Zahrajte si o tajemství skryté ve starém kufru

Klic
V roce 1997 zavřela Ambergateská nemocnice své brány a od té doby pouze chátrá. Možná právě opuštěnost místa sem vábí a láká Sarah, která se zde ráda prochází. Když jednou objeví kufr jedné z pacientek, začne se pomalu rozmotávat padesát let starý příběh.

Dávná křivda, která nebude zapomenuta

Zdravotní sestra Ellen Crosbyová nastoupí do nemocnice pro duševně choré. Přestože netuší, co ji zde čeká, je plná energie a naděje, že bude pomáhat potřebným. Když pozná mladou ženu, kterou do ústavu přivezl její otec, netuší, že již brzy ji čeká rozhodnutí, které jim navždy změní život.

Sarah je zvláštně přitahována opuštěnou nemocnicí pro psychicky nemocné. Při jedné obhlídce objeví kufr pacientky, která zde pobývala před padesáti lety. Šokující obsah kufru, kterého se půl století nikdo ani nedotkl, jí pomůže rozmotat zapomenutý příběh o velké tragédii a ztracené lásce a dá jí příležitost napravit dávnou křivdu.

 

Klíč

Autorka: Kathryn Hughesová

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Překlad: Iva Bartíková
Počet stran: 344
Vazba: pevná
Vydáno: 6/2021
ISBN: 978-80-271-1319-4

Přečtěte si více o knize Klíč, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis. A nezapomeňte si také přečíst krátkou ukázku.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Ukázka z knihy

Do Ambergate, jak tento bývalý ústav nazývala, chodila několik měsíců, ale pokaždé, když odbočila a před očima se jí vynořila nádherná budova, jí vznešenost budovy vyrazila dech. Viděla mnohokrát velkolepé rezidence, které však nebyly tak dobře postavené ani vybavené. Ambergate byl postaven z nejkvalitnějšího pískovce, fasáda byla nesmírně efektní, osmiúhelníková kupole na hodinové věži se majestátně zvedala nad klenutým vchodem. Při stavbě ústavu se nešetřilo, a ačkoli bylo mnoho vzácnějších artefaktů dávno ukradeno, dochovaly se některé části krásných kachliček na stěnách i vitráže zdobící taneční sál. Samozřejmě, nyní se ze stavby stala opuštěná ruina, většina oken byla vytlučená a kusy zdí odpadly po invazivním nájezdu břečťanu.
Sarah vytáhla z tašky knihu a zadívala se na černobílou fotografii pořízenou koncem devatenáctého století. Ambergateský krajský ústav pro duševně choré. (str. 11–12)

 

O autorce

Kathryn Hughesová žije nedaleko Manchesteru, kde se také odehrává její první román s názvem Dopis. V současné chvíli je spisovatelkou na plný úvazek a pracuje na svých dalších knihách.
(Zdroj informací: nakladatelství Cosmopolis)

 

Vyhrajte knihu Klíč

Kdysi honosná budova Ambergateské nemocnice pro duševně choré pomalu chátrá a mezi jejími zdmi se stále nachází mnoho věcí, které zde byly ponechány napospas času. Přestože byla budova opuštěna teprve v roce 1997, najdou se tu i mnohem starší věci, a právě jednou z nich je kufr pacientky, která v tomto ústavu pobývala před padesáti lety. Když ho při svých toulkách objeví Sarah a prozkoumá jeho šokující obsah, neváhá ani chvíli. Okamžitě se pouští do rozmotávání zapomenutého příběhu a doufá, že se jí podaří napravit dávnou křivdu. Pusťte se do toho spolu s ní v knize Kathryn Hughesové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Klíč vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Klíč
probíhá od 20. července do 2. srpna 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Klíč

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKlíč

Kathryn, Hughesová

Cosmopolis, 2021

Napsat komentář