Fantastická dobrodružství

fantasy
Tři příběhy pro mládež odhalí taje minulosti. Zatímco Max Einsteinová bude hledat odpovědi na otázky týkající se jejího původu, badatel Brábek prozkoumá prvohory. A tři zvědavé děti naruší doposud poklidný život v domě slečny Zvířené.

Max Einsteinová se vrací na scénu a opět se to neobejde bez napětí, důležitých misí a boje s nepřáteli. Do hry navíc vstupuje tajemná minulost hlavní hrdinky, která ji rozptyluje a vyvolává touhu po odpovědích. Jakou cestou se nakonec Max vydá?

Max je zpátky a pouští se do nového napínavého dobrodružství, při němž ji nemine cestování v čase, hrůzu nahánějící špatňáci, zabijácké drony a taky šokující pravda o její tajemné minulosti, kterou se stůj co stůj pokusí vypátrat.
Jelikož nad ní neustále visí hrozba únosu zosnovaného nekalou Korporací, prchá z New Yorku do Londýna a nikde nemá stání. Brzy však přijde tolik očekávané zadání nové mise Institutu pro lepší svět: Zařiďte, ať už nikdy nikdo netrpí hladem! Jestli má někdo šanci zatočit s tak obrovským problémem, je to Max a její geniální kamarádi.
Jenže Max pořád rozptylují záhadná vodítka ohledně její minulosti. Vždycky chtěla vědět, kdo byli její rodiče a proč ji jako miminko opustili. A tak se musí rozhodnout, co je pro ni důležitější: její minulost, nebo budoucnost Institutu pro lepší svět?

Ukázka z knihy

Max Einsteinová rázovala londýnskou mlhou a její nezapnutý baloňák za ní vlál jako plášť nějaké superhrdinky.
Hřívu kudrnatých zrzavých vlasů měla ještě načechranější než obvykle, protože jak samozřejmě dobře věděla, chemické vlastnosti lidských vlasů je činily náchylnými na změny množství vodíku v ovzduší a to se samozřejmě přímo pojilo s vlhkostí vzduchu, neboť všechna ta vodnatá mlha, která visela v ulicích, se skládala ze dvou atomů vodíku na molekulu. (str. 15)

Max Einsteinová zachraňuje budoucnost

Autoři: Chris Grabenstein, James Patterson
Přeložil: Vojtěch Ettler
Ilustrovala: Beverly Johnsonová

Počet stran: 336
Vazba: vázaná
Formát: 135×200 mm
ISBN: 978-80-7529-971-0
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Max Einsteinová zachraňuje budoucnost vydalo nakladatelství Brio. Nezapomeňte si přečíst ukázku. A podívejte se na první a druhé dobrodružství Max.

O autorovi

James Patterson získal od National Book Foundation prestižní ocenění za výjimečný přínos americkému literárnímu společenství. Je držitelem Guinessova světového rekordu za nejvíc bestsellerů na prvním místě v žebříčku New York Times, například díky knihám Já, srandista nebo Můj nejhorší školní rokLovci pokladůMůj brácha robot či Zpovědi podezřelé. Celkově se jeho knih prodalo po celém světě víc než 380 milionů výtisků.
Mezi jeho neslavnější díla patří romány s hlavním hrdinou Alexem Crossem, policejním detektivem a psychologem pronásledujícím úchylná monstra (např. Šťastné a veseléPřímý zásahZabít Alexe Crosse). Dva příběhy byly zfilmovány a hlavního představitele Alexe Crosse si zahrál Morgan Freeman. K dalším úspěšným titulům patří série Ženský vyšetřovací klub (např. Jedenáctá rozhodneDvanácté zloOsudná třináctka aj.). Na základě těchto románů vytvořila americká televizní stanice ABC seriál. Jedním z producentů je i sám James Patterson. Držitel ceny „Thriller Master Award od The International Thriller Writers“  žije se svou ženou a synem na Floridě v Palm Beach County na Floridě. Je dále autorem knih: Podezřelý č. 1SmečkaNeznámý soupeřCitlivé místo (naše recenze) či Sedmnácté znamení.

Zdroj informací: nakladatelství Slovart

————————————————

Slečna Zvířená žije v tajemném domě, který je sice plný společníků, ale žádný z nich není člověkem. To se změní s příchodem tří dětí. Začtěte se do příběhu o odvaze, chybování a sebepřijetí.

