Obrázkové učení

čtoucí dítě - ilustrační
Učení nemusí být mučení, zvláště když se jedná o obrázkové knihy. Začínající čtenáři pochopí protiklady a děvčata se mohou vydat s oblékací panenkou do Berlína. A nechybí ani zajímavé informace ze světa zvířat a pohled do mraveniště.

Pomocí pracovních listů si nejmenší „čtenáři“ mohou osvojit protiklady. V situaci se snadněji zorientují díky obrázkům, které mají za úkol k sobě přiřazovat.

Již od věku dvou let začínají děti chápat jednoduché protiklady, ne vždy se v nich ale dokáží zorientovat a přiřadit k sobě správné (opozitní) dvojice a na základě toho pak pojmy i dobře užívat v běžném projevu. Tyto pracovní listy mají dětem pomoci se ve světě protikladů lépe zorientovat a to nejen na bázi práce s obrázkem, ale mají především pomoci rodičům, učitelům a všem pečujícím osobám praktickými úkoly děti přivést k pochopení toho, co to protiklady vlastně jsou a proč jsou v našem životě důležité.
Listy jistě ocení také rodiče a pedagogové věnující se dětem s mentálním postižením a s autismem, pro které je poznávání abstraktních pojmů složitější než pro intaktní děti.
Z důvodu usnadnění představivosti a schopnosti se soustředit jsou obrázky jednoduché, bez množství detailů a ve větším formátu.

Ukázka z knihy

Ucime se protiklady

Učíme se protiklady

Pracovní listy pro děti od 2 let
Autorka: Sylva Hubníková
Ilustroval: Libor Drobný

Počet stran: 72
Vazba: brožovaná
Formát: 204×292 mm
ISBN: 978-80-262-1789-3
Doporučená cena: 185 Kč

Knihu Učíme se protiklady vydalo nakladatelství Portál, kde najdete další ukázky.

O autorce

Sylva Hubníková je dlouholetá učitelka mateřské školy, kde pracuje především s dětmi s mentálním postižením. Ve své praxi se ale dostala i do běžných mateřských škol. Veškerá její tvorba vychází z potřeb dětí, je na nich „odzkoušená“ a dle potřeb dětí upravená.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Hanna se společně s kamarádkami vydává na poznávací cestu do Berlína a zvídaví čtenáři mohou být u toho. Navíc mohou prostřednictvím samolepek a své fantazie dotvářet berlínská panoramata.

Oblíbená série minimiki přichází s další novinkou v podobě zábavné samolepkové knížky, v níž budou děti společně s panenkou Hannou a jejími kamarádkami Else a Steffi objevovat nejznámější kouty německého hlavního města Berlína, jedné z nejkrásnějších evropských metropolí. Známé berlínské scenerie mohou doplňovat spoustou krásných samolepek podle vlastní fantazie a v knížce najdou také mnoho zajímavých informací o zdejších památkách, ale také třeba o historii tohoto města.

Hanna & Berlín

Město plné samolepek
Autorka: Ema Potužníková
Ilustrátorka: Lucie Jenčíková

Počet stran: 18
Vazba: sešit
Formát: 240×340 mm
ISBN: 978-80-88344-75-9
Doporučená cena: 149 Kč

Knihu Hanna & Berlín vydalo nakladatelství Ella&Max. Vydejte se Sárou do Budapešti.

————————————————

Obdivujete lidi, kteří pracují se zvířaty, a toužíte se stát jedním z nich? Inspiraci načerpáte v následující knize, která představí několik těchto povolání, od veterináře až po policejního psovoda.

