Romance na léto

V_romantickem_ladeni
Léto je v plném proudu, víkend před námi, tak proč nesáhnout po nějaké pěkné knížce? Dnes jich tu pro vás máme rovnou pět a potěšíme hlavně ženy – co víc se totiž hodí k létu než romantika? A na stránkách dnešních knih jí najdete opravdu hodně, ve všech různých podobách!

První kniha osloví pravděpodobně hlavně mladší čtenářky, zavede vás totiž do světa sociálních sítí. Hlavní hrdinka se snaží najít rovnováhu mezi sdílením videí na YouTube a udržením si alespoň nějakého soukromí. A všechno navíc zamotá láska, která nečekaně vstoupí do jejího života.

Příběhům o lásce věřit zakázáno

Autor: Javier Ruescas
Přeložila: Jitka Schmidtová

Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Formát: 152×212 mm
ISBN: 978-80-7244-461-8
Doporučená cena: 340 Kč

Knihu Příběhům o lásce věřit zakázáno vydalo nakladatelství Šulc-Švarc.

„Láska za časů YouTube“ Sedmnáctiletá youtuberka Cali se připravuje na maturitu a po svém se vyrovnává s popularitou na sociálních sítích. Nikdo ji nenaučil, jak to chodí, jak se smířit s tím, že je neustále na očích a sledovaná, nikdo jí neporadil, co všechno může sdílet, aniž by o sobě prozrazovala příliš. Přemýšlí, jaký obraz o ní videa podávají, jak ji ostatní vidí. Nechce s cizími lidmi sdílet úplně všechno, někteří pak mají pocit, že ji dobře znají, jsou drzí a chovají se, jako by jim snad patřila. Zatímco její matka klidně nasdílí téměř všechno a kameru v podstatě nedá z ruky, Cali by si ráda uhájila alespoň kousek soukromí. Zároveň však chce vyhovět rodičům, protože její rodinu všechna ta videa, spolupráce a reklamy nebo účast na akcích živí. Cali je zamilovaná do stejně úspěšného youtubera Gerarda a užívá si života zlaté mládeže, ale hluboko v srdci cítí, že to není ono… A do toho se objeví Héctor, obyčejný kluk z dětského domova, který se snaží vypátrat svoji rodinu a hledá svoje místo v životě. Cali díky němu postupně zjišťuje, že i její hodnoty se změnily, a objevuje úplně jiný svět.

O autorovi

Javier Ruescas (Madrid, 1987) je autorem mnoha románů a povídek, patří mezi oblíbené spisovatele young adult literatury. Je také editorem a učitelem tvůrčího psaní, má za sebou řadu mezinárodních přednášek o podpoře čtení a nových technologií. Kromě toho se aktivně věnuje sociálním sítím. Na svém YouTube kanálu má více než 300 000 odběratelů, kterým mimo jiné představuje různá díla španělské a latinskoamerické literatury.

Zdroj informací: nakladatelství Šulc-Švarc

————————————————

Roberta Bryndzu známe především jako autora detektivek, nyní ale přichází s novinkou, která potěší hlavně dámy. Hlavní hrdinka jeho knihy na vlastní kůži pozná, jaké to je, když se vám život během pár okamžiků zcela obrátí vzhůru nohama. Naštěstí jí ale zbyl smysl pro humor a její „terapií“ se tak stanou e-maily, které posílá svým přátelům.

Ne tak úplně soukromé e-maily Coco Pinchardové

Autor: Robert Bryndza
Přeložila: Ivana Skenderija

Počet stran: 320
Vazba: brožovaná
Formát: 144×207 mm
ISBN: 978-80-271-0540-3
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Ne tak úplně soukromé e-maily Coco Pinchardové vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Seznamte se s Coco Pinchardovou, představitelkou nové rom-com série od Roberta Bryndzy! Jaké to je, když po čtyřicítce začínáte úplně znovu? Je to sranda…

Coco Pinchardová byla až do vánočních svátků šťastná manželka a matka (před chvílí) dospělého syna, která si splnila svůj největší sen – vyšla jí první kniha. U vánočního stromečku se měla sejít celá velká šťastná rodina a Coco se těšila, jaké skvělé věci jí další rok přinese.
A pak to šlo všechno do háje. Namísto vysněného šperku dostala Coco od manžela iPhone a za pár dnů je právě telefon skoro to jediné, co jí ze starého života zbylo. Z něj teď píše svým přátelům e-maily o tom, co se všechno v jejím „novém“ životě děje. A o tom, jaké to je, když si musíte život poskládat úplně jinak. Ještě že zbyl Coco nadhled a smysl pro humor…

Ukázka z knihy

Milý Chrisi, šťastné a veselé Vánoce? Ani ty moje nejsou. Švagr a švagrová přicestovali včera v noci. Meryl a Tony přijeli do Londýna z Milton Keynes na svém novém tandemovém kole. museli se asi hodinu rozmrazovat v garáži u kotle. Hlavně že zachraňují celou planetu a nezanechávají tak uhlíkovou stopu! Rosencrantz vyzvedl svou babičku Ethel z domova důchodců a ona samozřejmě hned začala tím svým starým známým: „Tohle sou moje poslední Vánoce.“ A hned se pozvala i na Vánoce napřesrok, a i na Velikonoce a Svátek matek…

Nezapomeňte si přečíst i zbytek ukázky.

