Do mikulášské punčochy

mikulasky motiv
Nastal nejkrásnější čas v roce a jeho součástí je i příchod Mikuláše v doprovodu čerta a anděla. A v mikulášské punčoše přeci nemůže chybět kniha, ať už by to mělo být leporelo, humorné básničky, vánoční putování či příběhy plné dobrodružství a přátelství.

Připravit se na startovní čáru a závod může začít! Velkoformátové leporelo obsahuje celou řadu vozidel, od závodního auta přes limuzínu až po jeřáb či hasičský vůz. Nechybí ani zajímavosti ve stylu „nej…“.

Nazdar cestovateli! Najdeš vlka Vika v hasičském voze? Nebo zaječici Zuzku v závodním autě? Se všemi se budeš moct seznámit v tomto obřím dvoumetrovém leporelu! Nalezneš zde ohromující soubor vozidel, od kola přes limuzínu až po sanitku a popelářský vůz. Dozvíš se také spoustu zábavných i podivuhodných informací o všemožných vozidlech, například o nejmenším, nejdelším nebo nejrychlejším vozidle na světě. Nuže, cesta, během níž si jistě vybereš svého favorita, právě začíná!

Ukázka z knihy

Cik cak vozidla

Cikcak – Vozidla

Autor: Makii
Přeložila: Tereza Nuckollsová

Počet stran: 16
Vazba: skládaná
Formát: 252×350 mm
ISBN: 978-80-276-0298-8
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Cikcak – Vozidla vydalo nakladatelství Slovart, kde najdete další ukázky.

————————————————

V následujících veršovaných příhodách určených pro nejmenší čtenáře nechybí originalita, údiv, dobrodružství a hlavně humor. Samozřejmě je také doprovází krásné ilustrace.

Neobvyklé i senzační příhody této knihy mají jedno společné – jsou vtipné a humorné. Všechny neuvěřitelné veršované historky do puntíku namalovala Veronika Balcarová.
V této knížce prožijí děti překvapivá dobrodružství. Co se stane, když na zahradě přistanou ufoni? Jak chytit žraloka, který se prohání ve Vltavě? Můžeme v lese zaslechnout mamuty? A ještě mnoho jiných příhod přivede malé čtenáře k údivu, ale za ním vždycky propukne smích. Veršované historky mají vtip a prožije se v nich dost legrace, někdy postavené i na hlavu.

Ukázka z knihy

Ufo ufo ufoni

Ufo, Ufo, Ufoni

Autor: Jiří Žáček
Ilustrovala: Veronika Balcarová

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 165×235 mm
ISBN: 978-80-7244-476-2
Doporučená cena: 270 Kč

 

Knihu Ufo, Ufo, Ufoni vydalo nakladatelství Šulc-Švarc.

O autorovi

Básník, spisovatel, dramatik, autor četných knih pro děti Jiří Žáček dokázal ve své tvorbě zkřížit lyriku a humor a díky tomu patří k nejčtenějším českým autorům. Proslavil se svými knihami pro děti a je nejuznávanější a nejznámější současný český básník. Na svém kontě má rovněž úspěšný slabikář pro prvňáčky a dětskou Encyklopedii pro žáčky.
Získal řadu nakladatelských cen, mezi nimi tři Zlaté stuhy za nejlepší dětskou knížku. Své veselé hádanky, hlavolamy, vtipné rébusy, hříčky se slovy a nejzajímavější luštěniny s ilustracemi Olgy Ptáčkové vložil do jedné knihy Hádanky a luštěniny, s níž se děti nejen pobaví, ale i mnoho naučí. Dále napsal knihy: Jiří Žáček dětemJak se chodí do světaMaličkosti z láskyTati, kup mi slona!Chytrolíni z HloupětínaHrůzostrašné pohádky pro malé strašpytlíky a další. Více informací o autorovi a jeho knihách najdete na www.jirizacek.cz.

Zdroj informací: Šulc-Švarc

————————————————

Začtěte se do putování oslíka, jehož maminka je u jesliček, a andělíčka. Spolu se vydají do betlémské stáje a po cestě zvěstují tu radostnou novinu, která se odehrála v Betlémě.

Oslík se jednoho rána probudí a zjistí, že maminka je pryč! Naštěstí nezůstane dlouho sám. Navštíví ho andělíček, který o mamince ví – je u jesliček, kde se v noci narodilo Jezulátko. Oslík s andělíčkem se společně vydají do betlémské stáje a pozvou každého, koho potkají, aby se k nim připojil. Děti, ovčák s ovečkami, pekař s pekařkou a pekaříkem, párkařka a dokonce i policejní strážmistr se k nim přidají a společně prožijí u jesliček vánoční zázrak.
Kniha je určena dětem od 3 do 6 let.

