Legenda o Théseovi a Mínotaurovi

ariadna
Máte rádi řeckou mytologii? A chcete si přečíst příběh, který je plný mýtických bytostí, králů, princů a princezen? Pak si nenechte ujít historický román o pomíjivé lásce, mocenských sporech a krvavé odplatě. Věřte, že hlavní hrdinové se dostanou do mnoha svízelných situací.

Krásná Ariadna, dcera mocného krétského krále Mínóa, vyrůstá se svými sourozenci v paláci, v jehož podzemí je uvězněný Mínótauros, napůl býk, napůl člověk. Jednou z jeho dalších obětí se má stát mladý athénský princ Théseus, ale Ariadna se do něj zamiluje a pomůže mu. Její nit ho bezpečně vyvede ze zrádného labyrintu. Ale co se stane poté, co je monstrum poraženo a princezna odejde s hrdinou? Zajistí jí rozhodnutí zradit Krétu šťastný konec? Ve světě, kde rozhodují muži – a vrtkaví bohové, není nic jisté.

Ariadna

Láska a zrada v klasickém antickém příběhu
Autorka: Jennifer Saint
Přeložila: Jana Žlábková

Počet stran: 400
Vazba: vázaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-7593-379-9
Doporučená cena: 429 Kč

Knihu Ariadna vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Ukázka z knihy

 „Athéna zbavila Medúsu vlasů a dala jí místo nich živé hady. Připravila ji o její krásu a znetvořila její obličej natolik, že každý, kdo se na ni podíval, zkameněl. Medúsa běsnila a kudy šla, zanechávala za sebou sochy, v jejichž tvářích se zračil děs. Muži, kteří po ní dřív toužili, se jí teď báli a klidili se jí z cesty. Než jí Perseus usekl hlavu, vykonala stokrát svou pomstu.“
Probrala jsem se z hlubokého zadumání. „Proč jsi nám vyprávěla zrovna tenhle příběh, a ne nějaký jiný, Eiréné?“
Pohladila mě po vlasech, ale dál upřeně hleděla kamsi do dáli. „Napadlo mě, že je načase, abyste znaly i něco jiného,“ odpověděla.
V následujících dnech jsem o tom příběhu často přemýšlela a převracela ho v hlavě jako pecku ve zralé broskvi. A pak se nečekaně dostavilo děsivé prozření. Nebylo možné nevidět souvislost mezi Medúsou a Pásifaé. Obě zaplatily za zločin, který spáchal někdo jiný. Ale Pásifaé se stáhla dovnitř a každý den byla menší, i když se jí podivně napínalo a zvětšovalo břicho, v němž se nacházelo podivné dítě. Oči měla pořád sklopené k zemi a její ústa nevydávala ani hlásku. Nebyla jako Medúsa, jejíž neštěstí se odráželo v ječících hadech svíjejících se kolem její hlavy. Má matka se stáhla do nedosažitelného kouta své duše. Byla jako tenoučká a téměř průhledná ulita, která leží na písku a pomalu mizí pod nárazy divokých vln.
Rozhodla jsem se, že kdyby se něco stalo, budu jako Medúsa. Pokud mě bohové jednou obviní z hříchů někoho jiného, jestli mě budou chtít potrestat za něco, co udělal někdo jiný, nebudu se skrývat jako Pásifaé. Přijmu hadí korunu a svět se přede mnou bude mít na pozoru. (závěr 1. kapitoly)

O autorce

Jennifer Saint miluje řeckou mytologii už odmalička, příběhy skryté v mýtech ji vždy přitahovaly. Po třinácti letech, kdy pracovala jako středoškolská učitelka angličtiny, napsala Ariadnu, která vypráví legendu o Théseovi a Mínotaurovi. Nyní je autorkou na plný úvazek, žije v anglickém Yorkshire se svým manželem a dvěma dětmi.

Zdroj informací: nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA


Firma Pavel Dobrovský BETA s.r.o. byla založena v roce 1990. Věnuje se nakladatelské činnosti, distribuuje knižní produkci od více než 300 nakladatelů a obchodních partnerů po celé České republice. Zajišťuje distribuci zboží i na Slovensko. Provozuje maloobchodní síť prodejen, spolupracuje s knihovnami, školami, nemocničními zařízeními, kterým poskytuje zajímavé slevy. Počet knih, které nabízíme jak obchodním partnerům tak i v maloobchodní síti, se neustále zvyšuje. Každý měsíc uvádí firma na trh mnoho nových titulů. Široký výběr knih a serióznost podniku stále zvyšuje zájem obchodních partnerů o spolupráci s námi. Strategií firmy je nadále rozšiřovat všechny svoje aktivity.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAriadna
Láska a zrada v klasickém antickém příběhu

Saint, Jennifer

Pavel Dobrovský – BETA, 2021

Napsat komentář