Naučte se myslet pozitivně

Nadeji se da naucit_uvodni
Jak v sobě znovu nalézt naději a jít dál, i když se nám do cesty k vysněné budoucnosti staví překážky? S tím poradí knížka Naději se dá naučit od psychologa Dana Tomasula.

Postrádáte v životě naději? Potřebujete se vymanit ze spirály negativního myšlení? Kniha známého amerického propagátora pozitivního přístupu k životním výzvám nabízí několik osvědčených postupů, jak tuto situaci zlepšit, abyste mohli fungovat aktivněji, smysluplněji a angažovaněji a osvojili si vyváženější postoj. Jedná se například o přehodnocení vnitřních přesvědčení o našich omezeních, sebezkoumání za účelem objevení svých nejlepších vlastností, jejichž pomocí se dá život zlepšit, stanovení životních priorit nebo přijetí důležitosti dávání a přijímání.

 

Naději se dá naučit

Cesta k pozitivnímu pohledu na život
Autor: Dan Tomasulo
Přeložila: Zuzana Turková

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-262-1845-6
Doporučená cena: 365 Kč

Knihu Naději se dá naučit vydalo nakladatelství Portál.

 

Ukázka z knihy

Vtělená kognice považuje jednání za zprostředkovatele vnímání. Výzkumy ukazují, že naše počínání dokáže ovlivnit naše myšlenky a pocity, což znamená, že naše schopnost změnit se funguje oběma směry. Tomu říkáme obousměrný vztah. Znamená to, že můžeme změnit vjem z nějaké situace – když změníme naše přesvědčení, měníme to, jak se chováme. Nebo může změna našeho chování změnit to, čemu věříme.
V roce 1981 posunula harvardská odbornice v oboru psychologie Ellen Langer během svého průzkumu při psaní knihy Counterclockwise (Proti směru hodinových ručiček) tento koncept ještě mnohem dál a vytvořila stroj času. Umístila tehdy v New Hampshiru osm sedmdesátníků do bývalého kláštera, jehož interiér byl upraven tak, aby vytvořil prostředí z roku 1959. V černobílé televizi byl vidět Ed Sullivan, z rádia hovořil Perry Como a noviny a časopisy byly z tehdejší doby. Vetší, shrbení, artritičtí staříci o holi strávili v klášteře pět dní, během nichž se na pokyn doktorky Langer chovali, jako by se skutečně ocitli v roce 1959. Na počátku studie testovali jejich zručnost, sílu stisku, pohyblivost, sluch, zrak, paměť a IQ.

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorovi

Dan Tomasulo, Ph.D., vyučuje na Kolumbijské univerzitě. Je hodnocen jako jeden z desíti nejdůležitějších influencerů v oblasti řešení problémů s depresí. Píše sloupek Ptejte se terapeuta a blog Naučená naděje na psychcentral.com.

Zdroj informací: nakladatelství Portál


Portál byl založen v r. 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v ČR. Vydává publikace z těchto oblastí: psychologie, pedagogika, sociální práce, média, populárně psychologická literatura, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu, rozhovory se zajímavými osobnostmi, knihy pro děti a také 4 periodika: Psychologie dnesDěti a myRodina a školaInformatorium 3–8. Portál pořádá také odborné semináře pro pedagogy (akreditace MŠMT) a kurzy pro rodiče.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNaději se dá naučit
Cesta k pozitivnímu pohledu na život

Tomasulo, Dan

Portál, 2021

Napsat komentář