Zahrajte si o román nejen o návratu do rodného města

kontinuita-parku-perex
Josef se po letech rozhodne, že je na čase začít vést zodpovědný život, proto se vrací do svého rodiště. Při svém návratu si však uvědomuje, že přes všechnu globalizaci zůstává rodné městečko stále maloměstem a číhá v něm řada vzpomínek.

Svět se zrychluje, ale maloměsto zůstává maloměstem

Josef už nemá čas ztrácet čas. Po letech studií a pobytu v cizině se vrací do svého rodiště vést tzv. zodpovědný život coby středoškolský profesor. Malebné příhraniční městečko na něj čeká s doširoka otevřenou náručí jako čerstvě nalíčená past. Svět se sice mění v globální vesnici, ale maloměsto zůstává maloměstem. Josefovy kořeny i historii města zrcadlí starý park. Číhají v něm zákeřné vzpomínky, ale ve sluncem prozářené budoucnosti se už s keři nepočítá. Park totiž čeká revitalizace.

Román je groteskně existenciálním vyprávěním o jedné generaci v bezdomoví mezi normalizační výchovou a kapitalismem, analogovým dětstvím a vpádem nových technologií, o jednom městě a zemi někde na periferii mezi Východem a Západem.

 

Kontinuita parku

Autor: Petr Šesták

Vydalo: nakladatelství Host
Počet stran: 255
Vazba: pevná
Vydáno: 6/2021
ISBN: 978-80-275-0710-8

Přečtěte si více o knize Kontinuita parku, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

O autorovi

Petr Šesták (nar. 1981) vystudoval Univerzitu Karlovu v Praze, dva roky žil v obytné dodávce a křižoval Evropu s pojízdnou výstavou fotografií. Zkušenosti z nomádského života zachytil v poeticko-filosofickém cestopisu Kočovná galerie (2014). Ze zahraničních pobytů čerpal také v povídkové knize Štvanice (2015). V současné době žije především v Praze, provozuje analogové fotokabiny a organizuje kulturní akce v jednom malém příhraničním městě.
(Zdroj informací: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Kontinuita parku

Přestože svět se stále více globalizuje a mění, některá místa zůstávají stejná. Právě to si uvědomuje hlavní hrdina románu Petra Šestáka, když se po letech strávených studiem a pobytem v zahraničí vrací do svého rodiště. Maloměsto stále zůstává maloměstem, které znal, a stejně tak je stejný místní park, za jehož keři na Josefa zákeřně číhají vzpomínky. Jenže brzy by se mělo všechno změnit – park totiž čeká revitalizace…

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Kontinuita parku vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Kontinuita parku
probíhá od 8. do 21. července 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Kontinuita parku

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKontinuita parku

Šesták, Petr

Host, 2021

Napsat komentář