Na kozí farmu za romantikou

jen-o-trochu-vic-nahled
Stella Wallinová neměla poslední dobou štěstí ani v lásce, ani v životě. Rozhodne se tedy pro nový začátek s čistým štítem – v zapadákově, kde lišky dávají dobrou noc. Čeká ji romantické dobrodružství s jistým pohledným farmářem, anebo ji neustálé konflikty s místními přesvědčí, že venkov není nic pro ni?

Stella Wallinová během jediného dne přišla o všechno – perspektivního milence, práci, a dokonce i domov. Po divoké noci strávené pitím, sledováním aktivit svého ex na Facebooku a sebelítostí dojde k jedinému závěru, jak se z téhle šlamastiky vyhrabat. Musí opustit Stockholm.
Kam se odstěhuje, si ale nemůže moc vybírat. Útočiště jí tak poskytne omšelý domek ve vesnici na jihu Švédska. Pro Stellu představuje místo plné vzpomínek – a také zdivočelých koz, otravných teenagerů a jednoho namyšleného ekofarmáře… který ale, jak se brzy ukáže, umí nečekaně dobře líbat.
Tím ale Stelliny venkovské trampoty teprve začínají. Brzy je vtažena do konfliktů, které hýbou celou vesnicí, a přitom ještě stíhá pátrat po věcech ze své minulosti. Jaká vlastně byla její matka? A kdo byl její neznámý otec?
Román plný oblíbených ingrediencí, které charakterizují Simonu Ahrnstedtovou – humoru, romantiky, společenské uvědomělosti a živoucích postav a erotiky.

Jen o trochu víc

Autorka: Simona Ahrnstedtová
Přeložila: Helena Matocha

Počet stran: 400
Vazba: vázaná
Formát: 132×205 mm
ISBN: 978-80-7625-148-9
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Jen o trochu víc vydalo nakladatelství Metafora.

Ukázka z knihy

Stella Wallinová nevěřila, že se to mohlo stát jí. Už toho zažila hodně. Ale tohle? Každá žena si myslí, že jí se to stát nemůže. Že zrovna ona nebude tak hloupá, prostoduchá a důvěřivá. Ale ona zjevně byla.
Stella byla v šoku. Ne, byla naštvaná. Ne. Byla v šoku a naštvaná.
Pevně stiskla kabelku od Chanelu, měla ji už roky a milovala ji skoro víc než vlastní život.
Ze všeho nejdřív si to samozřejmě nechtěla připustit. Nevěřila, že je to pravda. Ale byla. Byla podvedená. Její přítel ji podváděl. Zatímco se pro jednou soustředila jen na sebe a zabývala se svými věcmi, on se scházel s jinou ženou. Mockrát. S tou… tou… tamntou. Stella vůbec nic netušila.
Takže ji podváděl. A ona teď neměla kde bydlet, protože byt byl jeho. A bez práce. Protože… no… protože. Podvedená, bez bytu a bez práce. Ještě se nerozhodla, co z toho je nejhorší. (str. 7)

Dočtěte si online ukázku.

O autorce

Simona Ahrnstedtová je švédská spisovatelka s českými kořeny. Narodila se roku 1967 v Praze a je nejen úspěšnou autorkou romantických příběhů, ale také licencovanou psychologickou poradkyni a kognitivní behaviorální terapeutkou.  To jí dává vynikající průpravu a ty nejlepší předpoklady k tvorbě živých propracovaných postav a poutavých lidských osudů. Na začátku spisovatelské kariéry studovala několik různých oborů – filmové umění, jazyky, práva a zároveň se věnovala psaní úspěšných historických románů. Nepřátelé a milenci, její první román ze současnosti ve Švédsku okamžitě zaznamenal ohromný úspěch – jenom tam se ho prodalo přes 60 000 výtisků, a brzy přišly nabídky na překlad do angličtiny, němčiny a dalších jazyků. Žije se svými dvěma dospívajícími dětmi nedaleko Stockholmu. Je zapálenou feministkou a milovnicí sýrů.
V posledních letech se proslavila v nové vlně švédské romantické literatury i svými dalšími díly a stala se konkurencí tak známých jmen, jako je třeba Nora Roberts. Jsou to knihy o ženách a pro ženy psané ženami. Simona je mistrnou vypravěčkou, nehty si budete kousat napětím a knihu neodložíte, dokud se nedozvíte, jak to bylo dal. Zapomeňte na všechny předsudky a klišé, které jste kdy o „červené knihovně“ slyšeli. Tohle je inteligentní zábava, plná lásky a vášně.
Jen o trochu víc je druhou knihou v sérii Protiklady se přitahují, kterou odstartoval titul Všechno, co chci. V češtině vyšly autorce také knihy Žár a led nebo Oheň a voda.

Zdroj informací


Nakladatelství METAFORA bylo založeno v roce 2001 a od té doby vydalo několik set titulů všech žánrů. K vydaným beletristickým titulům patří mimo jiné knihy Dana Browna, bestseller Jíst, meditovat, milovat či knihy islandské autorky Yrsy Sigurdardóttir. V oblasti poznání je METAFORA vydavatelem knih takových autorů, jako je Elizabeth Haichová, Judy Hallová či Anthony Wiliam. V lednu 2019 spojila síly s Nakladatelským domem GRADA.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJen o trochu víc
Druhá kniha nové série bestsellerové autorky Protiklady se přitahují

Ahrnstedtová, Simona

Metafora, 2021

Napsat komentář