Baví tě starat se o zvířata, pozorovat je, hrát si s nimi, nebo je dokonce fotografovat či kreslit? Sníš o tom, že s nimi budeš pracovat, až vyrosteš? Pokud je tvá odpověď ano, tak tahle knížka je přesně pro tebe! Seznámíš se tu s 25 lidmi, kteří při práci denně přicházejí do styku se zvířaty. Dozvíš se třeba, co celý den dělá pracovník ve zvířecím útulku nebo mořský biolog, jak se můžeš stát policejním psovodem nebo veterinářem, co obnáší být portrétistou domácích mazlíčků nebo entomologem, jaké povinnosti čekají chovatele v zoo a mnoho dalšího. Knížka plná zajímavých informací a obrázků ti přiblíží pestrou škálu atraktivních povolání od chovatele křečků nebo koní přes terénního zoologa zkoumajícího tygry nebo delfíny až po filmaře nočních ptáků nebo cvičitele psů. V knize uvidíš, jak svou lásku ke zvířatům můžeš uplatnit v nejlepší práci na světě! Tedy pro tebe, když tě baví zvířata.

Ukázka z knihy

Prace mych snu bavi me zvirata

Práce mých snů: Baví mě zvířata

… čím se mohu stát
Autor: Steve Martin
Ilustroval: Roberto Blefari
Přeložil: Tomáš Kapic

Počet stran: 48
Vazba: vázaná
Formát: 255×312 mm
ISBN: 9788027601110
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Práce mých snů: Baví mě zvířata vydalo nakladatelství Slovart, kde jsou k nahlédnutí další ukázky.

————————————————

Nahlédněte do mraveniště a poznejte život jeho obyvatel. Kniha představí nejen mravenčí anatomii a životní cyklus, ale také komunikaci a sociální strukturu.

Mravenci patří k nejpozoruhodnějším živočichům. Při pohledu do mraveniště nás nepřestává udivovat dokonalá organizace jejich společenství a v širších souvislostech i jejich nezanedbatelný vliv na životní prostředí. Soužití mravenců a jejich fascinující schopnost vzájemně komunikovat inspirovaly Armina Schieba k neobvyklému projektu: v digitálně modelovaných hyperrealistických 3D ilustracích nám ve své knize poskytuje pozoruhodný vhled do života mravenců lesních.
Koncepce knihy umožňuje vnímat anatomii, biologii, životní cyklus mravenců i sociální strukturu a komunikaci uvnitř mravenčí kolonie mnohem intenzivněji než při reálném pozorování mraveniště pouhým okem. Dokonalé 3D makro ilustrace vizualizují s překvapivou přesností i ty nejmenší detaily mravenčího mikrosvěta. V kombinaci s odbornými popisy jsou zdrojem k získání komplexních znalostí.
Tato netradiční vědecká expedice do světa mravenců je díky jedinečnému zpracování bohatá na informace, ale její absolvování se pro vás rovněž stane objevným zážitkem.

Ukázka z knihy

Mravenci_ukazka

 

Doporučujeme

Nakladatelství Kazda už vydalo spoustu zajímavých knih o přírodě, například MechLoukaMají chobotnice duši?Srdce včely má pět komorJeden rok v životě včelyMůj první lesVelký průvodce lesem  aj.

Mravenci

Život lesního společenství
Autor: Armin Schieb
Přeložila: Markéta Kliková

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 230×305 mm
ISBN: 978-80-7670-036-9
Doporučená cena: 598 Kč

Knihu Mravenci vydalo nakladatelství Kazda. Prohlédněte si celou ukázku.

O autorovi

Armin Schieb (*1982) vystudoval obor ilustrace se zaměřením na informativní ilustraci na HAW v Hamburku. Knižní projekt MRAVENCI – Život lesního společenství vznikl jako závěrečná práce jeho magisterského studia. Dnes pracuje jako nezávislý ilustrátor v Hamburku. Zajímají ho obzvlášť vědecká, technická a fantastická témata.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeUčíme se protiklady
Pracovní listy pro děti od 2 let

Hubníková, Sylva

Portál, 2021

zobrazit info o knizeHanna & Berlín
Město plné samolepek

Potužníková, Ema

EllaaMax, 2021

zobrazit info o knizePráce mých snů: Baví mě zvířata
… čím se mohu stát

Martin. Steve

Slovart, 2021

zobrazit info o knizeMravenci
Život lesního společenství

Schieb, Armin

Kazda, 2021

Napsat komentář