Ukázka z knihy

Oslik a vanocni andelicek

Oslík a vánoční andělíček

Autor: Otfried Preußler
Přeložila: Viola Somogyi
Ilustrátorka: Christiane Hansen

Počet stran: 32
Vazba: vázaná
Formát: 222×285 mm
ISBN: 978-80-262-1808-1
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Oslík a vánoční andělíček vydalo nakladatelství Portál, kde jsou k nahlédnutí další ukázky.

O autorovi

Otfried Preußler pocházel ze severních Čech, kam jeho předci přišli už v 15. století coby skláři. Narodil se v Liberci v roce 1923 jako syn učitele. Za války se dostal do sovětského zajetí, v němž strávil pět let. Po propuštění odešel do Bavorska, kam byla jeho rodina odsunuta. Zemřel v roce 2013. Preußler patří k nejznámějším světovým autorům dětské literatury, napsal přes třicet knih, které byly přeloženy do více než padesáti jazyků. Obdržel za ně bezpočet cen a vyznamenání. Mezi jeho díla patří Malá čarodějniceAnděl v kulichu či Čarodějův učeň.

Zdroj informací: kosmas.cz

O ilustrátorce

Christiane Hansen už ve školce počmárala každou příhodnou plochu. Později studovala ilustraci na hamburské Vysoké škole pro užitou vědu. Od roku 2000 pracuje jako ilustrátorka na volné noze pro různá německá nakladatelství.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Lamí agenti se vrací na scénu a opět na ně čeká náročný úkol. Musí odhalit, kdo stojí za krádeží diamantů, a vrátit je právoplatnému majiteli. Celý tým je připraven vyrazit do akce.

Ligu odvážných lam tvoří skupina všehoschopných tajných agentů. Tentokrát dojde v Lama Yorku k loupeži a později ještě ke krádeži diamantů. Stojí za tím opět proradný jezevec generál Zadkokrk? Nebo s tím má snad něco společného to slušné morče pan Kostdokolene?
Naštěstí mají lamí agenti Filip s Leonem svoji důvtipnou šéfovou Mamku Lamu a ještě důvtipnější, speciálně vycvičenou spoluagentnku slečnu Elis. Podaří se jim společně odhalit pravého pachatele?

Ukázka z knihy

Spěšný Lamí vlak L123 se řítil  po kolejích k hlavnímu nádraží v Novém Lamjorku. Tělnatý (slušně řečeno) lamí strojvůdce si právě dával dvanáctou sušenku s čokoládovými kousky, když ho napadlo, že vlak možná jede příliš rychle.
Strojvůdce přeletěl pohledem přes okraj svého kelímku s kávou ven z okna. (str. 5)

 

Liga odvážných lam: Lama to zvládne

Autorka: Aleesah Darlisonová
Přeložila: Hana Jánská

Počet stran: 144
Vazba: vázaná
Formát: 129×198 mm
ISBN: 978-80-271-3140-2
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Liga odvážných lam: Lama to zvládne vydalo nakladatelství Grada. Prolistujte si celou ukázku a můžete se podívat na první díl.

————————————————

Hlavní hrdinka této knihy si píše deník, kam zaznamenává různé postřehy a zážitky. Spolu s rodiči se totiž vydala do Thajska, kde potkala Mali. Spojilo je neobvyklé přátelství a pátrání po pokladu.

Devítiletá Sára odjede s rodiči z Čech na dovolenou do Thajska, kde se seznámí s Mali. Společně poznávají nejen krásy ostrova, ale i některé druhy zvířat. Kdo je vlastně Mali? A podaří se Sáře s její pomocí najít ukrytý poklad? To vše, a mnohem víc, má zapsané ve svém deníku…

Ukázka z knihy

„Hurá, dovolená!“ těší se Sára. Do batůžku si balí potřebné věci, jako jsou knížky, deník, baterka, pastelky a malé krabičky plné tajnůstek. „Letíme už zítra?“
„Ano, zítra. V jeden den se přemístíš ze sněhu rovnou na pláž,“ odpoví maminka a skládá do kufru oblečení. (str. 17)

Neobvykle pratelstvi

Neobvyklé přátelství

Autorka: Petra Stecherová
Ilustrovala: Daniela Roule Plocková

Počet stran: 44
Vazba: vázaná
Formát: 160×200 mm
ISBN: 978-80-88104-70-4
Doporučená cena: 188 Kč

 

Knihu Neobvyklé přátelství vydalo nakladatelství Agentura KRIGL.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCikcak – Vozidla

Makii

Slovart, 2021

zobrazit info o knizeUfo, Ufo, Ufoni

Žáček, Jiří

Šulc-Švarc, 2021

zobrazit info o knizeOslík a vánoční andělíček

Preussler, Otfried

Portál, 2021

zobrazit info o knizeLiga odvážných lam: Lama to zvládne

Darlisonová, Aleesah

Grada, 2021

zobrazit info o knizeNeobvyklé přátelství

Stecherová, Petra

Agentura KRIGL, 2021

Napsat komentář