Smích léčí

Romany-plne-lasky-a-humoru
Dnešní tipy jsou rozmanité – zahrnují audioknihu, sbírku aforismů i zábavnou knihu historicky zaměřených stripů. Společnou mají jednu věc, a sice, že vás rozesmějí až k pláči.

Nejen milovníky psů potěší humorná knížka Petry Baďurové o životě s jejím psím společníkem. EGON – Děsná psina nyní vychází v audioverzi, kterou namluvil Igor Bareš.

EGON – Děsná psina

Autorka: Petra Baďurová
Čte: Igor Bareš

Vazba: CD
Celková délka: 01:35:18
Formát: 118×127 mm
ISBN: 8590236111028
Doporučená cena: 249 Kč

Audioknihu EGON – Děsná psina vydalo nakladatelství Radioservis, na jehož webu si můžete přehrát ukázku.

Petra Baďurová (1964) byla dvanáct let skutečnou paničkou skutečného psa Egona. Tou, které Egon říká panda, trochu je a trochu není. Je odpůrkyní polidšťování psů a ve své knize s nadsázkou, humorem a pochopením zúročila půl století svých zkušeností nejen se psy, ale také s jejich majiteli. Psi ji provázeli od dětství. Jsou jejím koníčkem. Vyhledávala je, vlastnila je, hlídala a cvičila je i mnohým přátelům. Nakonec založila úspěšný facebookový profil Egon – z mýho deníčku. Rozrůstal se den co den o fotky, historky a vzpomínky starého a už nemocemi zkoušeného německého ovčáka, až Egon jednou v noci odešel do psího nebe. Jeho panička tenkrát nad ránem v emocích sedla k počítači a slíbila fanouškům, kteří si oblíbili Egonův svérázný „psí“ styl vyprávění, že jeho příběh vydá knižně. Slib splnila, v roce 2019 vyšla od té doby už několikrát dotiskovaná kniha a v roce 2020 z ní Igor Bareš načetl 21 vybraných kapitol pro Český rozhlas Dvojka.

————————————————

Pět stovek aforismů a padesát kreseb k tomu, to je obsah veselé knížky Slovu zdar! výtvarníka, básníka a písničkáře Jiřího Slívy. Nad aforismy seřazenými do čtyř příhodných oddílů se rozhodně nebudete nudit.

Slovu zdar!

500 autorových aforismů a 50 kreseb
Autor: Jiří Slíva

Počet stran: 101
Vazba: brožovaná
Formát: 130×175 mm
ISBN: 978-80-7492-533-7
Doporučená cena: 250 Kč

Knihu Slovu zdar! vydalo nakladatelství Galén.

Je nedostatek smyslu pro humor polehčující, nebo přitěžující okolnost? Na tuto otázku by mohla odpovědět kniha aforismů výtvarníka, básníka a písničkáře Jiřího Slívy. Ve čtyřech oddílech najde čtenář aforismy jen tak, aforismy k vínu, kafkorismy nejen pro kafkology a čtvrtý oddíl obsahuje paragraforismy. Pět set aforismů – doplněných padesátkou autorových kreseb – nabízí kratičké věty, souvětí i výroky s koncentrovanou myšlenkou nebo vtipem. Ideální kniha-dárek pro čtenáře, kteří ocení humorné postřehy i recesi. Malá pozvánka: Znal hodně jazyků. Lidé je na něj vyplazovali.

 

O autorovi

Jiří Slíva se narodil v roce 1947 v Plzni. Vystudoval VŠE, v letech 1971–79 pracoval jako odborný pracovník v Ústavu filozofie a sociologie ČSAV. První kresbu a první básničku publikoval roku 1972 ve Víkendech Mladé fronty. Od roku 1979 působí ve svobodném povolání jako kreslíř, ilustrátor, grafik, autor poezie a hudebník. Ilustroval na 180 knih, publikoval 26 samostatných knížek kreseb a grafik. Vydal 5 knih poezie a aforismů s vlastními ilustracemi: Všechno dobře dopadne (Amulet 2000), Co dřív (Motto 2007), Akademie vět (Sláfka 2008), Rádio hlásí (Paseka 2015) a Rádio stále hlásí (Euromedia/Radioservis 2018). Vydal 2 alba s vlastními písničkami: Kup si bicí (Galén 2014) a Nemysli na to (Galén 2016).

Zdroj informací: nakladatelství Galén

————————————————

Prozkoumejte rozmanitá období české historie nevšední a zábavnou formou díky další „opráskové“ knize autora píšícího pod pseudonymem jaz. Tato novinka nese název Opráski f krichli a neměla by chybět ve vaší sbírce.

Opráski f krichli

Autor: jaz

Počet stran: 488
Vazba: vázaná
Formát: 144×207 mm
ISBN: 978-80-271-3173-0
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Opráski f krichli vydalo nakladatelství Grada.

Po Opráscích sčeskí historje f koztce vychází druhá velká oprásková kniha, která se nemůže jmenovat jinak než Opráski f krichli. Obsahuje stripy z domova i ze světa. Bezmála 350 z celkových 478 obrázků v jiných knihách nenajdete. Nechybí opráski z Mitologje, Střevovjeku, Novovjěku, První leprubiki a dalších období české historie. Historie svjetová je zastoupena velikány, jako byl Pormétejuz, Ikaruz, Pitmagoraz nebo Ahcilez a jeho ževlička. Prostě, koupí knihy neprohloupíte: procvičíte si dějinné události a jako BONUZ se ještě pobavíte.

 

Ukázka z knihy

Opraski f krichli_ukazka

Prolistujte si celou ukázku.

 

Doporučujeme

Osvěžte si historii a zároveň si užijte spoustu legrace:

zobrazit info o knize  zobrazit info o knize  zobrazit info o knize  zobrazit info o knize


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Pobavili jste se nad dnešními tipy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSlovu zdar!
500 autorových aforismů a 50 kreseb

Slíva, Jiří

Galén, 2021

zobrazit info o knizeEGON – Děsná psina

Baďurová, Petra

Radioservis, 2021

zobrazit info o knizeOpráski f krichli

jaz

Grada, 2021

Napsat komentář