O autorovi

Robert Bryndza je britský autor žijící trvale na Slovensku. Jeho prvního thrilleru, Dívky v ledu, se v zahraničí již prodaly více než dva miliony výtisků, byl označen jako The Wall Street Journal a USA Today bestseller a práva byla prodána do devětadvaceti jazyků. The Girl in the Ice (Dívka v ledu) je první díl poutavé série s vyšetřovatelkou Erikou Fosterovou. I jeho další pokračování Night Stalker (Noční lov), Dark Water (Temné hlubiny), Last Breath (Do posledního dechu), Cold Blood (Chladnokrevně) a Deadly Secrets (Smrtící tajnosti) se drží na předních příčkách nejprodávanějších knih. Stejně úspěšná byla i série případů nové hrdinky Kate Marshallové, ženy s pohnutým osudem a silným smyslem pro spravedlnost, kterou jako novou vyšetřovatelku představil v knize Kanibal z Nine Elms (Nine Elms). Kromě těchto dvou sérií je taktéž autorem romanticky a humorně laděných zahraničních bestsellerů.

Zdroj informací: nakladatelství Cosmopolis

————————————————

S knihou Knihkupectví u jezera se podíváme až do daleké skotské Vysočiny. Hlavní hrdinka, mladá žena, tu na sebe vezme nelehký úkol – bude provozovat pojízdné knihkupectví a do toho se ještě starat o tři problémové děti. Kniha je volným pokračováním titulu Pojízdný krámek snů.

Knihkupectví u jezera

Autorka: Jenny Colganová
Přeložila: Jitka Jeníková

Počet stran: 424
Vazba: vázaná
Formát: 135×200 mm
ISBN: 978-80-257-3519-0
Doporučená cena: 448 Kč

Knihu Knihkupectví u jezera vydalo nakladatelství Argo.

Uprostřed skotské Vysočiny, na farmě u vesničky Kirrinfief, žije Nina. Vlastní pojízdné knihkupectví, ale teď nutně potřebuje někoho, kdo by za ni práci na čas převzal. Na kopci nad vesnicí, přímo na břehu jezera Loch Ness, stojí velké panské sídlo, v němž žije osamělý muž se třemi dětmi, od kterých právě v slzách utekla už šestá chůva. Daleko na jihu se svobodná matka Zoe zuby nehty snaží uživit sebe a svého čtyřletého němého syna. Pak ovšem přijde dopis oznamující zvýšení nájmu a Zoe nezbývá než sbalit sebe i syna a odjet do Skotska, kde přijme místo Nininy pomocnice a au pair ve strašidelném domě. Je ale vůbec možné zapadnout do tak úzce semknuté komunity, nahradit milovanou knihkupkyni, a navíc zvládnout tři nezvladatelné děti, které o její péči ani v nejmenším nestojí? A kam se vlastně poděla jejich matka?

Knihkupectví u jezera je volným pokračováním Pojízdného krámku snů. Je to příběh o naději, víře, lásce a o tom, že štěstí může člověk najít i tam, kde by je vůbec nečekal.

O autorce

Jenny Colganová (* 1972) se narodila v Prestwicku ve Skotsku. Po vystudování Edinburské univerzity pracovala šest let ve zdravotnictví, přivydělávala si jako kreslířka komiksových příběhů a vystupováním jako sólová komička. V roce 2010 napsala svou první knihu Amanda’s Wedding a od té doby se věnuje psaní humorných romantických románů, které oslovují zejména současné mladé moderní ženy. V roce 2013 vyhrála svou knihou Welcome to Rosie Hopkin’s Sweet Shop of Dreams (Rosiin sladký krámek snů) cenu za nejlepší romantický román roku udílenou Asociací autorů romantických románů. Znát ale můžete také její knihy Léto s vůní čerstvého chlebaKavárnička na pobřeží či Nekonečná pláž. Věnuje se také tvorbě sci-fi. Je autorkou jedné řady oblíbeného seriálu Dr. Who. Jenny Colganová je vdaná a se svým manželem Andrewem má tři děti.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

————————————————

Taky se rádi sázíte? Hrdinové následujícího románu se vsadili o vskutku netradiční věc. Oba jsou spisovatelé procházející tvůrčí krizí a v rámci sázky se musí pokusit napsat román, o který by nikdy předtím ani nezavadili. Společně tak tráví stále více času a začínají poznávat, že mají společného víc, než si mysleli.

Letní sázka

Autorka: Emily Henryová
Přeložila: Tereza Libichová

Počet stran: 384
Vazba: brožovaná
Formát: 130×205 mm
ISBN: 978-80-7625-152-6
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Letní sázka vydalo nakladatelství Metafora.

