Zasoutěžte si o příběh plný odvahy a síly

byli-jsme-mladi-a-statecni-nahled
Každý rok se děti studující na čínské internátní škole těšily na Vánoce, protože to vždy byla příležitost vyměnit školní uniformy za rodinné objetí. Ovšem roku 1941, díky nejisté situaci, nikdo neodjel. Místo dárků je čekal vstup vojáků na školní půdu. Přečtěte si s námi příběh plný odvahy a těžkých lidských osudů.

Když vstoupila válka do školy

Děti v internátní škole ve Čchü-fu stejně jako každý rok nedočkavě vyhlížely Vánoce. Většina z nich se na prázdniny rozjela za svými rodiči, kteří pracovali jako diplomaté a misionáři po celé Číně. Psal se však rok 1941 a kvůli nejisté situaci některé z nich odjet nemohly. Učitelé jejich volný čas vyplnili sportem, soutěžením a získáváním skautských odznaků.

A pak do školy vstoupila válka v podobě japonských vojáků. Učitelé se s dětmi museli vydat na dlouhý pěší pochod do internačního tábora, kde vládla krutost a přísné tresty. Jak mají nahradit rodiče více než stovce dětí? Jak je udržet živé a zdravé, když nemají dost jídla, oblečení ani léků?

 

Byli jsme mladí a stateční

Autorka: Hazel Gaynorová
Přeložila: Lucie Libovická

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Počet stran: 384
Vazba: vázaná
Vydáno: 10/2021
ISBN: 978-80-271-3046-7

Přečtěte si více o knize Byli jsme mladí a stateční, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis. Nezapomeňte si přečíst ukázku.

 

logo_Cosmopolis_120x60

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

O autorce

Hazel Gaynorová je mezinárodní autorka bestsellerů oceněná cenami New York Times, USA Today, Irish Times. Její nejnovější historický román odehrávající se v Číně během 2. světové války nazvaný Byli jsme mladí a stateční byl bestsellerem Irish Times, národním bestsellerem v USA a byl zařazen do užšího výběru 2020 Irish Book Awards. Její další román, Three words for goodbye, napsaný spolu s Heather Webbovou, vyšel v USA a Kanadě v červenci 2021 a ve Spojeném království a Irsku v září 2021.

Zdroj informací: hazelgaynor.com (přeloženo)

 

Vyhrajte knihu Byli jsme mladí a stateční

Blížily se Vánoce – období, které děti odjížděly slavit se svými rodinami. Ale ne v roce 1941. V roce, kdy nikdo pořádně nevěděl, co bude. Vše se změnilo s příchodem války na školní půdu – prázdniny se rázem změnily v boj o přežití.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Byli jsme mladí a stateční vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Byli jsme mladí a stateční
probíhá od 23. listopadu do 6. prosince 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Byli jsme mladí a stateční

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeByli jsme mladí a stateční

Gaynorová, Hazel

Cosmopolis, 2021

Zasoutěžte si o příběh plný odvahy a síly - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Marketa2644 napsal:

    Děkuji velice za knihu Byli jsme mladí a stateční, už jsem nedoufala, že dorazí :)

Napsat komentář