Kočky, kam se podíváte

Kočka v umění
Patříte mezi milovníky koček? Tito čtyřnozí, velmi inteligentní přátelé často inspirují různé umělce, vždyť jejich hluboké oči by uhranuly nejednoho z nás. A dnes si představíme knihu, která je koček doslova plná – představíme si sbírku obrazů a ilustrací koček z celého světa.

Kočky byly umělci uctívány od starověku pro svou krásu, eleganci, nezávislost a tajemno, které kolem sebe šíří. Sice domestikované, ale stále trochu divoké, sdílejí s námi obydlí a nekonečně nás fascinují.

Kočka v umění je osobitá sbírka obrazů a ilustrací koček umělců z celého světa.  Obrazová část je proložena krátkými texty o umělcích a jejich vztahu ke kočkám. Kniha, která se bude zamlouvat milovníkům koček každého věku.

Kočka v umění

Autoři: Angus Hyland, Caroline Robertsová
Přeložili: Jan Podzimek – Dina Podzimková

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 190×150 mm
ISBN: 978-80-271-3315-4
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Kočka v umění vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

kocka-v-umeni-3    kocka-v-umeni-2

Prolistujte si i zbytek ukázky z knížky.

O autorovi

Angus Hyland je grafický designér, autor a kreativní ředitel. The Independent ho jmenoval jedním z deseti nejlepších grafických designérů ve Spojeném království a obdržel více než sto kreativních ocenění, včetně pěti stříbrných cen D&AD.

Hyland spolupracoval s některými ze světově nejznámějších značek soukromého a veřejného sektoru. Mezi ně patří: Eurosport, mezinárodní televizní sportovní síť; Penguin Random House, největší vydavatelství světa; Mulberry, britská luxusní značka; Asprey, královští klenotníci; EAT, řetězec restaurací na hlavní ulici; H&M, nadnárodní maloobchodní společnost; Marimekko, obchod s textilem, nábytkem a maloobchodem; Maersk, nejnovější světová přepravní a logistická společnost; Rolls-Royce, britská nadnárodní divize leteckých motorů a energetických systémů; AkzoNobel, nadnárodní výrobce; a Grant Thornton, globální skupina finančních služeb.

Kromě toho Hyland vytvořil vizuální identity pro několik kulturních institucí, včetně: National Museums Liverpool, Sage Gateshead, Crafts Council, Luminato Arts Festival, The William Morris Society, spolu s výstavním designem pro Tate Modern.

Zdroj informací: pentagram.com


Knihy s logem GRADA vycházejí v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKočka v umění

Hyland, Angus – Robertsová, Caroline

Grada, 2021

Napsat komentář