Magický a podmanivý fantasy příběh pro děti.
Dvanáct opic a zamilovaný duch španělského matadora uvnitř domu a bengálští tygři na zahradě. Podivuhodný dům slečny Zvířené má všechno, až na lidi. Žádní nejsou ani na fotografiích. Je tu jen slečna. Kam se všichni poděli? A proč jsou v domě tři dětské pokoje?
Jednoho dne se na prahu toho zvláštního domu objeví zvědavý, ušmudlaný hošík, který odmítá odejít, dokud nenajde svou ztracenou Odvahu. Ke slečnině velké nelibosti vzápětí dorazí i dvě sestry a než se naděje, domem se jí kromě opic prohánějí i tři veselé děti a otvírají dveře, které možná měly zůstat zavřené…

Ukázka z knihy

Slečna Zvířená nosila černé šaty sahající od brady až po kotníky, jejichž knoflíčky si každé ráno před snídaní pozapínala, a vysoké kozačky s černými hedvábnými tkaničkami. Snídávala ovesnou kaši, pečenou přes noc v peci, s krajíčkem chleba a dvěma šálky silného kakaa.
V jejím domě se nacházelo sedm oken orientovaných na jih, pět na západ, šest a půl na východ a sto třicet pět na sever, protože severní světlo považovala slečna za nejkrásnější na světě.

Podivuhodný dům slečny Zvířené

Autorka: Magdalena Hai
Přeložila: Ema C. Stašová
Ilustroval: Teemu Juhani

Počet stran: 184
Vazba: vázaná
Formát: 140×212 mm
ISBN: 978-80-271-1278-4
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Podivuhodný dům slečny Zvířené vydalo nakladatelství Grada. Můžete si prolistovat ukázku.

————————————————

Věnceslav Brábek je dobrodruh tělem i duší. Sotva se ve zdraví vrátil z jedné expedice, hned se vrhl po hlavě do další. K ní přemluvil i známou Aurélii. Společně tak prozkoumali prvohory a vše si poznamenali do svých deníků.

Badatel Věnceslav Brábek v prvním deníku, nalezeném v tajemné bedně ve sklepě Národního muzea, popsal expedici do období svrchní křídy v druhohorách zhruba před 70 miliony let. Výpravu do minulosti pomocí časové centrifugy i dobrodružné seznámení s dinosaury ve zdraví přežil a rozhodl se pokračovat v poznávání vývoje života na naší planetě. Věnceslav je prostě dobrodruh tělem i duší. Na cestu dokonce přemluvil také Aurélii, které v prvním dílu posílal z druhohor dopisy. Deníky z bedny dokumentují výpravu do období siluru v prvohorách. Čekala je tam krajina plná skal, podnebí s hrozivými bouřkami, nebezpečně vysoký příliv a rozbouřené moře. Měli k dispozici jednoduchou ponorku i potápěčský oblek a jejich každodenním úkolem bylo pozorovat neuvěřitelný svět pravěkých živočichů pod vodou a sbírat na břehu, co moře vyplavilo. Brábek si vše pečlivě zapisoval, kreslil a fotografoval, sbírkové bedny se plnily vzácnými poklady, dny přinášely zážitky, které byly nejednou bojem o život… A dva deníky, badatele Věnceslava i křehké, ale odvážné Aurélie, které nás často pobaví různým pohledem na zažité dobrodružství a umožní nám lépe se vcítit do jedné či druhé postavy, nás přenesou do silurské krajiny, jako bychom ji viděli na vlastní oči.

Ukázka z knihy

Expedice badatele Venceslava Brabka do temnych hlubin silurskych mori

Expedice badatele Věnceslava Brábka do temných hlubin silurských moří

Autor: Jan Sovák

Počet stran: 96
Vazba: flexi
Formát: 172×242 mm
ISBN: 978-80-276-0089-2
Doporučená cena: 299 Kč

 

 

Knihu Expedice badatele Věnceslava Brábka do temných hlubin silurských moří vydalo nakladatelství Slovart, kde najdete další ukázky. A můžete se podívat na první expedici.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMax Einsteinová zachraňuje budoucnost

Grabenstein, Chris - Patterson, James

Brio, 2021

zobrazit info o knizePodivuhodný dům slečny Zvířené

Hai, Magdalena

Grada, 2021

zobrazit info o knizeExpedice badatele Věnceslava Brábka do temných hlubin silurských moří

Sovák, Jan

Slovart, 2021

Napsat komentář