Jak se vyrovnat s pocitem selhání

Najit smysl v nasich selhanich_uvodni
Francouzský kněz a terapeut Joël Pralong vás přesvědčí, že při řešení pocitů osobního selhání, bezvýchodnosti a neúspěchu v životě mohou jít terapie a duchovno ruku v ruce.

Autor úspěšné knihy Cesta důvěry se sv. Terezičkou, francouzský kněz a terapeut, rozvíjí své přesvědčení, že terapie a duchovní doprovázení nestojí proti sobě, ale doplňují se. Zabývá se obecným problémem mnoha lidí, pocitem selhání, neúspěchu a nesmyslnosti života, které často vedou k depresi, pocitu neužitečnosti, sebevražedným tendencím apod., a nabízí podněty, jež k tomu přináší známý zakladatel logoterapie Viktor E. Frankl na jedné straně a světice „malé cesty“ Terezie z Lisieux. Srozumitelně, vstřícně, se zkušeností jak duchovního, tak terapeuta, ukazuje lidem cestu k přijetí sebe samých, pomoci od druhých a otevření se Boží milosti.

 

Najít smysl v našich selháních

S Viktorem Franklem a sv. Terezičkou
Autor: Joël Pralong
Přeložila: Kateřina Bodnárová

Počet stran: 124
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-262-1844-9
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Najít smysl v našich selháních vydalo nakladatelství Portál.

 

Ukázka z knihy

Viktor Frankl nás učí, že jakmile pacient zjistí, co je jeho cílem, musí zapojit veškerou svou zodpovědnost a shromáždit všechny své duchovní síly, aby tohoto cíle dosáhl. Jeho terapie není žádná berlička pro lenochy: je to duchovní elektrošok! Jde o morální závazek podle přesných kritérií, s nímž se setkáme i v Bibli. Terezie tato kritéria znala, čerpala je z evangelií a zvláš z Nového zákona, jak je popisuje evangelista Matouš (5–7), sloužila jí jako skoby zaražené do skály, aby podržely lano bratrské lásky k druhým. Každý den prožínajit vala to, co popsala krátce po svém obrácení ve 13 letech, potřebu zapomenout na sebe, aby potěšila druhé, zdroj její radosti! Heroický závazek Terezie vůči druhým a její smysl pro zodpovědnost v komunitě, její dynamika a duchovní realismus pocházely od samotného Boha, zrodily se z jeho lásky, která se v ní rozhostila.

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorovi

Joël Pralong je francouzský kněz a terapeut. V Portále vyšla jeho kniha Cesta důvěry se sv. Terezičkou.

Zdroj informací: nakladatelství Portál


Portál byl založen v r. 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v ČR. Vydává publikace z těchto oblastí: psychologie, pedagogika, sociální práce, média, populárně psychologická literatura, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu, rozhovory se zajímavými osobnostmi, knihy pro děti a také 4 periodika: Psychologie dnesDěti a myRodina a školaInformatorium 3–8. Portál pořádá také odborné semináře pro pedagogy (akreditace MŠMT) a kurzy pro rodiče.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNajít smysl v našich selháních
S Viktorem Franklem a sv. Terezičkou

Pralong, Joël

Portál, 2021

Napsat komentář