Získejte vyšetřování plné starých křivd

prameny-vltavy-perex
Zatímco pro stárnoucího policejního vyšetřovatele znamená vražda v blízkosti bývalého pohraničního pásma naději na nápravu pošramocené pověsti, v ostatních obyvatelích probouzí staré křivdy. Co měla dívka společného s táborem Prameny Vltavy?

Minulost znovu ožívá

Hrůzný nález těla studentky vimperského gymnázia, které jako by ze svého nitra vyvrhly samy šumavské kopce, otřese obyvateli vesniček poblíž bývalého pohraničního pásma. Mrtvá dívka ustrojená do židovského mundúru se stává nejen tučným soustem pro bulvární novináře, ale především novou příležitostí pro stárnoucího policejního vyšetřovatele. Zatímco u něj se rodí naděje na nápravu pošramocené pověsti a získání uznání od kolegů i nejbližších, v místních se začínají probouzet dávné křivdy.

S každým dalším posunem ve vyšetřování se příběh mrtvé dívky stále víc proplétá s pátráním po skutečném účelu dodnes zamlčovaného koncentračního tábora Prameny Vltavy. Dívčino pruhované pyžamo jako by plnou silou znovu vracelo nikdy neobjasněné osudy vězněných sovětských zajatců a tajemství Hitlerovy utajované fabriky pod Stolovou horou do přítomnosti. Jak moc ale vražda dívky s minulostí Pramenů Vltavy souvisí? A jaká další tajemství vydají šumavské kopce?

 

Prameny Vltavy

Autorka: Petra Klabouchová

Vydalo: nakladatelství Host
Počet stran: 303
Vazba: pevná
Vydáno: 10/2021
ISBN: 978-80-275-0741-2

Přečtěte si více o knize Prameny Vltavy, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte ani na ukázku.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

O autorce

Petra Klabouchová (nar. 1980) pochází z Prachatic. Studovala mediální vztahy a žurnalistiku na Masarykově univerzitě v Brně, několik let pracovala v redakcích regionálního tisku a televize. Nyní žije mezi Itálií, USA a Českou republikou, věnuje se hudebnímu průmyslu a jako manažerka zastupuje několik rockových skupin. V minulosti publikovala romány Poslední kubánské pomeranče (2012), Podvod zlatého faraona (2019) nebo thriller Anglická zahrada (2020). Pro děti vydala dvoudílnou sérii Upíří storky – Prokletí upírů a Nebezpečná výprava (2014).
(Zdroj informací: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Prameny Vltavy

Nález mrtvé dívky oblečené do židovského mundúru rozdmýchá mezi obyvateli bývalého pohraničního pásma vášně a připomene staré křivdy. Pro bulvární novináře je vražda tučným soustem a pro stárnoucího detektiva by vyřešení případu mohlo znamenat znovu získání respektu mezi kolegy. Ale podaří se někomu z nich odhalit, co měla studentka vimperského gymnázia společného s dodnes zamlčovaným koncentračním táborem Prameny Vltavy? To si přečtěte v nové knize Petry Klabouchové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Prameny Vltavy vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Prameny Vltavy
probíhá od 7. do 20. října 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 detektivky Prameny Vltavy

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePrameny Vltavy

Klabouchová, Petra

Host, 2021

Napsat komentář