Cesta do říše fantazie

Čtení, fantasy, magie - ilustrační
Při čtení následujících příběhů poběží dětským čtenářům fantazie na plné obrátky. Seznámí se s čarodějkou Bellou, která nemá ráda kouzlení. Dvojčata se propadnou do alternativní historie. A Emily s Pegasem budou muset opět zachraňovat Olymp.

Bella není typická čarodějka, a kvůli tomu se nedostane do čarodějné školy. To jí ale vůbec nevadí, protože může bydlet s lidskou rodinou, kde si užije spoustu zábavy. Zakázané čarování jí nechybí, dokud nezjistí, že pro použití kouzla má vážný důvod.

Bella je opravdu beznadějná čarodějka. Dokonce nemá ani bradavici na nose. Touží po věcech jako kartáček na zuby, chlupaté bačkůrky a růžové pero ve tvaru plameňáka. To se na čarodějku vážně nehodí. Je prostě nemožná!
Aby toho nebylo málo, Bellu nevezmou do čarovné školy. Musí pak bydlet s normální lidskou rodinou, u které je čarování zakázáno. Žít s nemagickými rodiči ovšem znamená spoustu zábavných věcí. Například místo kaše z žab dostanete zmrzlinu nebo se koupete ve vaně s voňavou pěnou místo v bažině. Bella je bez kouzel šťastná, dokud nemá opravdu dobrý důvod je použít.
Připrav se, že tě očaruje!

Košťátko Bella: Zákaz kouzlení

Autorka: Lou Kuenzlerová
Ilustroval: Kyan Cheng

Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Formát: 135×208 mm
ISBN: 978-80-271-3158-7
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Košťátko Bella: Zákaz kouzlení vydalo nakladatelství Grada.

————————————————

Hlavní hrdinové, dvojčata Zuzka a Eda, se tunelem propadnou do minulosti. Stanou se svědky událostí, které se odehrály 22. srpna 1968. Rozhodnou se vyhledat babičku, a teprve v tu chvíli začne to pravé dobrodružství, na které se nezapomíná.

Ve svém první románu pro mládež kombinuje známá autorka prvky fantasy s dobrodružným příběhem a alternativní historií. „Opravdu jsem v naší koupelně viděl lišku?“ pomyslí si třináctiletý Eda, když se mu zvíře poněkolikáté mihne před očima. Se sestrou Zuzkou, svým dvojčetem, políčí na šelmu granule. Ráno je v koupelně čeká další překvapení. Granule jsou pryč a v podlaze zeje veliká hluboká díra. Když do ní Zuzka vleze, najednou se kamsi propadne a Eda musí za ní, aby jí pomohl ven. Netuší, že se ocitli v tunelu vedoucím do jiné doby. Po pražských silnicích duní ruské vojenské kolony, ale děti se vojáků bát nemusí – staly se neviditelnými. Z náhodně získaných novin pak zjistí, že je 22. srpna 1968. Děti se rozhodnou vyhledat babičku, která celý život bydlí na stejné adrese. A když ji najdou, začíná dobrodružství, v němž se dostanou k lidem, o jakých dosud četli jen v učebnicích dějepisu, a na místa, kam se jen tak někdo nepodívá. Co kdyby se jim podařilo změnit běh dějin? Pomůže jim liška?

Ukázka z knihy

Když jsem v naší koupelně poprvé uviděl lišku, samozřejmě jsem si myslel, že se mi to jenom zdálo. Jenže pak jsem viděl v koupelně lišku podruhé, a to už jsem si byl jistý. Do koupelny jsem tehdy vběhl jen na skok pro malé nůžky na nehty. Strašně jsem se lekl, hned jsem dveře zase zabouchl a stál jsem vyděšeně před koupelnou. Nevěděl jsem, co mám dělat. (str. 17)

Liščí oči

Autorka: Petra Hůlová

Počet stran: 370
Vazba: vázaná
Formát: 153×10 mm
ISBN: 978-80-257-3595-4
Doporučená cena: 368 Kč

 

Knihu Liščí oči vydalo nakladatelství Argo. Přečtěte si další ukázku.

O autorce

Petra Hůlová patří k nejpřekládanějším a žánrově nejvšestrannějším českým prozaikům. Její tvorba sahá od psychologických sond do mezilidských vztahů, například Zlodějka mýho táty či Macocha, přes dobrodružné příběhy, jako je Stanice Tajga či Paměť mojí babičce, alternativní českou historii Strážci občanského dobra až po dystopii Stručné dějiny Hnutí. Je držitelkou řady literárních cen. Věnuje se také psaní divadelních her a filmových scénářů. Román Liščí oči je její první knihou pro mládež.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

————————————————

Emily a Pegas se opět vrací na scénu. Olymp se podařilo zachránit, ale Emilyin tatínek zůstal uvězněn v lidském světě. Během záchranné mise bude nutné odhalit, kdo usiluje o opětovné zničení Olympu.

Další z dobrodružných příběhů o nádherném Pegasovi a jeho kamarádce Emily.
Emily se znovu zrodila jako Plamen a zachránila Olymp před zkázou. Olymp nyní znovu vzkvétá, ale Emily trápí starost o tátu, vězněného v lidském světě. Spolu s Pegasem a ostatními přáteli se proto vydávají tatínka osvobodit. Nečekaně se také ukáže, že hroziví čtyřrucí Nirádi nejsou ve skutečnosti tak zlí. Kdo však doopravdy usiluje o zkázu Olympu? A podaří se Emily a Pegasovi i tentokrát vyváznout bez újmy? 

Pegas: Boj o Olymp

Autorka: Kate O’Hearnová
Přeložila: Miroslava Kopicová

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 152×210 mm
ISBN: 978-80-271-1264-7
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Pegas: Boj o Olymp vydalo nakladatelství Bambook. Podívejte se na první díl.

O autorce

Kate O’Hearnová se narodila v Torontu v Kanadě, ale vyrostla v srdci New Yorku a pobývala na mnoha místech. V těchto dnech nazývá domovem jižní pobřeží Anglie. Má tři bratry, žádné sestry a miluje zvířata. Během života prošla mnoha kariérami, než našla svou skutečnou lásku v psaní dětských knih. Jako jediná dívka v rodině plné chlapců vyrůstala také spíše jako kluk a milovala hlavně dobrodružné příběhy. V češtině jí vyšly mj. knihy Titáni a Titáni – Do neznáma. Více informací najdete na jejích webových stránkách.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKošťátko Bella: Zákaz kouzlení

Kuenzlerová, Lou

Grada, 2021

zobrazit info o knizeLiščí oči

Hůlová, Petra

Argo, 2021

zobrazit info o knizePegas: Boj o Olymp

O'Hearnová, Kate

bambook, 2021

Napsat komentář