Získejte příběh o hledání pravdy

cerne-jazyky
Co se všechno musí stát, aby šly rodinné spory o dědictví stranou? Jak moc nás ovlivňují traumata našich předků? A jak daleko musíme zajít, abychom našli pravdu, čest a lásku? Zvlášť když nechceme neztratit tvář před společností…

Hlavně neztratit tvář

Příběh o hledání pravdy a vlastního místa v dějinách, odehrávající se na Tchaj-wanu.
Tchajwanec Bao se snaží mít celý život pevně v rukou. Má skvělou kariéru, děti s prestižními školami, a dokonce se zdá, že jej netíží ani nefunkční vztah s bývalou manželkou Sedrikou. Na Tchaj-wanu je přece hlavní neztratit tvář – ať se děje cokoli.

Vše se však náhle změní, když Sedrika onemocní nevyléčitelnou chorobou a syn David se rozhodne sejít se strýcem Taem, s nímž se Bao rozhádal údajně kvůli dědictví. Vrstvy nevyřčených rodinných křivd a lží se od té chvíle postupně drolí a zásadně mění životy všech v Baově okolí. Nic není takové, jak se zdá, a nic nedopadne tak, jak by si hrdinové románu přáli.
V Baově charakteru a příběhu jeho rodiny se odráží osud těžce zkoušené země a traumata předků, sahající hluboko do minulosti. Román
Černé jazyky ukazuje vratkost našich představ o hodnotách, jako jsou pravda, povinnost, čest či láska, a nesmírnou obtížnost se navenek opravdově a upřímně projevit.

 

Černé jazyky

Autorka: Dita Táborská

Vydalo: nakladatelství Host
Počet stran: 279
Vazba: vázaná
Vydáno: 10/2021
ISBN: 978-80-275-0689-7

Přečtěte si více o knize Černé jazyky, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host.

 

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

O autorce

Dita Táborská (nar. 1981) vystudovala Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Pracovala externě pro Českou televizi a Český rozhlas, působila na politickém a tiskovém oddělení izraelského velvyslanectví a v roce 2009 nastoupila na české ministerstvo zahraničních věcí. V letech 2009–2012 pracovala na českém velvyslanectví v Ulánbátaru a od roku 2018 působí na zastupitelském úřadě ČR v Tchaj-peji. V roce 2017 vydala románovou prvotinu Malinka, v níž rozpracovává téma přijetí dítěte do rodiny. Po ní následovala kniha Běsa (2018), která Malinku časově i tematicky rámuje.

Zdroj informací: Host

 

Vyhrajte knihu Černé jazyky

Přečtěte si příběh tchajwanského muže, který si myslí, že má život pevně v rukou. Nebo minimálně do té chvíle, než jeho bývalá žena onemocní a jeho syn zatouží po kontaktu se zbytkem rodiny, s níž byli dosud ve sporu kvůli dědictví. Život najednou dostane úplně jiný rozměr. Začne záležet na podstatných a nemateriálních věcech, které se dosud braly jako samozřejmost. Jak moc je obtížné se navenek upřímně projevit v zemi, kde se považuje za důležité nikdy neztratit tvář?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Černé jazyky vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše.
Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Černé jazyky
probíhá od 11. do 24. listopadu 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Černé jazyky

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČerné jazyky

Táborská, Dita

Host, 2021

Napsat komentář