Duchovní povzbuzení na víkend

duchovno
Pokud si rádi přečtete literaturu, u které se můžete zamyslet, a zároveň je vám blízké duchovno a vše, co nás přesahuje, určitě se vám budou líbit dnešní knižní tipy. Podíváme se totiž právě na duchovní tituly, ke kterým se budete velice rádi vracet.

Koronavirus zasáhl všechny nečekaně, dalo by se dokonce říci jako blesk z čistého nebe. A mnozí z nás tak hledali vlastní cestu ven z této krize. Jak na tuto těžkou dobu pohlíží kněz Jan Houkal? V jeho souboru kázání se dozvíte, jaké paralely v současné situaci vidí a jaká má pro nás povzbuzení.

Bůh v době koronavirové

Autor: Jan Houkal

Počet stran: 224
Vazba: brožovaná
Formát: 141×201 mm
ISBN: 978-80-7553-913-7
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Bůh v době koronavirové vydalo nakladatelství Triton.

Každý rok zjara, čtyřicet dní před Velikonocemi, prožívají křesťané dobu půstu. Velká omezení způsobená covidem-19 dobu postní ještě více umocnila.

„Mnozí lidé situaci pandemie, karantén, nebezpečí, sociální izolace či ekonomické nejistoty prožívají velmi bolestně. A trpí a jsou ohroženi. Uvnitř, neviditelně, ve své duši…“
Jaké paralely zde vidí známý kněz Jan Houkal? Jaké nové souvislosti odkrývá ve svých každodenních kázáních? Jaká povzbuzení pro nás nachází? Jak s koronavirovými omezeními souvisí například překvapení apoštolů nad Jidášovou zradou?
„Pán Ježíš ví, jak jsme na tom. Z toho důvodu můžeme jistě oprávněně doufat, že k nám chce přijít i jinak než obvykle, a bude-li naše srdce otevřené, také skutečně přijde. Jediné, co je na nás, je připravit svá srdce, a také vynalézavě hledat způsoby, jak Pána Ježíše přivítat a přijmout. Zbytek, ten podstatný zbytek, už je na něm, na Božím synu, který i letos jako každoročně přijde na svátky.“

O autorovi

ThLic. Jan Houkal, Th.D. je teolog a kněz Římskokatolické církve. Teologii vystudoval na římské papežské univerzitě Gregoriana. V současné době působí na Katolické teologické fakultě Univerzity Karlovy, konkrétně je členem Katedry fundamentální a dogmatické teologie. Jako faráře ve službě ho můžete zastihnout v Brandýse nad Labem a přilehlých vesnicích.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Každý z nás občas zažívá situace, kdy potřebuje povzbudit, znovu získat naději a sílu. A právě takovýmto impulsem může být kniha Sarah Youngové Ježíš dnes. Ta nabízí krátká duchovní zamyšlení, která jsou napsána tak, jako by k vám hovořil sám Ježíš.

Ježíš dnes

Autorka: Sarah Youngová
Přeložila: Irena Martínková

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 110×160 mm
ISBN: 978-80-7255-436-2
Doporučená cena: 350 Kč

Knihu Ježíš dnes vydalo nakladatelství Návrat domů.

Ať už potřebujete záchranné lano, jež by vás vytáhlo z hlubin zklamání a beznaděje, nebo jen toužíte po povzbuzení do nadcházejícího dne, tato kniha krátkých duchovních zamyšlení je právě pro vás. Vychází z biblických pravd a je psána tak, jako by k vám hovořil sám Ježíš. Z Božího slova k vám pronikají pokojná připomenutí Jeho přítomnosti a autorčiny texty vám citlivě nabízejí prostor pro setkání s Ježíšem v jakékoliv životní situaci.

Knihu Ježíš dnes psala Sarah Youngová během velmi těžkého období svého života. Slova Písma a samotná přítomnost Ježíše jí však byly nablízku a přinášely jí naději a útěchu do každého nového dne.

Ukázka z knihy

Doufej ve mě a bude s tebou má věrná láska. Některé Mé děti zapomněly, jak doufat. Tolikrát prožily zklamání, že už žádné další nechtějí riskovat, a tak stoicky, mechanicky žijí ze dne na den. Jiní lidé naopak vkládají naději do řešení problémů, do různých léčebných postupů, doufají v úspěch na burze či ve výhru v loterii. Já však toužím po tom, abys veškerou svou naději vložila ve Mne.

Zbytek ukázky najdete na webu nakladatelství.

O autorce

Sarah Youngová je misionářka a její spisy jsou osobními úvahami o jejím každodenním klidném čase čtení Bible, modlení a psaní do modlitebních deníků. S prodejem více než 35 milionů knih po celém světě se Jesus Calling objevil na všech hlavních seznamech bestsellerů.  Sarah tráví hodně času modlitbou, čtením Bible a memorováním Písma. Obzvláště ráda se denně modlí za čtenáře všech jejích knih.

