Motivujte své děti

deti-experimenty-uvod
Chcete pomoci svým dětem s jejich vývojem? Dnes představíme dvě knihy, které nabízí řadu cviků a experimentů, jež můžete společně se svými dětmi provádět. Zabavíte jimi své děti i sebe a zároveň přispějete ke kognitivnímu i motorickému posunu svých potomků.

Knihu s názvem Experimentování s dětmi budete možná znát z populárního televizní seriálu Teorie velkého třesku. Sheldon Cooper ji totiž v jednom díle objeví a začne ji využívat k provádění experimentů na dětech svého kamaráda. Kniha samotná přináší 50 zábavných projektů, které můžete vyzkoušet na svých nejmladších dětech.

Experimentování s dětmi

50 zábavných vědeckých projektů, které si můžete zkusit na svém dítěti do 2 let

Autor: Shaun Gallagher
Přeložila: Markéta Milerová

Počet stran: 240
Vazba: brožovaná
Formát: 144×207 mm
ISBN: 978-80-271-1751-2
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Experimentování s dětmi vydalo nakladatelství Grada.

Experimentování s dětmi vás originálním a zábavným způsobem provede světem a vývojem malých dětí.
Tento fascinující a praktický průvodce vám ukáže, jak si vyzkoušet významné vědecké studie o kognitivním, motorickém, jazykovém a behaviorálním vývoji na svém vlastním potomkovi. Pomocí padesáti projektů, které jsou jednoduché, poutavé a zábavné pro děti i rodiče, můžete sami sledovat, jak se vaše dítě učí novým dovednostem – rozpoznává tváře, hlasy a tvary, zkouší porozumět novým slovům, učí se chodit, a dokonce rozlišuje mezi tím, co je správné, a co špatné. Ať už je váš malý předmět výzkumu novorozenec nebo batole, tyto jednoduché a překvapivě výstižné projekty vám pomohou vidět svět očima vašeho dítěte.
VĚDĚLI JSTE, ŽE…
… děti se učí nové dovednosti i během spánku?
… když kojenci zatlačíte do dlaní, otevře pusu?
… děti se naučí po hračkách sahat nohama dříve než rukama?
… máme již od narození skrytý pavoučí smysl?
… známá vůně mateřského mléka děti uklidňuje?
… úsměv dítěti pomůže rozpoznat váš obličej?

 Ukázka z knihy

ukazka1ukazka2

 

Stáhněte si celou online ukázku z této knihy s několika kompletními experimenty.

O autorovi

Shaun Gallagher je spisovatel a bývalý novinář a editor. Je také otcem tří dětí, na kterých rád experimentuje.

Zdroj: amazon.com

O nakladateli

Knihy s logem GRADA vycházejí v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.

————————————————

Druhá kniha je určena primárně dětem předškolního věku a nabízí pomoc s rozvojem Grafomotoriky a koordinace. Pomocí pohádek a milých příběhů uvádí různá cvičení, která můžete spolu se svými dětmi provádět.

Grafomotorika a koordinace

Ucelený program pro nácvik koordinace pohybu a grafomotoriky

Autorky: Dobromila Pilná a Věra Kleplová

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-88290-22-3
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Grafomotorika a koordinace vydalo nakladatelství Pasparta.

Kniha Grafomotorika a koordinace řeší problém grafomotoriky z jiného úhlu, než je obvyklé. Autorky vycházejí z poznání, že při řešení i zdánlivě ohra­ničeného problému je nutné aplikovat celostní přístup. Dítě je třeba vnímat jako celek, v němž se vše propojuje. Kniha poukazuje na souvislosti mezi koordinací a grafomotorikou a nabízí soubor cvičení, po jehož zvládnutí dojde ke zlepšení v oblasti grafomotoriky.
Ke cvičení si děti za pomoci rodičů či učitelů v MŠ, ZŠ vyrobí postavu z PET lahve. Ta je doprovází po celou dobu cvičení a dítě motivuje. Některé cviky jsou rovněž doprovázeny motivačními říkankami.
Kniha je určena všem dětem – jak těm, které grafomotoriku a koordinaci zvládají, tak především těm, které mají s grafomotorikou problémy. Autorky doporučují cvičení podle publikace zejména dětem předškolního věku, dětem s odkla­dem školní docházky a dětem, kterým byly diagnostikovány některé z následují­cích obtíží: ADHD, Aspergerův syndrom, autismus a v nejmladším školním věku specifické poruchy učení (SPU). Zapojit se však může každé dítě již ve věku od 2 let.
Kniha je určena pro individuální i skupinovou práci s dětmi, a to doma, v mateřské či základní škole, ale i v poradnách nebo při volnočasových aktivitách dětí.

Ukázka z knihy

ukazka

 

Pokud vás tato kniha zaujala, můžete si prohlédnout online hned dvě ukázkové kapitoly: první a druhou.

O autorkách

MUDr. Věra Kleplová a Dobra Pilná jsou zkušený a osvědčený autorský tým. Za jejich poznáním stojí léta praxe, láska k dětem a touha přispět k jejich zdravému vývoji.
Dětská lékařka MUDr. Kleplová se věnuje nápravnému cvičení dětí a poradenství v oblasti pohybu od 70. let 20. století. Vytvořila Celostní program vývoje MUDr. Věry Kleplové, jehož součástí je i tato publikace. Vede vlastní pohybové studio.
Dobra Pilná je autorkou ilustrací a doprovodných říkanek pro děti.

Zdroj: pasparta.cz

O nakladateli

Nakladatelství Pasparta bylo založeno organizací APLA Praha jako sociální podnik s cílem vylepšit informovanost veřejnosti v oblasti autismu a dalších oborech, a zároveň poskytnout lidem s poruchou autistického spektra pracovní uplatnění. Nabízí odborné monografie, vysokoškolské učebnice a skripta pro různé studijní obory (psychologie, speciální pedagogika), praktické příručky pro pedagogické a další pracovníky, populárně naučné publikace pro rodiče a rodinné příslušníky osob s PAS a učební texty pro výuku žáků a studentů s PAS a SPU.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás více zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeGrafomotorika a koordinace
Ucelený program pro nácvik koordinace pohybu a grafomotoriky

Pilná, Dobromila - Kleplová, Věra

Pasparta, 2021

zobrazit info o knizeExperimentování s dětmi
50 zábavných vědeckých projektů, které si můžete zkusit na svém dítěti do 2 let

Gallagher, Shaun

Grada, 2021

Napsat komentář