Vyhrajte příběhy tří přátel z dob nacistické okupace

stara-fotografie-perex
Život v Československu v době okupace nacisty nebyl jednoduchý a okolnosti často donutily lidi udávat i své nejbližší. Právě v této drsné době se odehrává román Ladislava Vrchovského inspirovaný skutečnými událostmi.

Síla lidského přesvědčení

Zcela mimořádný příběh, inspirovaný skutečnými událostmi, nám připomíná sílu lidských hodnot a také odhodlání nepodlehnout žádnému zlu, ať už je sebevětší.

Příběh Bedřicha, Jaroslava a Heleny začíná v roce 1938 v Československu okupovaném nacisty. V té době vznikl v protektorátu Čechy a Morava odboj proti hitlerovskému Německu – ilegální armáda a organizace Obrana národa.

Co všechno se odehraje v životě hlavních hrdinů a jak dopadne v této nelehké době jejich přátelství? Proč v těžkých dobách často i ti nejlepší a nejvěrnější tak snadno převléknou kabát? Co dovede lidi k udávání svých nejbližších přátel, a dokonce rodiny? Rodí se velká nenávist vždy pouze ze strachu?

 

Stará fotografie

Autor: Ladislav Vrchovský

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Počet stran: 304
Vazba: pevná
Vydáno: 7/2021
ISBN: 978-80-271-3257-7

Přečtěte si více o knize Stará fotografie, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

O autorovi

Ladislav Vrchovský (*1948) je novinář, prozaik a divadelní kritik. Středoškolská studia nastoupil s cílem věnovat se literární a divadelní vědě. Svým veřejným vystoupením proti vstupu vojsk v srpnu 1968 si na dvacet let zajistil práci na dolech ostravskokarvinského revíru. V roce 1989 byl předsedou stávkového výboru Ostravsko-karvinských dolů. V prvních svobodných volbách byl zvolen za Občanské fórum poslancem Federálního shromáždění. Od roku 1992 pracuje jako novinář a publicista. V roce 1992 spoluzakládal Společnost pro kulturu a umění, které posledních dvacet pět let předsedá. V roce 2018 vydal nejprve jako přílohu revue Protimluv prózu Otřesová sloj Vladimír, kterou později publikoval v kompletním rozšířeném vydání pod názvem Z podzemí ke slunci v brněnském nakladatelství CDK. V roce 2019 vydal detektivní novelu pod názvem Vražda z vilnosti v pražském nakladatelství Alfa a Omega, a román Kdy na slzy není čas v ostravském nakladatelství Protimluv. V nakladatelství Cosmopolis vydal román Generál Heliodor Píka a jeho vrazi.
(Zdroj informací: nakladatelství Cosmopolis)

 

Vyhrajte knihu Stará fotografie

Co někoho dovede k udávání druhých, a dokonce i těch z nejbližších? Je za tím strach, nebo zkrátka drsná doba odhalí skutečnou tvář některých lidí? Nejen nad tím se můžete zamyslet při čtení románu Ladislava Vrchovského, který se odehrává na pozadí skutečných historických událostí v Československu okupovaném nacisty.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Stará fotografie vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Stará fotografie
probíhá od 10. do 23. srpna 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Stará fotografie

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStará fotografie

Vrchovský, Ladislav

Cosmopolis, 2021

Napsat komentář