Augustus Everett je uznávaný autor klasických románů. January Andrewsová píše romantické příběhy. Zatímco její příběhy končí happy endem, jeho knihy vrcholí tragickou smrtí nebo deziluzí všech hrdinů. Pro January byla rodina vždycky oporou, Gusovo dětství nebylo zrovna procházkou růžovým sadem. Jsou jako noc a den (nebo jako leden a srpen). Jenže jsou skutečně všechny věci v životě tak, jak se jeví na první pohled? January přijíždí do nově zděděného domu na břehu Michiganského jezera v ne úplně dobrém rozpoložení: tíží ji otcova smrt a tajemství, které se po jeho smrti dozvěděla. Navíc se jejím novým sousedem stane právě Gus, bývalý spolužák z vysoké školy, s nímž celé roky studia soupeřila. Rychle ale zjistí, že toho mají společného mnohem víc než jen zážitek z dávného kolejního večírku. Například to, že oba shodně trpí neschopností dopsat svou knihu. A tak spolu tihle dva jednoho pošmourného večera trochu nečekaně uzavřou sázku, která je má vyvést z autorské krize: Augustus stráví celé léto psaním o něčem se šťastným koncem a January se pokusí napsat velký americký román. Ona ho pro inspiraci bere na výlety do míst, k nimž patří pořádná dávka romantiky, zatímco on s ní objíždí přeživší pamětníky sebevražedného kultu (co jiného by se od něj taky dalo čekat?). Plán je, že oba svou knihu dokončí a nikdo se do nikoho nezamiluje. Vážně.

————————————————

Co se stane, když dva mladí lidé, kteří se navzájem moc nemusí, zůstanou uvězněni na jednom malém ostrově? Rozhodně je čekají pěkně bouřlivé chvíle… Víc se už ale dozvíte v románu Nelíbánky, který vydaly dvě kamarádky pod pseudonymem Christina Laurenová.

Nelíbánky

Autorka: Christina Laurenová
Přeložil: Jan Sládek

Počet stran: 400
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7565-871-5
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Nelíbánky vydalo nakladatelství Jota.

Na kouzelném havajském ostrově Maui se nepříliš dobrovolně ocitne dvojice ústředních hrdinů. Olive a Ethan o sobě nemají žádné iluze. Pobyt, který měl být romantickou svatební cestou jejich čerstvě sezdaných sourozenců, se nevyhnutelně změní v boj o sprchu, poukázky na masáž, klíče od auta… a taky o postel…

Ukázka z knihy

V nastalém klidu před bouří – v tomto případě v oné posvátné chvíli klidu, než se svatební apartmá  zaplní svatebčany – se moje jednovaječná sestra kriticky zadívá na své čerstvě namalované oranžovo-růžové nehty a řekne: „Předpokládám, že jsi ráda, že nejsem žádný svatební maniak.“ Pak ke mně přelétne přes pokoj pohledem a velkoryse se usměje: „Nejspíš sis myslela, že budu nesnesitelná.“

Prolistujte si celou ukázku z knihy.

O autorce

Christina Laurenová je pseudonymem dvou nejlepších kamarádek (spřízněných duší / skoro-dvojčat) a spolupracovnic Christiny Hobbsové a Lauren Billingsové. Autorky píší jak fikci pro mladistvé, tak pro dospělé, už spolu vytvořily čtrnáct The New York Times bestsellerů. Jejich knihy jsou přeloženy do více než 31 jazyků. Jejich prvním dílem vydaným pod tímto uměleckým jménem byl Božský bastard a šlo o přepracování mimořádně úspěšné fankfikce Christiny Hobbsové The Office (přes dva miliony stažení na internetu). Postupně vznikla celá „Božská“ série, zahrnující tituly Božský cizinecBožský hráčBožský milenec a Božský. Úspěchy slaví také s „Vášnivou“ sérií knih – Vášnivý lhářVášnivý svůdníkVášnivý sprosťák a Vášnivý hříšník. Přestože od sebe autorky odděluje celá Nevada, povídají si spolu i několikrát denně a shodnou se na tom, že Ruby Pumps je nejlepší barva laku na nehty všech dob, a kdyby mohly, proseděly by celý den na molu v San Clementu a pozorovaly oceán.

Zdroj informací: nakladatelství Jota


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePříběhům o lásce věřit zakázáno

Ruescas, Javier

Šulc-Švarc, 2021

zobrazit info o knizeNe tak úplně soukromé e-maily Coco Pinchardové

Bryndza, Robert

Cosmopolis, 2021

zobrazit info o knizeKnihkupectví u jezera

Colganová, Jenny

Argo, 2021

zobrazit info o knizeLetní sázka

Henryová, Emily

Metafora, 2021

zobrazit info o knizeNelíbánky

Laurenová, Christina

Jota, 2021

Napsat komentář