Zdroj informací: www.jesuscalling.com

————————————————

Tma je pro mnohé symbolem strachu a samoty. Jak ale píše indický myslitel Osho, často tomu může být přesně naopak. Přečtěte si, jak blahodárná tma může být, proč hraje v lidském životě důležitou roli a proč bychom se jí tedy pro své vlastní dobro měli přestat bát.

Nebojte se tmy

Autor: Osho
Přeložila: Jana Žlábková

Počet stran: 248
Vazba: brožovaná
Formát: 140×205 mm
ISBN: 978-80-7593-308-9
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Nebojte se tmy vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Všechna důležitá tajemství života jsou ukryta ve tmě. Tma není pouhým protikladem světla. Světlo a tma jsou dvě strany jedné mince a hrají v lidském životě stejně důležitou roli. Lidská mysl ale začala tmu odmítat a bát se jí, stvořila z ní negativní jev, protože ji spojila se samotou. Ze tmy se stal symbol strachu. A přitom nabízí lidem neuvěřitelné dary. Mistr Osho říká, že světlo člověka rozptyluje. Díky tmě jsme schopni objevovat sami sebe, relaxovat a nacházet vnitřní klid. Proto je třeba zbavit se strachu ze tmy a snažit se víc a víc pronikat do jejích hlubin.

O autorovi

Osho je indický učitel, mystik a guru. Jeho učení nelze zařadit do žádné přesně vymezené kategorie, neboť se zabývá jak individuálním hledáním smyslu života, tak naléhavými společenskými a politickými problémy, před nimiž dnes stojí naše společnost. Jeho knihy nejsou jím psané, ale jsou to přepisy audio- a videonahrávek z jeho improvizovaných hovorů obracejících se k mezinárodnímu publiku během posledních pětatřiceti let. Londýnský deník Sunday Times označil Osha za jednoho z „tisícovky tvůrců dvacátého století“ a americký autor Tom Robbins za „nejnebezpečnějšího člověka po Ježíši Kristu“.

Osho řekl o své práci, že se snaží vytvořit podmínky pro zrození nového druhu člověka. Tohoto nového člověka často charakterizoval jako „Buddhu Zorbu“, jenž je schopen užívat si světských rozkoší jako Řek Zorba a zároveň tichého klidu Gautamy Buddhy. Ústředním motivem obsaženým v celém jeho díle je vize, do níž je zahrnuta jak věčná moudrost Východu, tak nejvyšší potenciál západní vědy a technologie.

Osho je známý také svým revolučním příspěvkem k učení o vnitřní transformaci a jeho přístup k meditaci reaguje na zrychlené tempo moderního života. Cílem jeho unikátních „aktivních meditací“ je odstranění nahromaděného tělesného a psychického stresu, což je nezbytný předpoklad dosažení uvolněného stavu meditace osvobozeného od těkající mysli.

Zdroj informací: nakladatelství BETA

————————————————

Rok 2022 se nezadržitelně blíží, a tak není od věci se porozhlédnout po pěkném kalendáři, ať už pro sebe pro radost či pro druhé jako dárek. A přesně takový nabízí nakladatelství Synergie. Podmanivé kresby Lucie Ernestové doplňují moudré myšlenky, které vedou k zamyšlení.

Kalendář 2022 – Miluj svůj život

Ilustrátorka: Lucie Ernestová

Počet stran: 26
Vazba: kalendář
Formát: 305×305 mm
ISBN: 8594185330318
Doporučená cena: 249 Kč

Kalendář 2022 – Miluj svůj život vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE.

Nástěnný kalendář Miluj svůj život 2022 je opět zcela originální autorské dílo oblíbené české autorky a ilustrátorky Lucie Ernestové. Inspirována průkopnickým dílem Louise L. Hay nám ukazuje, jakou sílu mají naše myšlenky a jak ji můžeme využít. Změníme-li způsob, jakým o věcech přemýšlíme, můžeme změnit svůj život a učinit jej mnohem šťastnějším. Ke každému měsíci náleží inspirující moudrá myšlenka doplněná dechberoucí ilustrací a texty k zamyšlení a rozjímání.

Ukázka z kalendáře

Miluj svůj život    Miluj svůj život

 Celou ukázku si můžete prohlédnout na webu nakladatele.

O autorce

Lucie Ernestová je česká ilustrátorka a grafička. Je velice všestranná, vymýšlí a vydává hry šité na míru dětskému humoru a fantazii. Snaží se, aby byly krásně ilustrované, akorát rychlé, akorát složité a také trochu bystřily myšlení. Kreslí také inspirační obrázky na důležitá životní témata.

Zdroj informací: www.lucieernestova.cz


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBůh v době koronavirové

Houkal, Jan

Triton, 2021

zobrazit info o knizeJežíš dnes

Youngová, Sarah

Návrat domů, 2021

zobrazit info o knizeNebojte se tmy

Osho

Pavel Dobrovský – BETA, 2021

zobrazit info o knizeKalendář 2022 – Miluj svůj život

Synergie Publishing SE, 2021

Napsat komentář