů z pilotní kabiny a jejich komunikaci s letovými dispečery a také se podíváme pod ruce vyšetřovatelům.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Letecké katastrofy a jejich vyšetřování 3 vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Letecké katastrofy a jejich vyšetřování 3
probíhá od 26. prosince do 1. ledna 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Letecké katastrofy a jejich vyšetřování 3

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLetecké katastrofy a jejich vyšetřování 3

Musil, Lukáš

Regia, 2021

Napsat komentář